Салмонела

• 376
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте! Още не съм бременна (1 ден след ову но правихме опити 2 дни преди ову) но от 3-4 дни съм с разстройство и повръщане (по 1 път на ден вече защото ям съвсем малко и взимам лопедиум и антиметил). Поради причини не мога да споделя на лл че има възможност да съм забременяла за да изпише нещо подходящо по-силно евентуално, а гинеколожката ми е в отпуска. Пуснах тест за салмонела, понеже 1 ден преди симптомите ядох пържена филийка която реално беше сурова вътре и се виждаше яйчената смес, чакам резултат но съм сигурна че е това. Някой имал ли е салмонела по време на бременност или точно преди това? Притеснява ме, че разстройството е веднъж ма ден но буквално.. не мога да го спра така да кажа, като фонтан, притеснява ме и че влагалището се е замърсило защото отива навсякъде

# 1
Не се притеснявай, едва ли е салмонела. В момента има такъв вирус - с повръщане и разстройство.
И да си забременяла не е страшно. С първата ми бременност, без да знам че съм била вече 4-5 седмица пих антибиотик даже. Повечето лекарства не се препоръчват при бременност не защото са опасни, а защото не са изпитвани при бременни за реакции към плода.

# 2
Пуснах си тест който ще излезе до края на деня. Въпроса е че предната сутрин ядох това яйце и затова не мисля че е съвпадение. Ще пиша допълнително ако теста излезе
Не се притеснявай, едва ли е салмонела. В момента има такъв вирус - с повръщане и разстройство.
И да си забременяла не е страшно. С първата ми бременност, без да знам че съм била вече 4-5 седмица пих антибиотик даже. Повечето лекарства не се препоръчват при бременност не защото са опасни, а защото не са изпитвани при бременни за реакции към плода.

# 3
Според мен също едва ли е салмонела. Тя се среща повече лятото. Може да е по-скоро ротавирус или сезонните вируси с разтройство.
Правете нужната диета и пийте Шипков чай вместо вода. Чаят еди от малкото чайове, които абсолютно безвредно могат да се употребяват по време на бременност.
Прочетете листовките на лекарствата.
1 път тоалетна на ден е напълно в рамките на нормалното. Ако е над 5, е знак за спешна тревога

# 4
Салмонелата е доста рядка и не се лекува с антибиотици, освен при много тежки случаи, така че дори да е това, най-добре просто повече течности и ще мине. По-вяроятно е да е някакъв чревен вирус.

Общи условия

Активация на акаунт