Любители на котки - Тема 203

• 23 246
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Ами значи не разбрах какво имаш предвид с "менопауза". Rolling Eyes

# 586
  • София
Ябълкова, моят Хари се "кротна" май точно към 5-6годишен.
Кастрирах го на 1,1г. Беше си малък бяс. Хапеше ме когато ми беше ядосан. Нахапваше ме, понякога и доста силно, когато се приберем от почивка, т.е. е бил сам няколко дена.

Я кажете за тази антимикотична ваксина. Някой слагал ли е? Моите не са страдали от кожни проблеми де.

Жив и здрав да е рожденика.
А Симба защо ми се вижда настръхнал? Уплашен?

# 587
Май думата ваксина не е точна, защото се прилага в лечебния процес. Силно хепатотоксична е и не е препоръчителна като превенция. От предписаните 3 апликации поставихме 2 именно, за да не се обременява котето.

Аминка, на Тери петното (доказана микроспория) беше на брадичката - място, което не може да изблизва. Започна като голо петънце колкото лещено зърно и в процеса на лечението обхвана ушите и слепоочията (там, където и без това е рядка козинката).

На куче (преди доста години) оголването беше на муцунката, над носа. Тогава нямаше много антимикотични препарати. Преборихме се с упорито мазане с йод (много силно антимикотично действие).

Тетрата (смрадлика) е добра при микози с добавени сол и оцет (бабешка рецепта за гъбички при хората), но не пречи да се минава мястото с напоено памуче.

# 588
Май думата ваксина не е точна, защото се прилага в лечебния процес. Силно хепатотоксична е и не е препоръчителна като превенция. От предписаните 3 апликации поставихме 2 именно, за да не се обременява котето.
За ваксината против гъбички ли става въпрос? Питам, защото на Пуфи се бяха появили две оголени петънца на гръбчето и в предишната ветеринарна клиника веднага и поставиха ваксина против гъбички. Не са правили изследвания преди това. Сега като ви чета ми се струва малко прибързано това с ваксината. Но и от там тръгна диагнозата котешка левкемия, така че защо ли питам?

# 589
Ябълкова, моят Хари се "кротна" май точно към 5-6годишен.
Кастрирах го на 1,1г. Беше си малък бяс. Хапеше ме когато ми беше ядосан. Нахапваше ме, понякога и доста силно, когато се приберем от почивка, т.е. е бил сам няколко дена.

Я кажете за тази антимикотична ваксина. Някой слагал ли е? Моите не са страдали от кожни проблеми де.

Жив и здрав да е рожденика.
А Симба защо ми се вижда настръхнал? Уплашен?

Вчера бяхме на ветеринар и след това беше така до вечерта. 😟 Стори ми се онази вечер  всякаш урината му е с различен цвят, леко розовееща. Днес ще взимам проба (урина) с някакви перлички, пожелайте ми късмет.

# 590
  • Между гори и планини
Успех, дано всичко е наред!
Аз да кажа, че Лео си е пак старият Лео. Все едно нищо не се е случило. Добре де, как са го кастрирали, като няма рана, шев, нищо? Лешниците уж са само обвивка и с времето те да се свият. Но как са извадили ядките? 🙄

# 591
Аз да кажа, че Лео си е пак старият Лео. Все едно нищо не се е случило. Добре де, как са го кастрирали, като няма рана, шев, нищо? Лешниците уж са само обвивка и с времето те да се свият. Но как са извадили ядките? 🙄

При Симба беше по същия начин. Съвсем леко намаление имаше в обема първоначално. 😀 Вече мина 1г. и 4м. от кастрацията и почти напълно са се свили, предполагам и при Лео може би ще е така.

# 592
  • До морето...
И при Тоби беше такъв тип кастрация.Сега се вижда,че е имало нещо,но се е свило много.

# 593
Имали сме дълго проблеми с гъбички. Ваксините ги изчистиха. Слагат се 3 поредни месеца (по 1 на месец), ако не се лъжа.
За дезинфекциране и изчистване препоръчвам вода със сода (разтвор) или вода с оцет

# 594
При Кастиел имаше шев и се бяха надули първите дни. Сега са като големи стафидки. Той много смешно пишкаше първите дни с крака вдигнат нагоре почти отвестно. Сега си пишка нормално, пак вдига крак, ама не толкова високо.

# 595
  • София
Скрит текст:
Аз да кажа, че Лео си е пак старият Лео. Все едно нищо не се е случило.
Добре де, как са го кастрирали, като няма рана, шев, нищо? Лешниците уж са само обвивка и с времето те да се свият. Но как са извадили ядките? 🙄
Има малък разрез в средата, който не шият. Тъй като обемът отвътре е намалял, кожичките се препокриват сами. За Мацо и Мъро си мислех, че лепват разреза с някакво лепило, но за Наско или Киро попитах и казаха, че не слагат. Просто оставят така. Simple Smile

Чудя се какви са тези ветеринари, които при наличие на такива щадящи методи, могат да режат всичко? Мацо и Мъро ги кастрирах през 1998 и 1999 г. Това означава, че практикуват такива операции поне от 27 години. Simple Smile

# 596
  • София
При Аш май имаше някакъв резорбиращ се конец. Не помня вече.
Той даже и стафидки вече няма Joy Слънчогледови семки Simple Smile

# 597
  • Между гори и планини
При Чери поне има козина на стафидите, при горкият Памук, който го окастри касапката в Горна Оряховица , дупето е голо.

# 598
Да сте виждали такива протектори за уши някъде? Ще са ми в полза, че винаги се страхувам за ушите им, когато ги къпя.
https://www.facebook.com/share/r/19qESTBjB5/

Когато получа пратка им оставям кашона за ден-два, да му се радват. Вчера Закари спа в него цял ден, а кашона е малък😊
https://youtube.com/shorts/_mVCD2ZYNFY?si=U7pdg9m_fdXjfff_
Днес бешв ред на Сакурата.Тя винаги си е толкова бъбрива❤️ Не слушайте фона, донесох си нови плочи и ги прослушвам днес.
https://youtube.com/shorts/yU8hSNuW54M?si=Y3eZSYiQlOgYgB9-
Тук се вижда отношението на тоя анадолец към Сакура. Сутринта пак я беше натиснал да и скубе опашката. Вижда се и опашката и на какво положение е. Все още е с успокоителната каишка, а това не го спира. Иска ми се Сакура да му се опъне, защото е по-смела и по-опасна, ама ролите вече са раздадени.

# 599
  • София
red soul, колко е гласовита сладураната Simple Smile И му се гали Simple Smile

При твоите май вече е късно да се обръщат ролите. Дейзи от миналата година май започна да се опъва на Аш и да го пердаши. Но когато я подгони квичи на умряло.
При Чери поне има козина на стафидите
Моите имат козинка.
На Оникс поне вече са черни. Преди бялата кожа много прозираше Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт