Любители на котки - Тема 203

• 23 599
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Претеглих Лео. Изненадващо е само 500 гр това прасенце. Жалко, че не го притеглих в началото.
Според мен с тия грамажи не е подходящ за кастрация.

На снимките като гледам го определям 1,5- 2,0 кг. Изглежда добре охранено котаче.
Доня, сигурна ли си, че кантарът ти мери в кг?

# 91
  • София
И аз искам да се меря на този кантар Joy

# 92
  • Между гори и планини
Мери бре, мъжът ми се качи сам и с коте. Разликата е 500 гр. Той наистина е лек, нищо че е малко мазно тюленче 😂😂😂 Аз съм скарана с кантара и не стъпвам на него, мен ме лъже 😂

# 93
  • До хладилника, който обичам
...паразит - гиардия ...

...Как обезопасявате балконите?
Гиардията изисква безупречна хигиена около котката и хората, докато не е излекувана. Не ходи по хората, но е добре да внимавате и много миене на ръце, повърхности, котешка тоалетна.

За терасите - мрежи. Нямам хубава снимка, защото това беше преди 12+ години, но тук се вижда как опънахме мрежа на едната тераса (на другата не я пускахме). Дюбели в бетона, в тях - кукичките на мрежата и натегнахме мрежата. В ъглите беше леко привързана, за да следва чупката на парапета и да не виси. Два пъти в годината я отвързвахме, за да изкарам и прибера цветята, наредени на парапета; поливах ги през дупките на мрежата. Самата мрежа беше специална за котки и здрава, което ми донесе и спокойствие, когато малкото тогава дете излизаше някой път само на терасата. С дюбели и кукички и малко мислене на повечето тераси, даже с чупки, може да се опъне мрежа.

# 94
  • София
Моят Буци беше с яка. Свалях му в и колкото пъти му я сваля, толкова пъти се разраняваше, кръв течеше. Веднъж така се беше близал, че ми изцапа завивките после, стабилно си тече кръв. Научи се ид с си търка задника в килима, та и това трябваше да го мисля. Над 10 дни беше с яка, защото от сваляне първата седмица се разрани и трябваше още да стои с нея. Големи нерви бяха и той се намъчи. Свалях му я в последствие, да се наяде и оближе на други места, под постоянен контрол.
Сутринта една жена дойде да огледа и да ни даде оферта да ни чисти веднъж седмично. То беше душене, умилкване. Мен все ме дъвче, дере, напада ме изненадващо, а на всеки непознат мърка и му с екатери в коленете за галене Grinning На мен не ми се е покатервал в слута откакто беше бебе, сигурно от миналата пролет. Само да го подхвана да дойде в мен да го галя и изпада в бяс.

# 95
  • София
Мери бре, мъжът ми се качи сам и с коте. Разликата е 500 гр. Той наистина е лек, нищо че е малко мазно тюленче 😂😂😂 Аз съм скарана с кантара и не стъпвам на него, мен ме лъже 😂
Понякога дават грешки. Гери беше 740 гр при взимането ѝ, а сигурно помниш от снимките каква мишка беше. Мерих я на кухненска везна. След около 1 месец беше станала 1 кг и нещо. Сега със сигурност има 2 кг, но вече не мога да я меря на същата везна, а човешкият кантар е от Лидл и заради грешките, които дава и изхабяването на батериите за отрицателно време, спряхме да го ползваме.  На снимките Лео ми изглежда дори по-едър от Гери. Според мен е около 2,5 кг.

# 96
  • Между гори и планини
Не, абсурд да е толкова. Лек е всъщност и ме чак толкова едър.

# 97
С каква любов гледа човека си😘
Сакура беше с яка след кастрацията, но не беше с мен. Взех я след като се оправи, заради Зак.
Зак, ако помните имаше опадане на козината по ушите. Тогава беше с яка, помеже чакахме резултатите да не би да са гъбички. После се оказа алергия, не гъбички. Той седеше с яката само, когато бяхме около него. В момента, в който го оставим, си я сваляше. Тя, тази котка е човек😊 По-късно и при двете кастрации на Зак, понеже при него имаше и плюс две операции, беше с боди, да. Свалих му го, когато се оправи.
На Сакура бях слагала боди, когато си изблиза козината на корема, но тя не го търпеше изобщо.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 12:52 от red soul

# 98
  • София
И моят я сваляше. Беше вързана с бинт през дупките на яката и той нали се разтяга и като запречеше там заднике крака си изкарваше главата. Затова промуших една каишка през яката и с нея я закопчавахме. Така не успяваше, но имаше случаи да промуши долната челюст и после ни напред, ни назад и така стоеше и виеше. Та беше под непрекъснато наблюдение, навивах си часовник нощем да ставам да го проверявам, защото си беше разранил венеца единия път.

# 99
  • София
И на мен не ми се вярва Лео да е 500 гр.
Дейзи като я взехме беше 1кг и изглеждаше доста по-дребна от Лео.
Заведи го при вет да го премери.

# 100
  • Между гори и планини
Пак ще го претегля, с детето. Вет е много далеч от нас, за да ходим само за теглене.

# 101
  • София
Туй нещо

беше точно 1кг.

Малко по-късно (по-малко от месец) с момчетата

Те са били по 5.

# 102
  • София
Тук съм показала снимка на Гери, която е 745 гр. https://www.bg-mamma.com/?topic=1689720.msg48558160#msg48558160

Кантарът е с големината на калкулатор. Затова съм сложила една малка дъсчица, за да можем да я измерим.

Това е на 16 септември. На 28 октомври съм писала:

Цитат
Вчера я измерихме. Вече е 1.400 кг. Точно два пъти е пораснала. Беше 700 гр. И Преслава се заседя 1-2 секунди върху кантарчето. Май е наддала малко. Стори ми се, че е 2,400 кг.

Ето и снимки от октомври месец:

# 103
  • Между гори и планини
Ясно, ще се теглим пак. Диването не стои мирно да го претегля сам.

# 104
  • До морето...
И на мен ми станаха интересни кг на Лео😀Да не би наистина да не е точен кантара ?Тоби на 6 месеца и половина е тук точно като го кастрирахме и тежеие 3,500 кг.
Лео може и заради пухкавата козинка да създава илюзията, че е шошко, но и да не е 3кг ,според мен би трябвало да е към 2,500 някъде.
6 месеца 3,500 кг:🙂

Общи условия

Активация на акаунт