Как да започна комуникация с него?

• 10 433
  • 241
  •   1
Отговори
# 225
Аз съм старомодна и обичам шума на парите. Винаги тегля пари в брой и оставам в картата известна сума. Чисто психологически вида и допира на банкнотите ми носят спокойствие. Нищо не плащам от разходите режийни кеш. Ползвам банкнотите само за пазаруване за кеф или гевезлък.
ѝѝ
По темата – Елизабета вече сигурно го е приключила този с телефона с копчетата. Или той нея.

# 226
  • По света и у нас
Joy money talks Joy

Разбирам те, аз обичам как парите миришат 😂 всеки луд с номера си.
Но с карта някак психологически по- лесно купуваш, а кеша не ти се дава.
Маркетинг трик.

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 22:26 от PriMadonna

# 227
  • Out of the Mix
Хаха, да, money talks.

Дебел да е (портфейлът) и да се показват зелените банкноти лекинко. Mr. Green

При мен не е до старомодност, а просто на повечето места (освен супермаркет за някакви неща) е само кеш - плодове, зеленчуци, ядки и т.н.

Кешът е King все още.

Изключително често ми се случва да блокират устройствата, и за едно кисело мляко и цигари BT (няма такива вече, знам) чакаме, като улави останалите.

Като сте такива ентусиасти, позлвате ли в големите вериги местата на самообслужване, маркирате си всичко сами на тъчскрийна и си плащате с карта, или се редите на опашката, и вадите пластиката на служителката?

# 228
  • По света и у нас
Аз не обичам сама да се чекирам. Незнам защо, все нещо ще се случи и ще трябва да чакам помощник касиер да позволи транзакцията,  затова си ходя касиерката да ми опакова всичко.

# 229
Правех го в Париж. Там ми беше удобно. Тук, в България само каса. Няколкото опита със самообслужване в няколко вериги маркети ме отказаха. Занимавам се повече от редовна каса. Няма как да чакам служител по 5 минути да дойде да ми "отключи" някакви артикули, функции, бляк.

# 230
  • Out of the Mix
Прима, откога не си идвала в България?

Там при вас са ми много интересни "опаковките", едни кафяви хартиени такива, без дръжки...и носиш на рамо...до багажника на колата. Joy

# 231
  • Somewhere far away

Като сте такива ентусиасти, позлвате ли в големите вериги местата на самообслужване, маркирате си всичко сами на тъчскрийна и си плащате с карта, или се редите на опашката, и вадите пластиката на служителката?
Веднага ти казвам - да. Сама си чекирам продуктите и съм запозната на сто процента с интерфейса и тъчскрийна на  големите вериги.

# 232
Лелеееееее Божееее. 🤦🏻‍♂️

# 233
  • Out of the Mix
Бебожемой, бе, а Шерифе...Joy

Кръш и кво, по-бързо ли минаваш от чакането на опашката, вадейки и търсейки 30 артикула, приемайки че сравняваме цъкането ти с пръстчето по мазния екран, слагане на везната едно по едно, прибиране в плика с прехвърлянето от ръка на ръка с касиерката, та в плика...?

Уикенди избягвам да ходя, като са опашки, но си има хора и на тия устройства, та надали е по-бързо.

# 234
Мене пък много ме кефи цъкането с картата. От години не съм теглила пари. Само с карта си плащам. На пръсти се броят местата, където не може да платиш с карта. Таксата ми за входа е едното и английския в градината на детето,друго не се сещам. Даже бутките за цигари вече имат постерминал. Абе, дай ми безлимитна карта и ще вали Joy

# 235
Знам, знам как звучат любителите на плащанията с карти: "Ау, на тия не им работи пос-терминалът, как може!", "Тук не приемат карти, как може!", "Ама аз нямам пари в мен, а тук не приемат карти, как може!"
Не мога тъй да се стресирам.

Хич биля не се стресирам, не се стресирам и като се усуче някой колега - може ли да ми преведеш тука една такса, че да не ходя до банката, пък аз…..такова, ще ти ги дам в кеш.
На работа сума ти време нямаше пос терминал, щото ги било страх нещо да не се обърка 😀

# 236
Толкова се разглезих последните години, че и картата от портфейла не вадя, а само с телефона плащам.
Всичко плащам така, пари кеш, почти не нося.

# 237
  • По света и у нас
Аз пък си имам пост терминал и няма измъкване от мен… нямал пари да купи картини ли, аз и карти ориемам.
Терминала ми седи в портмонето, слага се на телефона и работи съвсем нормално.

# 238
Авторката не дойде да разкаже какво е станало, не е честно така Grinning

Вчера установих, че имам доста колеги на средна възраст, които даже нямат Интернет вкъщи, вие за какви  модерни технологии се разправяте.
Аз ползвам всичко, което ми пести усилия и ми освобождава време за приятни неща. Ясно ми е, че съм потребител, от който се печелят пари. Нека ме следят, ако някой успее с реклама да ме накара да му купя продукта - заслужил го е значи.

# 239
  • Out of the Mix
Док, внимавай много лесно са скимира и сканира телефона ти, дори не подозираш.

Не познавам никой в момента 2025 - та без нет вкъщи, може би баба на 85+ от село, забравено от Бога.

Общи условия

Активация на акаунт