2 пъти Месечен цикъл -

• 460
  • 9
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте. Жена съм на 27 години и живея в София.
Преди да ми кажете “запиши си чак за доктор” - направих го. Записах първия възможен час. В понеделник ще ме прегледат. Просто вече мина много време и ми трябва някакво успокоение.
Става въпрос за месечния ми цикъл. Обикновено е слаб, но болезнен. Продължителност 4-5 дни.
Месец декември ми дойде точно на датата 19.12.2024 и ми свърши на 22.12.2024 г.
След това се случиха много неща и в работата ми и в личен план, както и загубих много близка приятелка.
На 26.12.2024 г. При ставането си сутрин разбрах, че пак ми е дошъл цикъла. Този път доста по-обилен и доста по-наситено червен, както и с малки парченца съсирена кръв. (Съжалявам за подробностите)
Днес дата 09.01.2025 г. аз все още съм в цикъл- вече 15-сти ден. Звъннах на докторката, при която ходя-първия свободен час е на 13-сти.
Тази сутрин за първи път от 10 години насам установих, че през нощта положението е било доста по-обилно, отколкото е могъл да поеме тампонът.
Не съм водила сексуален контакт от няколко месеца, така че пропускам възможността да е спонтанен аборт или нещо свързано с това.
Ползвам само тампони, защото съм алергична към дамските превръзки. Изпитвам силен дискомфорт, когато ги ползвам.
От 3-4 дена приемам цитровит, защото се чувствам леко настинала.
Ще се радвам да ми споделите мнения, съвети или кой каквото може.

# 1
Преди да ми кажете “запиши си чак за доктор” - направих го. Записах първия възможен час. В понеделник ще ме прегледат. Просто вече мина много време и ми трябва някакво успокоение.
Става въпрос за месечния ми цикъл. Обикновено е слаб, но болезнен. Продължителност 4-5 дни.
След това се случиха много неща и в работата ми и в личен план, както и загубих много близка приятелка.
На 26.12.2024 г. При ставането си сутрин разбрах, че пак ми е дошъл цикъла. Този път доста по-обилен и доста по-наситено червен, както и с малки парченца съсирена кръв. (Съжалявам за подробностите)
Днес дата 09.01.2025 г. аз все още съм в цикъл- вече 15-сти ден. Звъннах на докторката, при която ходя-първия свободен час е на 13-сти.
Тази сутрин за първи път от 10 години насам установих, че през нощта положението е било доста по-обилно, отколкото е могъл да поеме тампонът.
Не съм водила сексуален контакт от няколко месеца, така че пропускам възможността да е спонтанен аборт или нещо свързано с това.
Ползвам само тампони, защото съм алергична към дамските превръзки. Изпитвам силен дискомфорт, когато ги ползвам.
Това със съсиреците е нормално при обилен цикъл. Но останалото... Като ходите на лекар трябва да Ви изследват и хормоните. Иначе приемате ли някакви специфични лекарсва? Силният стрес също е възможно да оказва влияние, но не искам да се правя на компетентна. Иначе за лекарствата Ви питам, защото аз преди години, когато трабваше известно време да приемам антибиотици и още други лекарства, цикълът ми беше станал по-продължителен от нормалното.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 13:25 от Borqna Sto 771419

# 2
  • София
Не бих чакала до прегледа, а щях веднага да отида на преглед.
Преди година получих такъв обилен кръвоизлив, който продължи няколко дни и накрая припаднах и ме взеха с линейка. Оказа се, че съм загубила голямо количество кръв, хемоглобинът ми е на нивото на мъртвец, оперираха ме, преливаха ми кръв.
Лекарите казаха, че всеки кръвоизлив извън календара изисква преглед, а всеки обилен кръвоизлив, продължаващ повече от 15 мин изисква моментален преглед.
Особено пък със съсиреци.
Усещането за настинка може да е свързано и с проблема, защото организмът губи сили.
Диагнозата може да е най-различна - от хормонален дисбаланс до спукана киста и това трябва да го кажат лекарите.
Може би и кръвосъсирващи лекарства е добре да ти изпишат.
Аз лично не бих чакала до понеделник, а бих отишла до спешен кабинет на голяма АГ болница.

