Португалия - 4

• 5 165
  • 96
  •   1
Отговори
# 75
Ако купуваш с трад. компании на един билет няма значение колко оставяш. Ако са на отделни билети, колкото повече, толкова по-сигурно, но минимум 3-4 часа.

# 76
  • Варна
Има директен на България Еър София Лисабон. В някои периоди като сложиш 2 нискотарифни полета с приорити, и времето което губиш при връзката /често наново проверка/, цената на БГ Еър е по-добра.

# 77
Има директен на България Еър София Лисабон. В някои периоди като сложиш 2 нискотарифни полета с приорити, и времето което губиш при връзката /често наново проверка/, цената на БГ Еър е по-добра.
В air.bg ли могат да се проверят тези директни полети? Защото на мен не ми излиза без прекачване за никоя дата, а и по-нагоре коментираха, че са спрени.

# 78
Има хиляда места, където да се види какви полети има и да се купят, вкл. Air.bg
Има директни полети в понеделник, сряда и събота. Цените са сериозни (Уиз спряха полетите).

# 79
Има директни полети в понеделник, сряда и събота. Цените са сериозни (Уиз спряха полетите).
А може ли линк за някое от тези хиляди места, защото навсякъде излизат с прекачване? Цените е ясно, че ще са сериозни, но с нискотарифни не ми се рискува за пътуване с деца.

# 80
Здравейте
Ще посетим Португалия септември месец, но не се справям с покупката на билети онлайн за забележителностите в Лисабон и Синтра.
Влизам в сайтовете им, но не се получава. Днес търсих и съдействие от банката, но безуспешно.
Моля, тези от вас, които са купували билети предварително да ми помогнат с проверени сайтове.
Имам достатъчно опит, но тук не се получава. Не говоря за сайтове за препродажба на същите, закупени от официалните.
Благодаря на отзовалите се.
ПП: Хубаво би било да се публикуват и в първия пост.

# 81
А може ли линк за някое от тези хиляди места, защото навсякъде излизат с прекачване? Цените е ясно, че ще са сериозни, но с нискотарифни не ми се рискува за пътуване с деца.

Ами air.bg например

за кога ви трябва не знам. Те може и да ги спират след тоя сезон, не съм гледал.

ПП
Само до края на октомври са директните полети. Спокойно може да летите с прекачване (не с нискотарифни компании), цената пак няма да е крайно лоша.
всяка търсачка дава възможност да показва само директните полети, примерно скайсканер:
в случая България еър са малко чепати и са се скрили от Гугъл флайтс например...

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 17:31 от neuromancer

# 82
Здравейте,

от Порто до Гимараеш и Брага с обществен транспорт какво да предпочета- влак или с FLIXBUS?

Какви са предимствата и минусите между тях?
Гледам гарите, тази на Flixbus ще ни е по- далеч, но с влака не мога да се ориентирам като време и цени.

# 83
Ние пътувахме с влак, но тръгвахме и се връщахме във Виана до кастело. Влаковете са много уредени, бързи, чисти. В Брага центъра беше на пешеходно място от жп гарата.

# 84
Разбира се предпочитания за flixbus.
Цената е 6 лв или 3 евро, закупени предварително.
Навсякъде в Португалия е удобен Bolt. Примерно от автогара Гимараеш до замъка ни взе 4 евро, т.е по 1 евро на човек.
Такава цена платихме и в Коимбра от автогарата до Университета,  който се намира на високото и спестихме много време.

# 85
Много благодаря за ценните насоки!
Ние ще сме двама ,но определено ще се възползваме от съвета  ти , lki70 за Bolt в Коимбра до Университета ❤

Аз също клоня към Fliksa, просто хотела ни е близо до гара Sao Bento, до Campanhã Bus terminal ще ни се налага да ползваме метро или Bolt..

# 86
Разбира се предпочитания за flixbus.
Цената е 6 лв или 3 евро, закупени предварително.
Навсякъде в Португалия е удобен Bolt. Примерно от автогара Гимараеш до замъка ни взе 4 евро, т.е по 1 евро на човек.
Такава цена платихме и в Коимбра от автогарата до Университета,  който се намира на високото и спестихме много време.

На площадчето отзад страхотни пици има.

# 87
  • София
Ам те регионалните влакове за Брага и Гимараеш тръгват от Сао Бенто.
Няма много смисъл да се ползва такси за да стигне до автобуса.

# 88
  • Бургас
Здравейте,

от Порто до Гимараеш и Брага с обществен транспорт какво да предпочета- влак или с FLIXBUS?

Какви са предимствата и минусите между тях?
Гледам гарите, тази на Flixbus ще ни е по- далеч, но с влака не мога да се ориентирам като време и цени.
До Гимараеш стигнахме с влак ( около 3-4 евро) Пеша до центъра и забележителности. Към 13.30 взехме рикша( само това имаше пред замъка и срещу 15 евро ни направи хем панорама, хем ни закара до автогарата, която е в подземието на Търговския център и доста далеч.Има междуградски автобуси на 40 мин до Брага. Вечерта с влака се прибрахме в Порто. Цените на билетите са м/у 3-4 евро. Транспорта е  супер уреден.

# 89
Дерайлира фуникуляра Глория..Отивахме да се качим..Господ ни спаси.Голяма трагедия,много загинали,смазан до неузнаваемост.

Общи условия

Активация на акаунт