Отговори
# 210
  • София
За мен единственият вариант, ако искат за излязат от тази ситуация е, Суна да е с шизофрения. Тя като се отключва точно хората започват да си въобразяват и да им се привижда.

# 211
За мен вариантите са два- или е кома (най-вероятното и логично) или  Ферит да се самоубива и да свършва тая мъка наша 🤕🤕🤬🤬🤬.

# 212
  • София
И бога ми, докога Ифакат и бащата на Ферит ще се пляскат, а Гюлгюн ще ги следи Grinning Орхан не правеше такива неща докато Бетюл беше там.

Това не беше ли нишка от първи сезон? Нали Орхан се отърва от Бетюл, стопли отношения с бившата и сега пак на Ифакат се хвърли. Какви са тия глупости?

Ужасно, ужасно. Няма ли вече изглед да приключват сериала. Гледам го само заради свикването.

Направо съм в потрес. Може би това е най-потресаващият сценарий на турски сериал, който съм виждала.

Безумия след безумия.

Ферит беше в депресия, после дядото го реабилитира, забравиха за състоянието му. Драмите на Сейран със зачеването също загинаха, покрай глупостите на Орхан и Ифакат. Макар че опитват да я изкарат като разумната "съпруга", която подкрепя.

Според мен искат да ни покажат, че Сейран се бута у Ферит, за да забременее. Суна изревнува от близостта им. Но тя си е патка от първи сезон. И тази сценарна ниша се пропука.

Не знам. Всичко е неизпипано, нелогично.

А част от героите така и си останаха статисти. Показват ги за присъствие. 

# 213
Здравейте, момичета Simple Smile
Аз снощи започнах да гледам и ... се отказах, но ви изчетох. Тази сутрин пусках, спирах... ами серията 1.50 минути, на мен ми отне близо 4 часа. Дълго се колебах и дали напиша този пост. Blush
След като все пак реших, че трябва да си изясня и да разбера за себе си какво се случва, пиша.
Ако се абстрахирам: 1) от нагласата, че в един принудителен брак двама млади могат да се влюбят и създадат щастливо семейство (устойчиво, пропагандно клише в турските сериали); 2)  от актуалната медийна, синоптична власт чрез забавление да се внушават определени модели на поведение, най-вече на малцина звездни личности, а публиката да се чувства съ-автор на живот (реален и художествен)... си задавам въпроса за идеята на Гюлсерен и Онур.
Според мен, идеята прозира от 1-ви сезон още и продължава в 3-тия. (Вторият сезон беше излишен пълнеж.) И тя е развенчаване на фалшивия живот зад стените на обетованата крепост на Корханите. Никаква власт и игри не могат да поддържат празния и безмислен живот вечно, той се разпада отвътре. И резултатът е: "Всички имат нужда от психологическа помощ". В това отношение за мен Гюлсерен здраво държи юздите на сценария, които и да са сценаристите. Дали е възможен happy end - възможен е, след като се премине през сериозен катарзис и промяна в начина на живот.
Темата на 90-та серия (ами много са за психологическа драма!) е жените в тоя разпад. Суна е обсъдена достатъчно вече. Ще се повторя, но случката на отхвърлянето й в подготвяния брак в Антеп е нанесла трайни увреждания на психиката й. Подтиснати, но не и рационализирани. По-скоро се е опитвала да компенсира болката на глупавата неудачница с n брой бракове. Суна разкрива истинската причина за състоянието си само пред Ферит, когато падат моралните й задръжки. Но, забележете - отговорът на Ферит в крайна сметка е: "Сеансът свърши", т.е. ново отхвърляне.
Ифакат! Признавам, че най-много ме затрудни развитието на нейния образ. Тук Рени първа реагира, посочвайки, че за престъпленията на Ифакат има съд и сценарното решение е неудачно. За престъпленията - да. Но Гюлсерен не се занимава с юридическата страна на проблемите. Нея я занимават тези от психическо и морално естество.  Не случайно Абидин произнесе на висок глас правилото на до-правното решаване на противоречия - "Око за око, зъб за зъб". Ифакат е морално зло, такава беше и вързана дори. Затова и възмездието за нея е унижението като жена и личност от един дивак. Дали оправдавам това сценарно решение? НЕ! Защото има цивилизовани начини за морална присъда - презрение, отхвърляне, маргинализиране, обществено порицание... Ама ... в сериала до сега ни показват основно отмъщение и това не е случайно за средата, която описват.
Накрая. Ако излезем от призмата на всеобщата симпатия към Мерт и неговия талант, трябва да признаем, че действията на Ферит подлежат на същите оценки, на които се "радва" Суна сега. Те не са по-различни от нейните. Никаква собствена отговорност за случилото се, бягство от реалността, несправяне с чувството за вина.
Ами това е...
Обещавам, няма да пиша повече такива дълги постове. Blush

