10-годишно момче настоява да спи с майка си

• 4 547
  • 139
  •   1
Отговори
# 135
  • някъде в орбита...
Не го ли виждаш какви ги пише? Незаконно било да отсъства детето в училище, ама писали в официален документ, че отсъствало. Къдри си ги там някакви.
При система, в която училищното присъствие е задължително, а детето отсъства, причините за отсъствията се знаят, и не са защото мама е решила детето да не ходи. Това че той не знае причините не говори добре.

Все пак ми е любопитно къде е възможно училище да дава лична информация на разни разнообразни, дето звънят по телефона и твърдят "Аз съм бащата". Въобще няма да коментирам оценки във втори клас, особено пък "тройките по математика", до като не разбера къде се случват такива интересни ситуации Neutral Face

# 136
Ама те нали са разведени и често детето е било с майката в друга държава.
Как той да има контрол дали ходи детето на училище?
И предполагам ако е имало нещо, учителите на майката са звънели сигурно.
Е, сега като е тука, може. Ако иска.

# 137
Интересно коя ли е таз либерална друга държава, дето задължава всички деца да ходят на училище, ама баш за това дете е направила изключение.

# 138
  • някъде в орбита...
Как той да има контрол дали ходи детето на училище?
Едва ли някой очаква от него да има контрол, при положение че (по неговите думи) с бившата му са разделени от както сина е бил на 1,5г.
Но очаквам, един заинтересуван родител като него (дето успява да убеди училище в друга държава да му даде лична информация по телефона) да знае какви проблеми има детето му, защото ако не знае, то общо взето писането му се превръща в разказ по картинка. Което не говори добре за него - олеква.

Скрит текст:
...Което бе фатална грешка защото след това не я оставих намира и започнах директно да общувам с училището...
...Та в същото годишно свидетелство пишеше, че детето е пропуснало 1/3 от занятията. Което на хартия бе незаконно във въпросната юрисдикция, но явно беше само на хартия.
Като се върна в БГ посещаемостта стана нормална.

# 139
Ще помоля да заключат темата.

Вижда се с просто око, че над 80% от постовете нямат нищо общо с темата. Когато я пуснах преди няколко дни търсех постове на хора, които са се сблъсквали с проблема с който аз се сблъсквам - 10-годишният настоява да спи с майка си като до скоро дори е спал на едно легло с нея (въпреки наличие на други легла и дори други стаи). Това беше ясно написано още в първия пост. Поне 10-тина пъти напомнях за това в други свои постове в темата.

Вместо това огромната част от постовете дори индиректно не се опитваха да засегнат темата.

В огромната си част бяха или плод на любопитство (да се изкопчи някой, по възможност, пикантен детайл за автора, за брака и т.н.) и/или съдържаха къде прикрити, къде не заяждания. Последното не е особено изненадващо, а е задължителен елемент на българоезичните форуми.

Безсмислено е да се опитвам да влизам в подобни дискусии защото никога не съм имал намерение да удовлетворявам нечие любопитство или пък да търся одобрение - особено за лични решения, които даже нямат и близка връзка с темата.

Общи условия

Активация на акаунт