Застраховате ли дома си?

• 1 274
  • 28
  •   1
Отговори
  • Sofia
Здравейте и честита 2025 година. Бих искала да попитам застраховате ли имотите си и какви са причините да го правите или да не го правите? Аз реших да застраховам имот преди няколко години и според мен е необходимост. След първата година обаче увеличих покритията значително, понеже с покачването на цените на имотите и ремонтите първоначалните суми вече не ми изглеждаха адекватни. Само мога да се надявам никога да не се наляга да се ползва застраховката. Нещата, които леко ме притесняват е ако някой има опит изплащат ли се адекватни обезщетения при инциденти поради факта, че не се правят огледи при сключване на застраховки и само се декларира, че имота е обитаем? Ако в имота има видеонаблюдение, би ли послужило за доказателство пред застраховател. Моля да споделите вашия опит както и компании от които сте доволни.

# 1
Застраховам. Не струва кой знае колко, а дава някаква сигурност при кражба или щети. Със застраховка ако те наводни съсед компанията се съди и кара с него, за мен това е ценно.

# 2
Всичко застраховам, от нотариуса, отивам при застраховател. Нямам излишни пари и ако се случи нещо, да не съм изцяло на зян.

# 3
  • Sofia
Бихте ли споделили от кои компании сте доволни?

# 4
Няма как, защото не съм имала случай да ги тествам. Иначе се застраховам при SDI.

# 5
И аз съм ЗА за застраховките. Ние имаме ипотека и застраховката е задължителна, но дори и да нямахме пак щяхме да направим. Не се знае какво може да се случи.

# 6
И аз застраховам. Причината е ясна - за да ми покрият някакви щети, ако стане нещо, пази боже. Наясно съм, че ще се дърпат и ще търсят под вола теле, но не е като да нямам никаква подкрепа в случай на нужда.

# 7
Изобщо не се дърпат, идват, описват и до седмица плащат. Но трябва да се обадиш до 24 часа от настъпване на събитието.

# 8
  • София
Застраховам и застраховам.
Армеец, Групама, Уника.
С другите нямам нерви да се разправям.

# 9
Застраховам в Евро Инс. Бързи и много коректни са служителите от офиса в който съм клиент.
Миналата година ни наводниха съседите, дойде момчето, снима и след седмица обезщетението беше преведено.

.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 22:36 от Пролетно цвете

# 10
И аз застраховам. Причините сте ги посочили вече.
Препоръчаха ми точен застраховател, а не фирма. Запознах се със условията на фирмата-застраховател и конкретното предложение и така. Не не ми се налагало да я "изпробвам" до сега, надявам се и да не се налага за в бъдеще.

# 11
  • София
Застраховам. Съседът ни беше наводнил, отказваше да признае, че вината е в него. Снимах, описах щетите и ми бяха изплатени. Устройва ме цената на застрахователната полица, условията, покритите рискове. Застраховките за мен са много важен и необходим инструмент. Ползвам услугите на застрахователен брокер.

# 12
  • Банско
Задължително застраховаме! Имаме два имота и двата имат застраховка, сега сме на път да направим едни къщички за гости и мислим задължително да сключим и там. Не са големи суми, но ако стане нещо си изплащат коректно обещетенията.

# 13
  • София
Застраховаме. Преди години два пъти ни наводниха. Първия път застрахователят платии. Втория път, при доста по-големи щети, дахоха минимална сума, която не покри почти нищо, но не сме се отказали от застраховането.

# 14
Аз плащам застраховка. Така се чувствам по- спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт