10-годишно момче настоява да спи с майка си

• 4 584
  • 139
  •   1
Отговори
# 75
За да няма контакт, може би има основателна причина.
Ти няма как да знаеш, но се изказваш по-този начин.

# 76
За да няма контакт, може би има основателна причина.
Ти няма как да знаеш, но се изказваш по-този начин.

Писах го защото Рокстар сама се похвали колко добре било, че синът и нямал контакт с бащата - не е писала, че бащата е насилник. Макар, че при условие, че и на мен се опитаха да ми го лепнат този етикет вече имам повече от 100 на ум като го видя този етикет - особено в контекста на дела за родителски права. Делата по ЗЗДН са цяла индустрия - поне в БГ. В ЮК имаше няколко известни случая при които за фалшиво натопяване в домашно насилие "жертви"  влязоха в затвора (а детето съдът го даде на "насилника") и нещата след това се успокоиха. В БГ никой не е наказван за подобно набеждаване и, респективно, ЗЗДН индустрията си цъфти.

Но, стана развален телефон. Не ме интересува Рокстар и драмите и.

А и изобщо тези неща не са по темата, но вече се уморих да го повтарям. Нека всеки цвъка на воля щом това по някакъв начин му осмисля живота

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 11:51 от N_ik

# 77
  • Далечният изток
Разводът трябва да е бил преди 7-8 години. И нали тогава с бившата сте били в добри отношения, така писа?! Нещо се е променило после, някой... За да отиде тя с детето в друга държава, за да спре да ти дава да го виждаш, има нещо.
Аз много не вярвам, че ти си бял и добър, а тя лошата вещица, ама карай, ти си вярвай...

# 78
  • София
Не го намирам за добре. Но аз не мога да накарам насила нито една от страните да общува с другата. Те си имат телефони, да се оправят.
Баща му има начин да го види след училище, ако желае.

# 79
Разводът трябва да е бил преди 7-8 години. И нали тогава с бившата сте били в добри отношения, така писа?! Нещо се е променило после, някой... За да отиде тя с детето в друга държава, за да спре да ти дава да го виждаш, има нещо.
Аз много не вярвам, че ти си бял и добър, а тя лошата вещица, ама карай, ти си вярвай...

Ха-ха. Аида и ти пак долетя.

Да, промени се - появи се новото ми семейство. М/у развода и появата на семейството ми с бившата имахме най-добрите отношения от години наред. Въобще не ми създаваше проблеми да виждам сина ни. Даже си казвах - да съм знаел, че ще бъде така щях по-рано да поискам развод. А тя явно осъзнаваше каква глупост е направила като ме е "зарязала" и се опитваше да върне лентата назад. Но вече не съм на годините да ги играя тези сценки на "ти гониш".

А, после като разбра, че вече имам не просто нова връзка, но и ново семейство нещата  рязко се промениха.

Но какво ако имам свои прегрешения? Темата не е кой е бил крив и кой прав за да се сговни един брак. Темата е детето.

Всъщност, не знам защо ти ги обяснявам тези неща. Явно си се ровила в някакви стари мои постове. Мама му стара, нямате ли по-смислени неща в живота?

# 80
N_ik, не е писала, че е, не е писала, че не е.
Решила е да не те уведомява за житието и битието си.

# 81
  • Далечният изток
Порових се, като някой тук те уличи в лъжа. Тук казваш, че ти си бил искал да запознаеш детето с новото ти семейство, а майка му не давала, пък в стара тема казваш, че майка му няма против, а ти си отлагал и се чудеше кога да му кажеш. Ти си пасувал с години, не ти е виновна майка му, както се пробва да я изкараш в тази тема.
Ама както казах, вярвай си. Продължавай да си измисляш версии, в които ти си безгрешен, а тя виновна, и си вярвай.

# 82
Порових се, като някой тук те уличи в лъжа. Тук казваш, че ти си бил искал да запознаеш детето с новото ти семейство, а майка му не давала, пък в стара тема казваш, че майка му няма против, а ти си отлагал и се чудеше кога да му кажеш. Ти си пасувал с години, не ти е виновна майка му, както се пробва да я изкараш в тази тема.
Ама както казах, вярвай си. Продължавай да си измисляш версии, в които ти си безгрешен, а тя виновна, и си вярвай.

Аида, ти няколко пъти в този тред ми обвини в лъжа. За едната се извини - за другите не. Не съм длъжен да влизам в подробности - не те познавам и не ме интересува какво ще си мислиш.

