Португалия - 4

• 7 439
  • 133
  •   1
Отговори
# 120
  • Враца
Спорем мен, самото "справяне" на летището е възможно, не е трудно. Проблем би било едно закъснение на първия полет, което да изяде времето между двата.
С оглед на това под 3 часа престой ми се струват рискови.
Ето, сега като пътувахме до Лисабон, на отиване полетът ни закъсня около час. Само че закъсня втория полет, от Милано до Лисабон, и не ни обърка особено. Но ако беше първият полет. от София до Милано, при закъсение 1 час и оригинално време между двата полета 2 часа, нещата вече бяха рискови. Докато слезеш, докато те извозят, докато стигнеш до другия гейт, ами ако нещо там се обърка с багажа, който трябва да чекираш и за втория полет (какъвто е въпросът на потребителката)...
Винаги е риск, така го виждам.
Ако на човек му харесва адреналина- да го прави по-често.
Ако пък не- както съм аз, тогава се презастраховаш с по-дълги престои и загуба на време по летищата и така.

# 121
  • Свищов
Нама ли възможност да пътувате без чекиран багаж. Все пак се очаква времето тогава да е топло. Ние ходихме края на септември с ММ служебно за 1 седмица, съответно си бяхме взели и сака, рокли, обувки и се справихме с по 1 малкараничка и по 1 малък куфар без да чекираме багаж. Даже място за подаръци за на връщане имаше. С малко повече оптимизация, мисля че нещата може да се ок. Така поня няма да се налага да се чака куфар и да се чекира наново. Иначе летяхме до Лисабон с Луфтханза през Мюнхен и не мога да дам мнение. Поради факта, че беше служебно, не искахме да рискуваме с нискотарифните компаниии и несигурната в този случай връзка.

# 122
  • Някъде по Дунава
По принцип мислехме едната от нас да е и с чекиран багаж и да си поделим разходите. Бихме се справили и с малък куфар, но бутилките вино за подаръци къде ще сложим после Joy
Засега най - изгодно ми е с турските авиолинии. Дори багажът е прекалено много. Но цената е ок.

# 123
Аз бих препоръчала полет с Луфтханза. Полета е с прикачване в Мюнхен или Франкфурт, но билета е един. Това значи че слизате на грйта и се прикачате на гейта, не излизате от там. Чекирания багаж авиокомпанията има ангажимент да ви го прехвърли и си го взимате чак в Португалия. При закъснения на полет персонала се уведомява и следващия полет изчаква, стига да е в рамките на нормално закъснение може би до час, аз съм чакала около 40 мин закъснял пътник от полет.

# 124
Здравейте, пътешественици,

Много ми беше интересно да прочета как е протекло вашето пътуване до Португалия. Намерих полезни съвети, които да използвам при нашето самоорганизирано посещение в края на м. април. Програма все още я обмислям и затова имам някои питания и ще се радвам, ако някой се включи. Горе долу идеята е 4 дни в Лисабон и 4 дни в Порто, като пристигането е в Лисабон, а заминаването от Порто.

Въпросите ми тук са свързани с трансферите до местата за настаняване, предпочитам да са в по-централната част, колко струват таксита и Bolt ориентировъчно? Метрото и автобус в Лисабон не са опция, на метрото се сменят две линии, а с автобуса ще се върви доста пеш, което не е ок, в предвид, че ще бъдем с багаж. Следващият въпрос също е свързан с пътуването до Синтра, след това до Кабо да Рока, може би Кашкаиш, Ещорил. Как е най- добре да се придвижваме между тях? Същото се отнася и за Обидуш, Назаре, Баталя, които смятаме да посетим в един от дните. Интересувам се и в деня, когато тръгнем към Порто, тук опциите са ми по-ясни с влак и автобус, още не съм решила, кое ще ползваме, тъй като, ако искаме по пътя да разгледаме Коимбра, например, дали ще има ли къде са си оставим багажа, докато сме там.

Същите въпроси имам и за Порто, относно трансферите от/до гара, летище, както и за посещение на Брага и Гимараеш, как е най-добре според вас да се пътува. Въпреки, че въпросите са много , знам, че тези от вас, които са минали по този маршрут биха могли да помогнат.

Благодаря предварително на тези, които ще се включат! С пожелания за много щастливи пътувания!

# 125
  • София
Места за оставяне на багаж има и на гарата в Коимбра, и на автогарата.
От Лисабон до Синтра, Кашкаиш и Ещорил има влакове, както и от Порто до Брага и Гимараеш.

# 126
Uber и Bolt може да им проверявате цените в приложението, цъкате си адресите (ако не сте там, става с търсене) и показва цените преди да поръчате. Цените може да варират малко превод моментното натоварване (ако има голямо търсене се качват).

# 127
По Коледа ползвахме в Лисабон Болт основно. Цената се мени в зависимост от натоварването, но от Центъра до Белем ни излезе около 12 евро.

Иначе взехме кола под наем и с нея ходихме до Обидуш и Назаре. А после и два дни в Синтра и Кабо да рока и околностите.

# 128
Благодаря за отговорите.

Да, между градовете има влакове и автобуси, затова питам как е по-добре да се пътува.

А за цената на Bolt идеята е, ако сме 4 или 6 човека дали е по-изгодно да пътуваме с тях за по-голямо удобство, ако цената ще бъде същата както с градския транспорт. Свалих си приложението на Bolt, но не ми излизаха цени. Сега ще пробвам по-подробно да го разгледам за цени.

Освен Коимбра по пътя Лисабон -Порто кой град може да се посети за няколко часа с възможност за съхранение на багаж на гарата или други места за съхранение.

Рент а кар не е опция, шофьорите не са навити да карат в чужбина:smile:

# 129
  • София
Как е по-добре е субективно. За мен е с влак. За друг - автобус.
Авейро е между Лисабон и Порто и може да се спре - заслужава няколко часа. Но може и да се направи като разходка от база Порто, защото е близо, има редовни евтини влакове и няма да мислиш багажа.

# 130
с кола ако бяхте, има към десетина места за спиране между Лисабон и Порто, ама с влак не съм го правил...
за 4 човека си е изгодно с Болт, особено от/до летище

# 131
Ние бяхме 4 човека и основно с Bolt пътувахме навсякъде, във всички градчета, включително и до Синтра и Кабо да Рока.
45 пъти сме го ползвали, правих после извадка и излезе около 50 евро за всички пътувания на човек.
За пътуване от Порто към Лисабон защото ние го направихме в обратния ред, пътуването беше с flixbus със спиране в Коимбра и вечерта към Лисабон отново с flixbus.
От Порто летище до апартамента ползвахме метро, защото ни беше по-удобно и след това само Bolt навсякъде.
До Брага и Гимараеш също с flixbus,  но до замъка в Гимараеш, както и до светилището в Брага, само с Bolt на изключително добри цени, по-изгодни от транспорта.

# 132
  • Някъде по Дунава
Iki70, къде нощувахте? Аз трябва намеря квартира в центъра, около бул. Алиадос, до City Hall.

# 133
В апартаменти.
В Порто бяхме в Aposentus Sereniti 1D, Rua do Condo di Fereira 18, метростанция Heroismo.
В Лисабон бяхме в Maiur apartment , Rua doctor Joao Gomes Patacao, в модерната част на Лисабон, метростанция Moscavide, в близост до летището.

Общи условия

Активация на акаунт