Португалия - 4

• 5 152
  • 96
  •   1
Отговори
# 45
Реа, ние хапвахме различни видове риба, приготвена по много начини. Имат вкусни пълнени картофи. Месото е полусурово и не ни хареса. Имат и дреболии-шкембе, чревца,  видяхме ги в менюто, но не сме поръчвали. Обичаме риба и залагахме на нея.
От сладките неща имат кошнички, пълнени с крем, подобен на нашия крем карамел. Има ги навсякъде. И тиквата я използват много, ядохме тиквена супа и царевичен хляб.
Цените са много нормални. В Порто и Гимараеш кафето е по 1 евро или 1,50 в заведение, чаша вино 4 евро. В Лисабон е с 1 евро нагоре. Като цяло един обяд е 15-20 евро на човек. Ние хапвахме между 15 и 16 ч, нещо средно между обяд и вечеря и после в апартамента си купувахме хубаво вино от магазина, на цена 5 евро бутилка и сирена.
Снимки не се научих да качвам във форума

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 14:38 от Iki70

# 46
Ако търсите магазини, Порто е вашето място. Магазини да искаш. Главната им улица е мега уникална и пълна с какво ли не, както и всички малки училчки, които я пресичат. Аз обаче нямах много време за града и предпочитах да разгледам забележителностите, така че влязох само на две-три места да си купя нещо за спомен.
Главната се казва Via Catarina и е просто страхотна, особено привечер.
В Лисабон такава приятна уличка не видях. Градът е доста по-голям и разпръснат и може би по тази причина.  Иначе пък ако говорим за истински шопинг (за който има повече време) в Лисабон моловета са един път.
Весело изкарване на всички, които са там или им предстои!

# 47
  • Варна
Здравейте, до нашето първо посещение на Лисабон остава само седмица, а едно нещо все още не ми е ясно. Смятаме да ползваме Лисабон карт, която дава и безплатен вход за Кулата Белем и Манастир Жеронимуш. На едно място прочетох, че в този случай не ни е нужна предварителна резервация за влизане - отиваме с картата и влизаме. На друго място прочетох, че трябва първо да заявим билети за конкретна дата. Някой дали може да ми каже от личен опит как се случват нещата?

# 48
Здравейте, до нашето първо посещение на Лисабон остава само седмица, а едно нещо все още не ми е ясно. Смятаме да ползваме Лисабон карт, която дава и безплатен вход за Кулата Белем и Манастир Жеронимуш. На едно място прочетох, че в този случай не ни е нужна предварителна резервация за влизане - отиваме с картата и влизаме. На друго място прочетох, че трябва първо да заявим билети за конкретна дата. Някой дали може да ми каже от личен опит как се случват нещата?

Не ви трябват билети, но преди влизане трябва да валидирате картата ( на едни машинки до входа на обекта) и това е.
Информацията ми е от преди два месеца
Аз тогава много се чудих понеже по спомен някъде пишеше да посоча час, кога ще ги посещавам, но аз не писах никакъв час, понеже нямаше как да изчисля кога ще сме там и нямаше проблеми никъде.
Съвет от мен, за Кулата Белем -отидете раничко, не го оставяйте за късен следобед, може и да не дочакате да влезете.  Пригответе  си много много търпение, вода и нещо за хрупане. Бяхме извън силен сезон и пак на час и половина чакане се отказахме. На мен не ми издържаха нервите.

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 20:25 от deede

# 49
  • Варна

Не ви трябват билети, но преди влизане трябва да валидирате картата ( на едни машинки до входа на обекта) и това е.
Информацията ми е от преди два месеца
Аз тогава много се чудих понеже по спомен някъде пишеше да посоча час, кога ще ги посещавам, но аз не писах никакъв час, понеже нямаше как да изчисля кога ще сме там и нямаше проблеми никъде.
Съвет от мен, за Кулата Белем -отидете раничко, не го оставяйте за късен следобед, може и да не дочакате да влезете.  Пригответе  си много много търпение, вода и нещо за хрупане. Бяхме извън силен сезон и пак на час и половина чакане се отказахме. На мен не ми издържаха нервите.

Благодаря много за изчерпателния отговор ☺️

# 50
Здравейте, имате ли опит с полета на България Еър?  Купихме билети за връщане от Португалия, излита в 22:00 часа вечерта, без прекачване. За първи път ще летим с тях и съм малко притеснена.

# 51
С България ер, националния ни превозвач сме летели до други дестинации.
Не виждам какво ви притеснява.
Досега не сме имали закъснения с тях.

# 52
Като всички са, ако сте летели си знаете.
Други директни няма.

# 53
Честно казано, страх ме е най-вече дали имат закъснения или отменени полети. До сега все сме намирали по-изгодни билети с другите авиокомпанни, но сме хабили и невероятни нерви по летищата с техните анулации. То кой ли не е Simple Smile

# 54
е, закъснения винаги е възможно да има, и колкото е по-късен полета - по-веряотно.

# 55
Закъсненията обхващат всички самолетни компании. То не са една и две причини за закъснение на полет.
Даже имаме случай на хора, които не пожелаха да седнат според инструкциите, защото искаха да си нагласят багажите, та самолетът си изтърва тайм слота. Случки всякакви.
Въобще няма какво да го мислите това. Важното е да тръгне и да стигне.
А neuromancer е напълно прав - колкото по-късен полет,  толкова по-голям шанс за закъснение. Малко си е и на късмет.

# 56
Това е част от живота и просто човек трябва да сиго знае, а не да го е страх.
Както и отказите. С нискотарифните промените определено са повече.
аз пък винаги обичам като има промени в разписанието и откази, защото ми дава право да правя промени.

# 57
Мен ме е страх от гледна точка, че понякога ангажирам и семейството покрай пътуванията ни. Оставяме детето, бабите са си взели отпуск и като се наложи да удължават се чувствам неудобно. Наскоро обаче летяхме през Истанбул, аз го обожавам, но вече сме ходили 100 пъти и мъжа ми взе да му писва. Но понеже имах рожден ден, съдбата ми подари закъснение на полета, пренощувахме в Истанбул, разходихме се и вечерта чак пътувахме към крайната дестинация. Доволна останах от това закъснение, със сигурност.

# 58
хаха, ние веднъж изостанахме с жената 3 дена в Патагония заради земетресение.
Ми отпуската свърши, естествено, ама телепорта не е измислен, много съжалявам. И така. А откакто се родиха децата, пътуваме с тях, няма баби, няма дядовци...

# 59
  • Варна
Здравейте, имате ли опит с полета на България Еър?  Купихме билети за връщане от Португалия, излита в 22:00 часа вечерта, без прекачване. За първи път ще летим с тях и съм малко притеснена.
Аз се връщах с този полет преди две седмици, всъщност излиташе в 23ч. Закъсня около 20 мин излитането. Единственото неприятно за мен лично беше, че един час сервираха на бизнес класата, и след това светнаха лампите в салона, за да минат и за нас. Тъкмо бяхме задрямали и беше неприятно. Но който спи, си спи и на осветление, така че дискомфорта си беше за мен, а и с резервация на нощен полет си знаех предварително, че почти няма да спя.

Общи условия

Активация на акаунт