Апокалипсис сега над Лос Анджелис (тема за най-големия пожар в историята на Ел Ей)

• 22 010
  • 420
  •   1
Отговори
# 285
Почвите обичат пожарите, защото подобряват качеството им и унищожават патогенните организми по растенията.  Но материалните загуби за хората ми се виждат огромни, инфраструктура, съоръжения...

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 08:44 от Iris04

# 286
Апропо, ако е лесно медиите да разпространяват лъжи, за някакви случайници които постват видеота е още по-лесно. Или може би сме забравили, че през тубата се печелят пари и няма никакво значение дали видеотата представят истината а дали се кликва върху тях? Например, всеки поставя някакъв кликбейт като заглавие и картинка.

Социалните мрежи и стремежа на хората да поемат само информацията която им харесва и която е еднаква с възгледите им само допринася за глобалното затъпяване. Което е доста по-страшно от глобалното зануляване, глобалния резет, глобалното чипиране или в каквото там вярвате

# 287
  • Враца
Аз си мисля, че една година никак няма да стигне да се възстанови опожареното. Просто няма да има хора, които да го построят. Дори и тук в темата често се споменава, че трудно се намират майстори. Представям си сега колко ще е трудно, клонящо към невъзможно, и сигурно на космически цени (всеки свестен майстор е зает месеци, ако не е години напред, а за да захване нещо ново ще иска повече пари, за причиненото неудобство). В един момент само най- богатите ще могат да си позволят това, а дори не се знае дали те ще искат да се върнат там. Плюс че вече средата няма да е същата- всеки купува до голяма степен и заради обкръжението, а в момента тези квартали вече навяват мисли за смърт и разрушение, дори твоята къща да е останала здрава, или пък да е въстановена по-хубава от преди.
Абе, огромна трагедия е. Макар че човешките жертви в момента не са толкова много.
Впечатлих се вчера от чувството за общност и граждански дълг, което вече избуява. Това е едно от позитивните неща, които се случваг в такива времена.

# 288
E, най-вероятно няма да разчитат само на местни строителни фирми. Ще се "спуснат" фирми отвсякъде, та дори от Масачузетс и Тексас ще пристигнат.  Голямо движение на пластове ще има - почистващи фирми, извозващи, строителни, транспортни, интриорни, мебелни, институции, документи, брокерски къщи... Трагедията за едни е урожай за други.
Точно година-година и половина и мисля, че ще са заличили следите. Американците са бързи във възстановяването след трагедии. Не сядат да се вайкат, а действат.

# 289
  • София
Сега чета, че ще съдят електрическите компании та се сетих – знаете ли, че електрическите стълбове там са дървени. Нищо чудно и от тях да е започнал пожара

Скрит текст:

# 290
Все повече се убеждавам, че там не живеят много умни хора. Извинявам се, ако съм засегнала някого.

# 291
  • Между гори и планини
Аз пък щях да пиша, колко приятно съм изненадана, че не виждах кабели така, като при нас.
П.п преди незнам колко време, прадядото на мъжа ми е имал ел фирмата с която са електрифицирали , още в самото начало. Нищо че тия стълбове да са от него време.

# 292
Все повече се убеждавам, че там не живеят много умни хора. Извинявам се, ако съм засегнала някого.

Що така? Щото е либерален щат? Не искам да засегна някого, но топ 10 най-образованите щати са либерални. Всичките. Калифорния не е от тях, но това е главно заради огромното население.

# 293
  • Стара Загора
Почвите обичат пожарите, защото подобряват качеството им и унищожават патогенните организми по растенията.  Но материалните загуби за хората ми се виждат огромни, инфраструктура, съоръжения...
Голяма смешка !   
 Колко години ще са необходими за палмите и другите дървета ?

# 294
  • Между гори и планини
Аз питах мъжа ми за кабелите, защото той също е ел техник. Каза, че трасето е много хълмисто и каменисто и за това кабелите не са под земята. За тези които искат да съдят ел компания, защото в момента всички си прехвърлят топката - пожара е започнал от място без кабели.

# 295
Аз пък четох в наша група от мъже за ремонти, камини, покриви - при такъв  голям пожар бетона се пръска, тухлите и те. Има си технологии за дървени къщи, както и причини за такова строителство. Според мен определено е важно къде е започнал пожара и как, и защо няма организация да се реагира. Мисля си, че е точно защото са се натрупали фактори, които доказват че държавата не в фирма...началник на пожарната, застраховките, растителност, и прочие. У нас държавата е абдикирала, там си гледат други приоритети...и се натрупват фактори, малки неща, които водят до голям проблем. Просто държавата трябва да се занимава с неща, които не носят финансова изгода, но са важни.

# 296
Интересно какви са доводите за дървени електрически стълбове, защо е предпочетено да са от такъв материал.

# 297
Вероятно има причина. Каменисто, не може да се пробие за основа. Дървото е евтино. Със сигурност има причини и някой е преценил + и -. Нали някой спомена, че има стандарти и лицензи за строителство. Не е просто току така като у нас.

# 298
Аргументите в подкрепа на традиционните медии са абсолютно безпредметни, защото който е спрял да разчита на тях, няма да се върне, ако ще да назначат ангели небесни на щат.
Хубаво е, че според много проучвания младите хора не гледат телевизия 👍

# 299
  • София
Интересно какви са доводите за дървени електрически стълбове, защо е предпочетено да са от такъв материал.
Елементарно – защото е по-евтино. Преди години се чудех как тук едни бетонни стълбове в полето придържат съоръженията за хмел, в Германия са дървени. Пак по същата причина.

Общи условия

Активация на акаунт