Любители на котки - Тема 203

• 23 613
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
Доня, той се сърди, че не е разбрал колко тежи😁🤣
Ще му мине😘

# 571
  • Варна
Здравейте
Имат шанс нашите котараци. Simple Smile

# 572
Здравейте, моля за помощ 😭 котарака ми вече месец се бори с гъбички. През седмица сме на ветеринар, мажа го с бетадермтрио, сега 7 дни му давахме орално лекарство и взима имунобустер. Ефект никакъв. Опитвам се да чистя вкъщи и да пера всичко, но започвам да губя надежда. Днес пак му се зачерви главичката и започвам да мисля че и плешив ще си остане. Много ми е жално и не знам какво да правя

# 573
Освен да пробвате малко алтернативи... например разтвор от калиев перманганат. Или разтвор на Пиоктанин (1-2 %) също става за гъбички. Обаче е много лилав на цвят. Ако това не ви притеснява.

# 574
Ние лекувахме едно коте преди 2 месеца от панлевкопения. Някои момичета от темата ще помнят Рошко Simple Smile
Та той също сега има гъбички и му пада козинката, та не е точно "Рошко" в момента 🤭

Вет ми обясни, че са от падналия имунитет от заболяването. Даде ми 1 спринцовка с разтвор, който да разредим вкъщи и да мажем поне 1 месец (мога да погледна дали пазя опаковката с името). Та, каза, че в началото няма да виждаме ефект, после нещата ще се влошат видимо и ще пада много козинка, но да не се плашим и отказваме. Та чак след месец ще се види ефекта. Точно така и става. Първо коремчето и нослето бяха плешиви, сега вече им расте козинка, но пък пада на вратлето и зад ушичките... Явно трябва търпение и системно мазане всеки ден, та продължаваме.
Дано се оправите бързичко 🤞

Едит: снимах и лекарството:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 21:08 от vanesa_georg

# 575
Нистатин дали не може да се използва? Има аналог за животни, но не знам да го предлагат в БГ.

# 576
Преди време на моя близка и тяхната котка им изписаха това, след като измазаха целия свят. Свърши работа. Не мога да коментирам дозировката обаче.
Скрит текст:

# 577
  • София
Противогъбична ваксина?

# 578
Комбинирна терапия - засилване имунитета (ветомюн), антимикотична ваксина и външно третиране - ние - с това:
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010005924

# 579
Черпим ви с торта ❤

# 580
  • София
Оправям си раницата за пътуване  и за малко изчезнах, и Чита се настани. Удобно и , топличко и няма излизане

# 581
Много зависи каква разновидност са гъбичките, за да се приложи правилния антимикотичен препарат. За микроспория най-ефективен е тербинафиновия хидрохлорид (крем Ламизил). Това на снимката, обаче, на мен не ми изглежда като микроспория, точно върху главата е рядко срещано място. Микроспорията се разпространява чрез близане и разчесване, там където най-много се ближат и разчесват котките - под опашка, коремче, около уши и плешки. Само един такъв гол участък ли има?

# 582
  • Бургас
Котките имат ли менопауза? Моята скоро ще стане на 6 години и от почти година не мога да я позная. Преди беше злобничка, не обичаше изобщо да я гушкаш, да я галиш. От около година ме чака да се събудя сутрин и почва неистово мяукане и вървене след мен докато не я вдигна. Нося я като бебе из къщи, подпряно на рамото ми. Обикалям из къщи, вече мога да върша много неща с котка на рамото. Като се прибирам от някъде пак почва същото - мяу, мяу да я вдигна и да я разхождам из къщи. Вечер чака детето да си легне и почва да му ближе косата. Милва се в него, голяма обич! После почва да търчи из къщи, да препуска като кон. Така минава времето. От какво е тая промяна, да не остарява? Защото не вярвам котка да е "премислила поведението си" 🤣

# 583
За некастрирана женска ли говорим?

Иначе, съм виждала само един такъв казус на котка "в менопауза". От повече от две години не се е разгонвала. Котката е на 10 години, некастрирана.

# 584
  • Бургас
Ааа, кастрирахме я още след първото разгонване. Чак ми беше съвестно. Разкарва от време на време една плюшена играчка и я оставя до купичките си с вода и храна, мърка и́... Викам миличкото иска да бъде мама.

Общи условия

Активация на акаунт