Португалия - 4

• 14 112
  • 270
  •   1
Отговори
# 240
  • До морето
Това си е направо перфектна цена.
Нашите Варна- Барселона- Лисабон
Лисабон-Мадрид и Мадрид- Белград- Варна - излязоха 1500 евро за 4ма души с багаж.
доста сериозна цена, а не сте и на един билет дори...
турците имат под 400евро с един стоп и на един билет

Сериозна - несериозна, от Варна е така 😃

# 241
Обявиха мачът, ще е в Порто, няма билети в продажба все още.

# 242
  • В офиса
Обявиха мачът, ще е в Порто, няма билети в продажба все още.

Мерси много! Аз чакам този с Уелс на 24.09, за който също още няма билети. Нали той ще е последния на Роналдо, какво се говори в местните медии?

# 243
Ще ти го кажа, както го казват в северозапада :
Всеки си приказва през оная...
Официално изявление, на самия Роналдо, няма.

https://bilheteira.fpf.pt/
регистрирай се, и ще получиш мейл, когато има билети

Последна редакция: вт, 25 авг 2026, 19:00 от LordOzzy ⚡

# 244
  • В офиса
Simple Smile
Регистрирала съм се и чакам

# 245
  • В офиса
Пуснаха най-накрая билетите за уж последния мач на Роналдо, макар че сега чета статии където се спекулира как щял да играе срещу баланс. 40Е и чакаш на много дълга опашка, но билети имаше. Пиша за тези, които се интересуват.

# 246
Заминаваме за Лисабон в неделя за една седмица. Ще спим в Costa da Caparica. Запазихме сърф урок за първия ден и се надявам да продължим след това Grinning
Със свекърва ми и бебето ще бъдем, дано намерят детски кътове и място за игра и извън апартамента.
Аз видях по-напред, че сте коментирали да не се придвижваме с градски транспорт, не помня дали Bolt или Uber (или нещо трето) се коментираше като най-добра опция. Тъй като не съм ги ползвала преди, има ли възможност колата да има бебешка седалка или с бебе не можем да се придвижваме с тях?
Мислим цялото време да го прекараме в нашия район и да отпочиваме доколкото е възможно около сърфа и бебето, но все пак и да си направим (поне) една екскурзии до града. Имате ли някакви препоръки, които да пасват на такава лежерна програма?

# 247
Препоръките за градски транспорт,  uber и bolt бяха за Лисабон.
На  Caparica  ситуацията е съвсем различна.
Има градски транспорт,  но е ... от селски тип.
Кой град искате да видите?
Caparica се обикаля  за два часа, Almada е жилищен комплекс със стара и по- нова част, но все пак, нищо кой знае колко интересно.
Е, освен  Cristo Rei.

Но,поне на време ще случите- вземете си плажно мляко !
Ако ще ходите до Лисабон,  вземете корабче от Seixal  до Cais do Sodré- на всеки половин час са, за бърза разходка до Belém  ,и парка.
https://ttsl.pt/passageiros/horarios-de-ligacoes-fluviais/ligaca … al-cais-do-sodre/

Не разбрах, ще имате ли кола под наем,  ако не- Caparica - Seixal е най- добре с uber.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2026, 23:23 от LordOzzy ⚡

# 248
Мерси LordOzzy!
Няма да имаме кола под наем, ще видя корабчето - звучи добре.
А за транспорта: питах за четирите ни пътувания: отиване и връщане до летището и отиване и връщане до Лисабон един ден.
И аз гледах, че дават много слънчеви дни, та добре ще е за първи сърф уроци може би Simple Smile

# 249
Не слънчеви, а горещи!
На Caparica ще се търпи, заради океана( 32- 33°C), но в Лисабон го дават да мине36- 38, което ще се усеща над 42 , заради сгради, хора, автомобили...

# 250
Не съм се пробвал в Португалия, но вероятността да има бебешка седалка е почти нула, където съм пробвал. Носете си или карайте без ...

# 251
Ние заминаваме във вторник. Тъкмо си мислех да взимаме дневна карта за градския транспорт, но виждам, че се препоръчва Uber. По изгодно ли е?

# 252
Картите за придвижване из града са много хубави и нужни по мое мнение. Дават свобода да ползваш което и когато поискаш. Ние се придвижвахме с болт и юбер при по-далечни пътувания - Синтра, Кабо да рока. За разликата между Болт и Юбер в Португалия - няма такава. Колите, на които се возехме ние, бяха регистрирани и в двете компании и карат курсове който от където ги извика. Като цяло обаче, май си рекламират Болт. Имаше някакви отстъпки при първо качване. Не можете ли да влезете в приложението, да имитирате, че ще си поръчате колата и да проверите има ли опция за търсене на кола с детско столче? Май имаше?!?!

# 253
Има опция с детско столче.
В Лисабон няма голяма разлика между общия брой Bolt и  uber, ъй като пазарът е познат в Португалия като TVDE.
Но, на южния бряг- Caparica, Almada...- има повече uber.
Bolt често сa с 10% до 25% по-ниски базови цени, uber са с по-нови коли....

Пак казвам- ако имате стриктна програма, и сте си набелязали точки, към които да имате подходящ транспорт- градският е вариант, и то добър. И пак, зависи автобус ли, метро ли... За едно и също разстояние, може да се удвои времето с автобуса. Аз, обаче , не бих ползвала метро, ако съм на екскурзия- нищо не виждаш от атмосферата на града.
Ако сте с малко дете- не бих препоръчала, обаче.
Ако сте повече хора- пак е по-изгодно bolt и uber.

# 254
  • В офиса
Аз, чатейки с Клод и ChatGPT генерирах ето тази програма за ограничения ни престой в Лисабон. Хотелът ни е до стадиона на Спортинг.
Харесва ми как се получи на теория, дано и на практика да е така. Малко е нагъчкана, но за 2 дни и половина - толкова. Мнения?

Общи условия

Активация на акаунт