# 3
  • София
Благодаря за отговора!
Не, не приемам никакви други хапчета, освен обезболяващи, когато това се наложи.
Fever Ray-Имам кисти на яйчниците. Може би е от това,имате право. Ще отида да ме прегледат по спешност след работа.

Това със съсиреците е нормално при обилен цикъл. Но останалото... Като ходите на лекар трябва да Ви изследват и хормоните. Иначе приемате ли някакви специфични лекарсва? Силният стрес също е възможно да оказва влияние, но не искам да се правя на компетентна. Иначе за лекарствата Ви питам, защото аз преди години, когато трабваше известно време да приемам антибиотици и още други лекарства, цикълът ми беше станал по-продължителен от нормалното.

# 4
Как сте?
Изненадаа съм, че лекарката не е намерила по-ранен час, след като имате обилен цикъл 15 дни.

Какво ви казаха?
Ако не сте успели да посетите лекар пишете да почваме съветите с добавки и храна, преди да получите анемия.

# 5
Здравейте, надявам се скоро да пишете с развръзката! И да не е съвсем без смисъл поста ми, мислех, че с тампони не може да се спи, защото трябва да се сменят на максимум 4 часа Rolling Eyes

# 6
  • София
Здравейте на всички.
Вчера по Ваша препоръка посетих спешен кабинет. Направиха ми нужните изследвания и чакам резултати. Дадоха ми хапчета, които да нормализират положението с кървенето за сега. Обясниха ми, че задължително трябва да ме прегледа и моят лекар, тъй като той е по-запознат със състоянието ми. Днес ще ми е второ хапче и кървене почти няма. Хапчетата ми ги дадоха от спешния кабинет, без да се налага да ги купувам от аптека аз. Посъветваха ме в такива ситуации да не се използват тампони и да се потърси помощ след 7-8 ден, тъй като нормалният цикъл е с продължително 3-7 дни. Ще ви държа в течение какво се случва!
Благодаря за съветите!:sparkling_heart:
Иначе за тампоните вечер-нямам проблеми, тъй като в този период от месеца не спя много добре и ставам да ги сменям редовно. Имам познати, който са споделяли, че ги държат по 6 часа и не са имали проблеми, но мен си ме е страх. Имам и аларми за всеки случай. Close

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 09:04 от bilqna27

# 7
Здравейте, надявам се скоро да пишете с развръзката! И да не е съвсем без смисъл поста ми, мислех, че с тампони не може да се спи, защото трябва да се сменят на максимум 4 часа Rolling Eyes
Ползвам тампони 20+ години. Спя си с тях вечер без проблем - ползвам супер плюс, иначе абсурд да ме спаси каквато и да е превръзка.
В най-обилната нощ понякога ставам междинно да сменям, но не винаги.

# 8
  • София
Здравейте момиче. Отново съм аз. Преди малко бях при моята лекарка. Обясних и как седят нещата и за спешния кабинет, който посетих. Тя каза, че добре съм направила и такива неща не се чакат по принцип. Препрати ме на ендокринолог, пусна ми прогестерон и тестостерон. Утре ще ходя да ги направя и ще видим какво ще излезе.
Благодаря Ви!!!

# 9
Аз мога да дам съвет за дамските превръзки, защото8 часа с тампон може да доведе до токсичен шок - да пробваш различни марки, без парфюм. Мисля, че съм виждала за чувствителна кожа. Мен всички други, които съм пробвала, ме дразнят освен Libresse. Дамски превръзки се сменят на 3-4 часа, дори да няма кръв, или по-често, когато е нужно. Продават и интимни мокри кърпички за чувствителна кожа, и интимни гелове за измиване за чувствителна кожа. Аз получавам контактен дерматит от повечето душ гелове и течни сапуни.

Общи условия

Активация на акаунт