Апокалипсис сега над Лос Анджелис (тема за най-големия пожар в историята на Ел Ей)

• 22 076
  • 420
  •   1
Отговори
# 180
Странно. Преди няколко години и аз съм разглеждала съкровището в музея в Панагюрище. Всичко си беше наред – и залата, и сградата. И не беше забранено снимането. Официално точно тогава гостуваше оригиналът (ако изобщо все още може да се говори за оригинал).
Ето няколко снимки, аз съм ги правила:

Скрит текст:

# 181
Сега погледнах - залата в Панагюрище е била специално изградена през 2012 г. Оригиналът е излаган там и през 2023, и през 2024 г. Аз съм виждала копие там, най-вероятно е било през 2022, но не съм убедена в точната година. Надявам се онова, което аз помня - тиксото/изолирбана и цялостно занемарения вид да е било нещо временно и проблемите да се отстранени своевременно.

# 182
През 2017 г. съм била там, сега проверих.

Цитат
Оригиналът на Панагюрското златно съкровище ще бъде изложен от 11 април до 29 май 2017 година в специално изградената за целта и официално откритата през 2012 година зала-трезор в Исторически музей – Панагюрище.

В Договора за дарение на залата-трезор е предвидено ежегодно експониране на оригинала на Панагюрското златно съкровище у нас.

# 183
Изглежда има направени копия също на вълчитрънското съкровище, маската на Севт 3 и всички други уникални и затова безценни съкровища. Иначе по въпроса дали все още държавата ни притежава оригиналите, мисля, че това, което показва България пред света, то се приема за оригинал.без значение на истината.

# 184
  • Разпиляна във въображението
Арнолд Ш. - Наистина оценявам всички мили послания и загриженост. Но не се тревожете за мен, нито за животните ми, и със сигурност не за къщата ми. Предпочитам да съсредоточите всичките си мисли върху тези героични пожарникари и първа помощ, които водят невъзможна битка денонощно.

# 185
Севт 3? Grinning

Очаква се засилване на вятъра през следващите няколко дни и допълнително усложняване на ситуацията. Дано тези очаквания не се оправдаят. Има арестувани за мародерство, включително и предрешени като пожарникари.

# 186
Две къщи сме построили във Флорида за последните 4г, от купуване на парцел през архитектурен план, вътрешно обзавеждане и всичко за каквото се сетите.
Бях възмутена как строят къщите - наливат бетонена плоча и отгоре започват да редят дървени летви,между тях гипсокартон и изолация.Отгоре мажат,боядисват и толкова.Ей сега чукнах на стената, дрънчи на кухо.
Покрива е мека,асфалтова плоча (шингълс).Не слагат керемиди,защото стените няма да издържат тежеста им.
Тръгне ли огън,няма спиране!

Това е стандартно строителство.Възможно солидно строителство като в България с тухли,бетон и керемиди,но това в Щатите е лукс.

Къщите ни изглеждат така:
А са построени ето така:

# 187
Казваш, че строеж с тухли и бетон е лукс, но... Не гори ли местност, в която много потърпевши могат да си платят този лукс? Защо и те не желаят такива сгради?

# 188
И аз съм изненадана,че имоти за $20 милиона се строят по същия начин като къщи за $700 000, обаче е факт.
Явно това е стандартния пазар.
Ако искаш солидно строителство, не купуваш готова къща,а си плащаш парцел и наемаш архитекти/строители,на които казваш с какви материали искаш да работят.
Нямала съм достъп до ултра скъпи квартали като тези,които изгоряха и така си мисля.

# 189
Adoralova, много хубава къща. Изглежда луксозна, но явно не е.
Явно за американците освен цената и външния вид е важен много.

# 190
Това са снимки от къщи в моя квартал,да ви покажа принципа на строителство.
Иначе на всички къщите ни са сладки,гледаш ги и си казваш Уау,уау какъв имот мечта..Вътре ново,просторно,голямо,но реално живеем в сламени къщурки.

# 191
Знам, че там са скъпи такива къщи. А са сламени както викаш.
Ако са от тухли и бетон....още по-скъпо

# 192
  • "Нищо човешко не ми е чуждо, който ме надмине не е човек" Макбет
И аз съм много изненадана как масово строят къщите в щатите. Иначе наистина са много красиви като от списание. Богаташите с милиони могат да си позволят и бетон, и тухли, и екип строители и т.н. наистина нямам обяснение защо не го правят. Като им гледах изгорелите имения на звездите за милиони долари то само пепел останало буквално нищо друго.

# 193
  • София
Казваш, че строеж с тухли и бетон е лукс, но... Не гори ли местност, в която много потърпевши могат да си платят този лукс? Защо и те не желаят такива сгради?
Това е земетръсен район, да не забравяме.

# 194
Явно в случая са броили милиони за земята, а къщата е била бонус.

Общи условия

Активация на акаунт