Португалия - 4

• 5 188
  • 96
  •   1
Отговори
# 60
здравейте,
планирам нова година в Лисабон при приятелка и е време да открия подходящи билети за семейството, което се оказа мега трудно за мен. Разбрах, че на Луфтханза са най-сигурни и с добри цени.
някой има ли опит по това време на годината и какви сайтове за билети или хитрини за прекачвания използвате, за да не е с много часове чакане по летищата и да е прилично като цена

# 61
  • София
Мега трудно да намериш билети?
Пробва ли през сайта на Луфтханза?
За всяка опция цена и престоя ще са видими още в началото.

# 62
Периодът 20 декември - 10 януари са възможно най-скъпите билети за където и да е. Евтини едва ли ще се намери.

# 63
Хващате някоя търсачка като Гугъл флайтс или Скайсканер и гледате...
Трудно ще е ако искате евтино по нова година, да.

# 64
здравейте,
планирам нова година в Лисабон при приятелка и е време да открия подходящи билети за семейството, което се оказа мега трудно за мен. Разбрах, че на Луфтханза са най-сигурни и с добри цени.
някой има ли опит по това време на годината и какви сайтове за билети или хитрини за прекачвания използвате, за да не е с много часове чакане по летищата и да е прилично като цена

Вече 4 пъти правя следната схема - отиване през Бергамо и връщане през Барселона. С нискотарифните. До Бергамо рано сутрин с Уиз. Летището има транзитна зона и на два пъти се класирах за Лисабон (Райън) с прекачване за час.
Връщането - с Изиджет от Лисабон до Барселона сутринта. Разходка в града и късно вечерта с Уиз към София.
Споделям с уговорката, че става въпрос за месеците февруари, ноември и май, и винаги гоня цени, а не удобства. За дните на полетите нямам спомени, но можете да си проверите кога могат да се направят тези връзки.

# 65
  • Варна
здравейте,

https://aviobilet.com/bg/tickets/#1/0/0/20-12-2025/SOF/LIS/2/E/03-01-2026

На този линк в сайта aviobilet.com ви проиграх варианта отиване на 20 дек. и  връщане на 3 януари. Излязоха много добри възможности на смешната цена под 250 евро отиване и ввръщане. Така че може да продължите вие, като си заложите вашите точни дати и разгледате предложенията Мисля, че може да  си намерите подходящ бюджетен вариант с 1 прекачване и пауза от поне 5-6 часа между двата полета, което е разумен вариант, който дава сигурност.

# 66
Както съм писала по-напред в темата, в края на март летяхме София-Рим с ранен сутрешен полет и в 11,20 ч Рим-Порто. Пристигане ранния следобяд местно време. Връщането беше ранен сутрешен полет Лисабон-Мадрид и вечерта Мадрид-София. Цената беше около 360 лв двупосочен за четирите полета.

# 67
Да, но сте били в слаб сезон.

# 68
Благодаря много за идеите!
Излязоха други неща и ще сменим периода на пътуване, но ще имам пред вид всичко, което споделихте

# 69
здравейте,

Вече 4 пъти правя следната схема - отиване през Бергамо и връщане през Барселона. С нискотарифните. До Бергамо рано сутрин с Уиз. Летището има транзитна зона и на два пъти се класирах за Лисабон (Райън) с прекачване за час.
Връщането - с Изиджет от Лисабон до Барселона сутринта. Разходка в града и късно вечерта с Уиз към София.
Споделям с уговорката, че става въпрос за месеците февруари, ноември и май, и винаги гоня цени, а не удобства. За дните на полетите нямам спомени, но можете да си проверите кога могат да се направят тези връзки.
Връзки на отделни билети с престой по 1-2 часа са чисто тото, това, че си успяла, значи, че съвсем скоро няма да успееш някъде.
Отделно за такива отделни билети, ако се купуват много по-рано 3-4 месеца, вероятността да се смени дата и час е над 50% при Уиз и малко по-малко при другите. Което значи проваляне на цялата схема или евентуални нощувки в мястото на прикачването, което е време и пари.

# 70
И аз смятам, че час за прекачване е чисто тото.
Напоследък почти не съм се возила в европейски самолет, който да е тръгнал точно, особено ако не е сутрешен.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 15:17 от One rose rose

# 71
Здравейте!

Организирам пътуване до Португалия, прочетох основната информация, но питането ми е свързано с полетите- няма директен, а аз никига не съм пътувала с прикачане.
Въпросите ми са:
-колко време да си отделя между отделните полети, гледам в търсачките интервали между мас и 14 часа..
- комбиниран билет ли е по- добре да си взема или поотделно да търся изгодни варианти?
Поотделно ми излизат добро предложения-в този случай с какъв интервал да гледам?

Въпрос относно Порто- Лисабон, с автобус колко време отнема пътя?

Благодаря предварително на всеки,който ще ми отговори!

# 72
  • София
Около 3 часа и половина е с автобус. Аз съм ползвал Rede Expressos. При ранна резервация както и за определени курсове може да са ултра евтини. 4.90 платих за билет.
Другото е ясно - колкото повече време си оставиш между несвързани полети на отделни резервации, толкова по-добре. А колко ти е допустимо, е лична преценка.

# 73
Ние пътувахме от Порто до Коимбра, около час и нещо, разгледахме я за цял ден и после вечерта от Коимбра до Лисабон към 2ч и 15 минути мисля.
Ползвахме flixbus и билетите бяха по 5,50 лв, закупени предварително.

# 74
Ние пътувахме с влак.  Три часа точно беше пътя, като на част от трасето имаше ремонт и скоростта заради него беше доста бавна.
Иначе в останалото време вдига до 200 км/ч.
Предполагам ако завършат ремонта би било под три часа, но нямам никаква идея какъв е срокът.
Аз лично предпочитам винаги влак пред автобус, заради удобствата му, но това разбира се си е лична преценка.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт