Любители на котки - Тема 203

• 23 237
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
  • София
От зооплюс доволни ли сте от Смила, консервите от 800 г.  Може да поръчам на дъщеря ми, че техният младеж ще им изяде ушите, а тя все пак е по майчинство.
Купувала съм. Не са във възторг от нея, но ако е лаком, ще я яде. Като състав уж е добре.

Момичета, както обещах, притеглих Лео.
Залозите приключват , Лео е 2.500 кг!
Днес ще видя кой какво е писал и ще има наградени 😊
Мери бре, мъжът ми се качи сам и с коте. Разликата е 500 гр. Той наистина е лек, нищо че е малко мазно тюленче 😂😂😂 Аз съм скарана с кантара и не стъпвам на него, мен ме лъже 😂
Понякога дават грешки. Гери беше 740 гр при взимането ѝ, а сигурно помниш от снимките каква мишка беше. Мерих я на кухненска везна. След около 1 месец беше станала 1 кг и нещо. Сега със сигурност има 2 кг, но вече не мога да я меря на същата везна, а човешкият кантар е от Лидл и заради грешките, които дава и изхабяването на батериите за отрицателно време, спряхме да го ползваме.  На снимките Лео ми изглежда дори по-едър от Гери. Според мен е около 2,5 кг.
Била съм права. Wink
Скрит текст:
Награда не искам, но си запазвам място за галене котки, ако някога дойда в района. Wink

# 631
Айде и аз да изнахалствам Smiley Заложила съм на 2,800. Ако има семенца за сладки градински чушки ще се радвам на няколко. Обещавам после да покажа снимков материал от градината ни Yum

# 632
  • на брега на морето
Посочила съм 3 кгр, чакам чушките Blush, може и сама да си ги набера. Като се опъна на тревата да ми жужат мушиците и да ме гъделичкат бръмбарчета и паячета...
Идвай! Не им е сезонът, но ще измислим нещо 😂
Сладурана, Таня спечели Animal Heart Eyes Cat

Скрит текст:
Ако има семенца за сладки градински чушки ще се радвам на няколко.
В една готварска група жена от село пусна снимка на 3-4 дълбоки щайги натъпкани с последните за лятото червени чушки -  дълги, прави, месести, като от списание - и искаше съвет какво да ги прави. На мен ми се доплака, аз купувам гадните чушки от магазина.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 11:21 от Котьо

# 633
  • Между гори и планини
Ми не сте дошли, не сте си взели! Аз понякога садя толкова много, че после се чудим какво да ги правим, толкова зимнина правя, за готвене оставям и накрая раздавам.
Семена на чушки нямам, защото купувам готов разсад.
Не е за котешка тема, ама хайде да ви черпя едни виртуални зеленчуци

моята гордост - градината, която мъжът ми нарича хоби.
И за любителите на чушки

# 634
  • София
Доня Дафина Черешова, с тези домати ме уцели право в сърцето, аз съм виден доматоунищожител, домашните ги ям като ябълки.

# 635
  • До хладилника, който обичам
Оххх, завиждам. Имам малка градина, но с климата тук основно чери домати, тиквички,  манголд, картофи и моркови вадя, а бих искала Биволско сърце и подобни. Но тая година ще садя малки сладки чушки, да видим какво ще излезе.

# 636
  • Между гори и планини
Тънкият намек е - елате лятото! 😊
Само природата да е благосклонна, пак ще има!

# 637
Лятото няма, ама ще дойда пролетта, за да ти изтръгна доматите😁 Само 5 коренчета🤣
Ако ти липсват, да знаеш, че няма да съм аз🤣

# 638
  • Между гори и планини
Знам къде да те открия! Ще насъскам Точка срещу теб 😂

# 639
А котките помагат ли в градината? При нас са първи помощници. Тичат по редовете, гонят се, но са внимателни. Нямаме поражения.

# 640
  • Между гори и планини
Чери редовно спи в парладжана. Там е сенчесто, големи листа, хладно, защото вечер съм поливала. Бели не правят. Дано Лео не реши, че градината е голяма тоалетна. Стига, че е наторил розите 🙄

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 14:27 от Доня Дафина Черешова

# 641
  • София
Моят е виждал градина като бебе Smiley
Майка ми има 3 котки. Две момчета на година и нещо-Златин и Снежан Laughing А третата е възрастна женска котка-Спаска.
Спаска била на съсед, но преди два-три месеца легнала пред вратата на къщата, като ще да умира и майка ми я прибрала да умре на топло. Спаска 3 дни спала и накрая се освестила и вече си живее при нея.
Снежан има проблеми напоследък-те живеят повече в къщата, излизат само понякога навън и то из двора. Но няколко поредни дни се прибира с рана по ухото и ухото все по-малко става. Явно се бие с други котараци. Там няма свестен ветеринар, вероятно ще го кара до най-близкия по-голям град. Иначе го почиства сама, слага му някакви кремчета и от два дни не го пуска вече навън, макар че този конкретно обичал да ходи до тоалетна на двора и е мъка.

Аз много рядко ходя на село, че все отпуската я изгърмявам за други пътувания с децата, а и на работа съм сам войнът е войн Unamused и ако ме няма мен, ще закъса цял отдел. Та отивам за един-два дни максимум. Но ако ми се отдаде възможност, се чудя дали да не взема моя Буци на екскурзия. Да види двор, слънце, растения. С каишка навън, за д ане бяга и ще му вземем и тоалетната. Той е дружелюбен, макар и страхлив. С кучето на сестра ми си се траят.
По-скоро се чудя котките на майка ми как ще го приемат.

# 642
  • Между гори и планини
По- скоро не го вземай. Ще е стрес и за тях и за него.

# 643
И аз ще се съглася, че женските са по зли. Винаги преди съм гледала мъжкари и нямаше по лигави и гальовни живтни. Сегашния дзвер ако дойде веднъж на ден да се погалим си е празник.
Нямам база за сравнение, защото у дома само женска имам,но е такава глезла и лигла, че само чака да се прибере някой, ляга буквално отгоре му, за да бъде гушкана и мърка.
Иначе на вилата, обратното, женската там е по-дива и недоверчива, докато мъжкият е глезанко. Те всъщност са двама приходящи да ядат мъжки, които обаче се бият яко.

# 644
Аз моите котки не ги пускам в градината. Страх ме е да не излязат от двора и да им се случи нещо. Единия успява от време на време да се шмугне между краката и отива да пасе, но стоя до него и го вардя.

Общи условия

Активация на акаунт