Безжична вертикална прахосмукачка - 3

• 29 346
  • 410
  •   1
Отговори
# 255
  • някъде по морето
[url][ПРАХОСМУКАЧКА ROWENTA RH9AD1WO X-FORCE FLEX 13.60/url]
Мнение за тази?

# 256
  • Варна
След изчетени 2 теми от по над 50 стр. стигнах до извода че ще се взима Бош...Една от двете ще да е
https://techmart.bg/prahosmukachka-bosch-bbs711anm
https://techmart.bg/prahosmukachka-bosch-bcs711ext

освен в броя аксесоари не виждам разлика в моделите , но и не им разбирам много много...и друго,на което ми направи впечетление от писанките е , че тази от 699 е била на промоции около 500 лв. Някой след употреба - дали всичките приставки влизат в експлоатация или стоят в шкафа?
Аз съм с първата. И да, за 500 и малко лева я купих миналата година на черен петък от Зора. Всички приставки си ползвам. Особено турбо четката е страхотна, с куче сме, което пуска много косми. Вторият модел я няма.

# 257
След изчетени 2 теми от по над 50 стр. стигнах до извода че ще се взима Бош...Една от двете ще да е
https://techmart.bg/prahosmukachka-bosch-bbs711anm
https://techmart.bg/prahosmukachka-bosch-bcs711ext

освен в броя аксесоари не виждам разлика в моделите , но и не им разбирам много много...и друго,на което ми направи впечетление от писанките е , че тази от 699 е била на промоции около 500 лв. Някой след употреба - дали всичките приставки влизат в експлоатация или стоят в шкафа?
Аз съм с първата. И да, за 500 и малко лева я купих миналата година на черен петък от Зора. Всички приставки си ползвам. Особено турбо четката е страхотна, с куче сме, което пуска много косми. Вторият модел я няма.

Благодаря Ви , закупих първата на някаква промоция от Емаг на 480 лв с доставка утре или в сряда, и малката четка ли е турбото. Хубав ден

# 258
  • Варна
Да. Това, с това вътре.

# 259
Да. Това, с това вътре.

на какъв интервал от  време се сменя филтъра. Благодаря и хубав ден

# 260
  • Варна
Това не е филтър, а четка. Няма нужда да се сменя регулярно. Филтърът на прахосмукачката де намира в самата прахосмукачка, не в приставките ѝ. На този модел филтърът е с технология за почистване чрез въртене. Правя го, когато се сетя и наистина изпадва доста прах. Не съм го сменяла досега, от година я ползвам.

# 261
Харесах си това. Някой има ли мнение? Благодаря предварително!

https://zora.bg/product/rh99c0wo-x-force-flex-1460

# 262
Аз гледам някаква Ultenic u20 в амазон, 300лв. Водят я като близка с дайсън, доста лека, около кг и малко, уж и мощна. Някой дали я има?
Имам кабелна на шарк, но е 4кг и ми е супер тежка.

# 263
Привет!
Търся си безжична вертикална прахосмукачка - бюджетен вариант двоумя се между тези https://www.technopolis.bg/bg/Vertikalni-prahosmukachki/Vertikal … 20230213297510032 и https://www.emag.bg/bezzhichna-vertikalna-prahosmukachka-proscen … len/pd/D8DN8T3BM/ , но приемам и други препоръки.

# 264
Имам Ровентата и съм много доволна. От три или четири години я ползвам и не е мръднала, и най-вече батерията. Исках вече да я сменя, но не намирам по-подходяща.

# 265
  • Пловдив
Здравейте! Не съм много ориентирана относно вертикалните прахосмукачки и имам нужда от насоки.
Ще се върна да прочета и предишната тема, но моля някой най-общо да ми обясни следните неща:
1. През какъв период се сменят филтрите и батерията? Знам, че е относително, но все пак ме интересува при нормална експлоатация.
2. С какви контейнери за прах са този тип прахосмукачки, има ли нужда да се чистят и мият на всяко почистване?
3. Някой ако има препоръки за такава, която е подходяща за жилище с куче.

Засега съм се насочила към Dyson (някои от по-старите модели), Бош, а видях и препоръки за Xiomi, така че ще се поинтересувам и за тях. Не съм ходила все още да ги разглеждам подробно и затова моля за помощ, за да се ориентирам какво да търся.

# 266
  • Пловдив
Моята прахосмукачка е Dyson V8.
Филтрите ѝ се мият.
Преди няколко месеца тя внезапно спря. Първосигнално реших, че батерията е приключила, и поръчах нова от AliExpress. Но и с нея не тръгна. Оказа се, че проблемът е в зарядното – и него поръчах оттам.
Контейнерът за боклук не се мие, просто го изпразвам, когато се напълни. Ако имате килими, е добре да вземете модел с подходяща четка. Разгледайте също и вариантите на Shark.

# 267
  • Горна Оряховица
Здравейте. Имах преди време модел на Ровента, беше около 300лв и никаква работа не ми вършеше. Ползвах го основно, ако сме имали гости да изчистя около масата набързо вечерта. Имам си стандартна прахосмукачка на Miele и съм много доволна, но къщата е на 2 етажа и ми е ангажиращо понякога да я размъквам по стълбите. Често искам нещо набързо да изчистя и ми е много ангажиращо да я смъквам, ако трябва до 1вия етаж.
Та...до сега си говорихме с ChatGPT кой модел на Dyson да избера според нуждите.
1. Ламинат + гранитогрес
2. 160 м2 за чистене.
3. Стълбище
4. Два малки "килима", които не са фактор при избора.
5. Само сухо почистване.
6. Не е нужен голям контейнер.
7. Батерията да може да се подмени при нужда след време.
8. Нямам нужда от приставки допълнителни - нямаме животни.

Според ChatGPT трябва да се насоча към Dyson V15 detect или Gen5 detect
Съвсем боса съм в темата и моля за съвет при тези мои критерии кой модел е подходящ. Не съм убедена, че вертикална прахосмукачка ще замести Miele-то ми ( имам опит само с Ровентата, която едва вдигаше боклуците), тъй че едва ли ще е за основно почистване, по-скоро поддръжка.
И не на последно място от къде да я поръчам? Гледам цени около 1300лв. Да изчакам ли черен петък, къде ги пускат изгодно? В Amazon.de дали излиза нещо на цена?

# 268
Аз за толкова квадрати бих се насочила към модел със сменяема батерия, например Бош, купуваш си 2 батерии, бързо зарядно, бонус мъжа ти може да ползва батериите за винтоверт или някоя друга джаджа.
Иначе не знам някой модел на който би му стигнала батерията за такава квадратура, а честно казано си е досадно да свърши батерията, да спреш с чистенето и да чакаш да се зареди 5 часа ...той деня свършил.
Самсунг също имаха модел с две батерии.

# 269
Jeini, трудна мисия е безкабелна прахосмукачка да замести кабелна за тази квадратура, особено за основно почистване. Трябват ти наистина 2 батерии, без значение коя марка ще избереш.
Ако ще я ползваш за поддържащо почистване Dyson V15 и дори V11 ще ти свърши работа, ако имаш две батерии, които са по-евтини в Германия от официалния сайт на Dyson,  отколкото в Бг в оторизиран сервиз, ще можеш да честиш и основно.
Едно е сигурно, вдигат боклуците като звяр 😄
Gen5 detect е супер, но и цената е висока, това зависи от бюджета ти. В Amazon правят хубави промоции, ако си техен абонат в стриймването има допълнителни намаления, но не знам как стои въпроса с доставката до Бг.
Имам опит само с Dyson,  за това споделям само за този бранд.

Общи условия

Активация на акаунт