Но, като толкова те сърби - майка му през 2019 каза, че няма нищо против. Но все още не бях се върнал в БГ. Върнах се - и вече не искаше. Всъщност, понеже не е глупава не каза "не искам", а каза "хайде да не е сега, че току-що започна нова ДГ". След 2-3 месеца беше друго оправдание ("разболя се" и пр). После дойде Ковид и ред други истории. Включително моята глупост да и разрешя да отиде с детето уж за година-две в чужбина.

Изобщо, банални детайли. Не знам какво се опитваш да постигнеш като човъркаш. Ако нещо научих покрай делата, които се наложи да водя е, че повечето детайли не важат. Съдът го мързи да чете. Те даже и важните неща не четат та какво остава за подробностите. Та с всяко дело моята искова молба ставаше все по-кратка и по-кратка. Поне това им харесвах на адвокатите с които се наложи да работя, че умееха да изстискат от новелата, която им плясках най-смисленото. После се научих и сам да го правя. Та малко се изненадвам, че ти вървиш в обратната посока. Но, всеки с предпочитанията си.

# 83
  • Далечният изток
Аз в каква посока вървя?! Grinning
Пускаш теми, коментирам.
Интересно ми е да наблюдавам хората. Започнат ли оправдания и вадене на вода от девет кладенци, значи нещо не е наред.
Твоята история ми е банална, с такива бащи ме среща работата. Не можеш да ме изненадаш. Просто се чудя до къде ще стигнеш...

# 84
Нямам съвети, но ще следя темата, защото имам приятелки, които също са се вкопчили по странен начин в синовете си, според мен ги задушават, а физическата им близост е твърде много, дори странна и не на добре според мен. Просто не ми е нормално например жената да спи в едно легло със сина си уж от загриженост, нищо че малкият я настига на височина, а съпругът да е натирен да спи в другата стая. Или пък да се къпе гола с него, когато момчето вече наближава пуберитет.

Още повече, че по темата съм чела много, че точно такъв тип близки взаимоотношения между майка и син се наблюдават изключително често при повечето гейове и дори се спори, без да има консенсус, дали такъв тип сближаване не е точно причината за проявата на хомосексуализъм при мъжете.

Според мен най-правилно е жените да си намерят мъже, с които да бъдат жени, а да не третират синовете си като някакъв вид заместители и собстевност и да дадат възможност на синовете си да се дистанцират и развият самостоятелно като мъже.

# 85
Е, айде сега, крайности. Жената не се къпе гола с детето. Плюс това тук чуваме само едната страна. Ако майката пише, бялото може да не е така бяло, а черното - не толкова черно.

# 86
Е, айде сега, крайности. Жената не се къпе гола с детето. Плюс това тук чуваме само едната страна. Ако майката пише, бялото може да не е така бяло, а черното - не толкова черно.
Ама аз изобщо не съм писала, че тя се къпе гола с детето, но пък е интересно ти откъде знаеш, че не се къпе гола? 

За да не се получава спамене, защото авторът явно се дразни, защото му е сериозна темата, бих му препоръчала да говори с психолог не относно детето, а относно бившата си, защото детето е основно функция на нейните грижи и възпитание, и ако на нея нещата не са ѝ на център, няма как това да не му влияе и да се очаква, че ще бъде нормално.

Най-добре ще е тя да си намери също нов мъж, както авторът си е намерил нова жена, да бъде щастлива с него и да остави детето да ѝ бъде просто дете.

# 87
Ами ти си писала ...

Нямам съвети, но ще следя темата, защото имам приятелки, които също са се вкопчили по странен начин в синовете си, според мен ги задушават, а физическата им близост е твърде много, дори странна и не на добре според мен. Просто не ми е нормално например жената да спи в едно легло със сина си уж от загриженост, нищо че малкият я настига на височина, а съпругът да е натирен да спи в другата стая. Или пък да се къпе гола с него, когато момчето вече наближава пуберитет.

Да, не си уточнила, че е майката от тази тема, но по написаното се подразбира какво имаш предвид.

Ама аз изобщо не съм писала, че тя се къпе гола с детето, но пък е интересно ти откъде знаеш, че не се къпе гола? 

А на мен пък ми е интересно ТИ откъде знаеш какво точно се случва? Или само по писанията на автора, който явно си изкривява случващото се, както на него му изнася.
И темата от преди няколко страници вече не е сериозна, щеше да граничи с комичност, ако не беше толкова жалко как авторът се опитва да се изкара нещо, което явно не е.

# 88
Ама изобщо не ти се удава да ме подразбираш, така че по-добре не го прави, Ок, мир? Joy

# 89
Война с никого не водя, че да искаш мир. Коментирам по темата, както всеки във форума.

Общи условия

Активация на акаунт