Застраховате ли дома си?

• 1 277
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
За съжаление не застраховам в България, защото живeeм в чужбина. Засега не сме имали инциденти. Но все някога ще имаме. Отказват ни, защото никой не проверява жилището. Спираме ток и вода преди да заминем и толкова. Иначе имаме връзка с домоуправител да ни информира ако има нещо.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 02:29 от Dimana12

# 16
Да, от 10+ години. Цената е по-малка от ГО на колата.
Изплащали са ни няколко пъти щети.

# 17
  • Sofia
За съжаление не застраховам в България, защото живeeм в чужбина. Засега не сме имали инциденти. Но все някога ще имаме. Отказват ни, защото никой не проверява жилището. Спираме ток и вода преди да заминем и толкова. Иначе имаме връзка с домоуправител да ни информира ако има нещо.

В какъв смисъл Ви отказват?

# 18
Да. Имам ипотека и застраховката е задължителна. Всичко се случва, предпочитам да имам застраховка, отколкото да нямам.

# 19
Винаги се застраховам. Първият ми опит беше когато ме наводниха преди 10г - трябваше само една кофа латекс да оправя щетите но след огледа момичето каза ,че имаме са приятелката ми имаме нужда от нов диван , фотьойли и  масичка (тъкмо се бяхме нанесли в семеен апартамент) Laughing Застраховките са към Булстрад - това което СДИ предлагат по подразбираме.

# 20
Vaflichka, в условията на застраховките е да не е празно жилището повече от 30 консекутивни дни.

# 21
  • Варна
От край време застраховаме ние. Сега сме в ново жилище с ипотека и няма как без застраховка, но и в старото, което продадохме също имахме застраховка. Носи ни сигурност и спокойствие ако нещо се случи. Ползваме Булстрад и сме доволни от техните програми за всичко.

# 22
Застраховам, случи се да ползваме и застраховката.

# 23
  • София
Vaflichka, в условията на застраховките е да не е празно жилището повече от 30 консекутивни дни.

Същото е и с ваканционните имоти - не искат да ги застраховат, евентуално ако е комплекс, плащаш на мениджмънт компанията да проверява имота всеки месец и се надяваш после застрахователят да не оспори.

# 24
Застраховам и принудително имотите с ипотека, и доброволно тези, които ползвам. За принудителната застраховка ми е в Уника, в полза на Уникредит, ужасно скъпа ми се вижда - към 25 лв на месец за имот за около 100 хил. лв. Доброволната я правя за апартамента, в който живеем - тя е в Армеец, около 100 лв на година. Дадоха я в комплект с каско, заради отстъпките почти безплатна излиза - тя е с по-малко покритие, затова е и по-евтина, но включва кражба, наводнение от съседи и т.н.

# 25
Да, с ипотека сме и домът ни е застрахован. И да не беше ипотекиран, пак щеше да е застрахован.

# 26
  • София
Застраховам дома си. Към ДЗИ сме от години.

# 27
винаги застраховам дома си и досега два пъти съм се възползвала при наводнение от съседите.

# 28
  • Бургас
Някой, ползвал ли е застраховател при повреда на ел.уред, причинен от токов удар (например при спиране на тока)?

Какво е покритието и какво изплащат, ако се наложи?

Общи условия

Активация на акаунт