Португалия - 4

• 5 158
  • 96
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Малко са наистина вариантите за самолетни билети до там. Ние понеже сме от Варна гледахме и вариант за директен полет на Уиз от Букурещ до Лисабон, но като сметнах всичко се оказа че ни е по изгодно да си летим от Варна. Онзи ден взех билети за началото на май,  искаше ми се да е директен полета, но ще летим  от Варна през Мюнхен до Лисабон.

Не е ли Варна-София-Мюнхен-Лисабон

Не намирам такъв полет Варна-Мюнхен-Лисабон, нито сега, нито преди около месец като търсихме. С коя авиокомпания?
Колко часа е пътуването общо, защото имаше и по 23-24 ч.?

Не е през София, Варна-Мюнхен-Лисабон е, но Варна-Мюнхен не е целогодишно, мисля че като гледах започваха от април месец полетите. Отсечката Варна-Мюнхен е с Discover Airlines, а Мюнхен-Лисабон с ТАР. На отиване общо с времето между двата полета е 8 часа пътуването, а на връщане 10 часа. Пак не е малко като време, но при условие, че имаше и по около 20 часа, това ми се стори приемливо.

# 16
  • Бургас
Здравейте пътешественици!
Зимните месеци и липсата на директни полети до Португалия, явно превръщат дестинацията в непривлекателна. Но аз и моята компания обичаме точно това време, с мисълта да избегнем туристическия поток, а и пътуването е доста по-бюджетно!
С надеждата за хубаво време от 26.02 до 08.03 ще се отправим на път към така жадуваната Португалия.
Програмата е почти готова, През Бергамо стигаме до Порто., където ще сме 3 дни. Един ден отделяме за Гимараеш и Брада....и тук нещо се запънах! Изучих всичко за транспорта в Порто, изчетох съвети как с влак да стигнем до двата града, но по схемата на разписанието не ми стана ясно :
1.Как от Гимараеш/който по препоръки реших да е първи/ ще стигнем до Брага. На схемата е отбелязано Guimarães - Lousadо -Braga. На тази гара се прави смяна или просто влака минава от там? и
2. В сайта се популяризира   Tourist Travelcard Същата осигурява неограничено пътуване за 1 ден /24 часа/, по линиите Aveiro, Braga, Guimarães и Marco, всичко това само за €7,50 (1 ден) А само билет за влака до всеки град е 3.55 евро в посока, като влаковете са градски  U  /Urban Train/
Моля, ако някой е пътувал скоро по този маршрут да сподели и ми помогне с отговори на въпросите!
Благодаря предварително!

# 17
  • София
Брага - Гимараеш е удобно с автобус - на често са. С влак по-скоро не е удобно защото трябва да се върнеш известно разстояние към Порто и после пак обратно нагоре.
Ако все пак държиш с влак, така е. Трябва да се прекачиш на цитираната гара.

# 18
Ние сме последната седмица на март. Чакам впечатления като се върнете.

# 19
Здравейте, искам да ви попитам дали има авиокомпания, която лети София Лисабон без прекачване. Прочетох, че миналата година Wizz Air вече са спрели полените до Лисабон. Също така, понеже искам да пътувам някъде септември, бихте ли ме посъветвали, с коя компания е най- изгодно да се лети?

Много благодаря на всички за отговорите.

# 20
Здравейте, предстои ни пътуване до Лисабон и Порто в края на март - може ли малко инфо от хора с опит Simple Smile - как са температурите по това време там, също водата става ли за пиене, тази от чешмите ?

# 21
  • София
Прекрасно е времето в края на март обикновено. Прилича на май месец в България. Всичко е зелено:-) Вода от чешмата не съм пила. нека друг отговори на това. Весело изкарване!

# 22
  • Варна
Здравейте, предстои ни пътуване до Лисабон и Порто в края на март - може ли малко инфо от хора с опит Simple Smile - как са температурите по това време там, също водата става ли за пиене, тази от чешмите ?

И аз да кажа моето скромно мнение по спомени от 2019 г. - точно през март бяхме точно където ще бъдете и вие. Беше много приятно, като ранна пролет. Май аз пих вода от чешмата и въобще  никакви проблеми нямах, но аз не съм любител на бутилираната вода, най-малкото заради това, което пишат за нея относно високото й съдържание на пластмаса. Както и да е.
В разните сайтове за метео прогнози има данни за месечна прогноза, така че и там може да проследите какво време може да очаквате.
Иначе изписаните вече 4 теми за Португалия са пълни с интересни мнения и какви ли ли не впечатления, ако имате време - прочетете ги, хората са написали толкова много  полезни детайли и подробности.
Приятно пътуване желая.

# 23
  • Варна
Здравейте, ще резервирам апартамент в Лисабон за нашето пътуване през май, но се двоумя. Около метростанция Avenida или близо до Манастир Кармо е по-хубав районът?

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 21:03 от stelsity

# 24
  • Бургас
Поздрави от....Порто!
Писах, писах и обърках картинката, та поста ми отиде в небитието! Stuck Out Tongue Winking Eye Но обещавам, всичко ще споделя докато ми е прясно, а сега сме на летището в очакване на полета за Фаро! На 27.02 ни удави дъжд но от вчера е слънчево и прохладно...особено Гимараеш и Брага. След кратка релаксация във Фаро ще бъде 3 дни Лисабон, Синта, кабо да рока и Кашкай. Чувам, как някои се възмущават на сгъстената програма, но не си мислете, че сме младоци - лелки на по 65, но все още с хъс за преживявания! Хайде, до скоро, че самолета ми го "паркираха" Питайте, може и на лични!

# 25
Здравейте, ще резервирам апартамент в Лисабон за нашето пътуване през май, но се двоумя. Около метростанция Avenida или близо до Манастир Кармо е по-хубав районът?

Ами до манастира си е самият център, Авенида пък им е най-скъпата улица. Буквално всички хайенд марки имат магазини там, в краят ѝ е Хард рок кафе. И двете стават. Спокойни квартали са, но по-тихо и спокойно ще ви е на Авенида, а и имате една от гледките наблизо. Центъра/площада ви е на пешеходно разстояние.

Ние бяхме малко по-нагоре до Салданя и пак беше добре и спокойно дори и вечер.

# 26
Началото на май ми предстои пътуване до Португалия. Ще съм в Viana do Castelo. От Варна съм, дайте съвет как ще е най добре да пътувам отиване и връщане. Порто ми е най удобно, но явно летището на Лисабон ще се ползва.

# 27
  • Варна
Началото на май ми предстои пътуване до Португалия. Ще съм в Viana do Castelo. От Варна съм, дайте съвет как ще е най добре да пътувам отиване и връщане. Порто ми е най удобно, но явно летището на Лисабон ще се ползва.

Ние ще летим началото на май от Варна до Лисабон с прекачване в Мюнхен.

# 28
Ние в Лисабон сме до метростанция Moscavide, близо е до летището. И ние пътуваме в края на март.

# 29

Ние ще летим началото на май от Варна до Лисабон с прекачване в Мюнхен.
С коя компания и каква цена ви бяха билетите? Колко часа ще ви излезе полета до Лисабон с прикачването?

Общи условия

Активация на акаунт