# 214
Анабел,Суна като си говореше и се правеше на ощипана мома пред него за целувки,мисля беше по поло.
Албенче,аз мисля,че връщайки телефона,Суна си представя Сейран и Ферит в леглото и затова ги видяхме после на дивана,облечени.Всичко е болната фантазия на лудата.Но това няма да и попречи да обвини Ферит и за капак да излезе бременна,я от Абидин,я от нощната си разходка.И тогава става тя,каквато става.
Мен друго ми е интересно.Оня нейния бесния главорез Абидин,хвърли бомбата на Сейран да ги търси и къде отиде?Сладко се наспа или при мама или при Айшен?
Иначе много я обичал,а дори не си направи труда да разбере,къде е Rolling Eyes

Говоря за фрага че Суна се съблече когато Сейран вече пристигна, но в епизода тя беше облечена и сега във вчерашния показаха в ретроспекция как се съблича

# 215
Не търсят хепи енд, а драматичен такъв. Вървим към финала. Сценарият изобщо не е най-потресаващият евъ, гледала съм много по-гадни неща.
Проблемът е, че ние искаме щастливи СейФер, и това се разминава с излъчваното. Аз не мога да се откажа, ще гледам до край, но си е мъчение вече.

# 216
Katya_l +1.

Ферит трябва да разбере и осъзнае, че Сейран и Халис са значими за неговото съществуване.
Гюлсерен беше казала, че след двойката е имала терапии и със семействата.
 Приемам комата като описание на душевното състояние на героите. Всичко е реално, следва "пробуждането"- осъзнаването.

# 217
По - скоро е болна фантазия на лудата Суна това събличане! Само тя си знае за него! 🤣
Говоря за фрага че Суна се съблече когато Сейран вече пристигна, но в епизода тя беше облечена и сега във вчерашния показаха в ретроспекция как се съблича

# 218
По - скоро е болна фантазия на лудата Суна това събличане! Само тя си знае за него! 🤣

Най-добре да го направят така, но имаха 1 седмица да напишат нещо друго и да си оправят кашата те предпочетоха да си оставят както си беше

# 219
Katya_l, за мен случката с отхвърлянето в Антеп е ключът към отключване на травмите й. Суна е отхвърляна и пренебрегвана от дете.

# 220
Пробват, дали ще мине номера! Дано сега се убедят , че новите главни за никакъв не стават! Интерес няма, никой не се вълнува от лудостта на Суна и амбициите на Абито!
Макар, че в епизода имаше интересни сцени, екранното време на новите уби и малкото хубаво! ✌🏻

# 221
Не мога да се примиря с това безразличие, което виждам във Ферит, това бездушие....Той е празен....Живите мъртви 🤕🤕🤕 пасти да яде 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️....Дано си следват сценария и това не е отмъщение към Мерт.
Липсата на съжаление за всичко, което се случва с него и около него е пагубна за мен 🥺🥺

# 222
Спойлер от Стар тв и Халис Joy

"Такъв е животът... Човек може да бъде сляп за най-близките си."

# 223
Анабел,

Но това може да е фантазиите на Суна,до целувката си беше с поло.И ако е нямало повече,облича си само жилетката,защото се звъни и в тяхното общество,жена с друг мъж,не може да не е напълно облечена.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 14:39 от Милена Тодорова 756835

# 224
Какъвто живот е живяла Суна е Антеп, такъв е живяла и Сейран. За това , че Суна е тъпа, алчна и завистлива не е виновен никой!

Общи условия

Активация на акаунт