Любители на котки - Тема 203

• 23 244
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Да сте виждали такива протектори за уши някъде? Ще са ми в полза, че винаги се страхувам за ушите им, когато ги къпя.
Не мога да видя снимката, но намерих в Тему това Simple Smile  https://www.temu.com/bg-en/whiskerwear-waterproof-cat-bathing-ea … 973217_8twe7glghj

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 17:22 от Cuckoo

# 601
Даа, тези ги видях и в Алиекспрес, ама цветовете са ми некрасиви😊Само такива ми излизат. Но, все пак, ако не намеря други, ще взема от тях.

# 602
Днес ми излезе във фейса реклама на това? Шкаф за тоалетна изглежда, пише че е с някакъв филтър. Някой има ли такова да даде отзиви. Побъркват ме тези аромати. Нашия дрисльо така и не се научи да си заравя “голямата нужда” ( с пишканото нямам проблем), а ака по няколко пъти на ден. 😒😒😒

# 603
  • Варна
Момичета, да ги похваля Тео и Гришо, от както ги събрахме в понеделник са постоянно заедно, където е единия, там е и другия. Постоянно в движение. Вечер ги разделяхме, та да спим нормално, за всеобщото благо Simple Smile) Но сега заспаха почти един до друг ... не вярвах, че ще е безпроблемно това събиране и съм много доволна.

# 604
  • Между гори и планини
Браво на момчетата!
Нашата Точка става все по- крива. Ръмжи само Лео да е в стаята. А иначе го провокира. Ръмжи и на Памук и на мен дори, че и ми хъска. Аз, която обичам котки, не мога да я понасям! И все повече се заричам, че ще стане само дворна котка! Забелязах, пе мъжките са много по- толерантни от женските. Едно време и Кети се беше превърнала в госпожа Злобил, какво толкова делят не знам!

# 605
  • София
Може Лео да провокира такова поведение с миризмата на клиниката (все пак раната е обработвана, а тяхното обоняние е супер) затова така. Те не обичат да се нарушава рутината. Или усещат, че нещо е различно... Котешки истории...
Важното, че Лео е ОК!
Другото... дано да мине!

# 606
Моята бабка също я мазахме с Имаверол. Разтваря се във вода, получава се един млечнобял разтвор. Два курса лечение направихме,  еми пак се появиха корички по нослето. Явно и имаверолът не е панацея. Сега мажа с йодна тинктура и чай от смрадлика. Няма вече да й давам кортикостериоди, стига й толкова. Ще търся алтернативи.

# 607
  • Между гори и планини
Може Лео да провокира такова поведение с миризмата на клиниката (все пак раната е обработвана, а тяхното обоняние е супер) затова така. Те не обичат да се нарушава рутината. Или усещат, че нещо е различно... Котешки истории...
Важното, че Лео е ОК!
Другото... дано да мине!
О, тя и преди беше такава, но започва да ескалира все повече . Да, той че се закачаше защото му се играе без да се съобразява дали искат е факт. Но тя започна да го провокира, а той като иска да играе да го ръмжи . Вече ръмжи дори да са в една стая. Той спи, тя влиза и започва да ръмжи. И така докато не я изкараме, защото ни подлудява. Това ѝ поведение провокира Памук, който е възможно най- кроткото същество и той я напада. Започна да в напада и когато тя спи. Защо Чери и Памук не ръмжат на  Лео, той и с тях се закача. Като не им се играе, мятат леко една лапа и той спира. Напоследък започна да ръмжи и по мен, вчера ми хъска, честно, избива ме на агресия, защото ми писна да я слушам постоянно да ръмжи, хъска, беснее. Толкова е станала зла, че горкият Лео в последно време спи на земята до леглото.

# 608
  • София
Забелязах, че мъжките са много по- толерантни от женските. Едно време и Кети се беше превърнала в госпожа Злобил, какво толкова делят не знам!
Това си го знам от години, но доста време не смеех да го кажа, че да не обидя собствениците на женски котки. Simple Smile Обаче вече и аз съм такава и то на 3 женски. Еми съвсем правилно съм си мислила! Joy

Показвам нашата тормозителка:

И го хапе:

Киро само гледа нещастно, вместо да ѝ покаже къде ѝ е мястото:

А такава хубаво си спеше между краката ми! Станах, за да отида до банята и след няколко минути вече му се беше качила на главата. Вече е превзела всички любими местенца на момчетата. И катерушката е нейна, и къщичките, и ... всичко. Joy

# 609
  • Между гори и планини
Ей, опасна работа са това жените 😂

# 610
Днес изследваха урината на Симба. Оказа се, че има бактерии и кръв. Предписаха антибиотик и хранителна добавка, след 8 дни сме на контролен преглед. Напълно изключих да питам дали мога да давам Цистон наред с другите неща.
Имате ли представа дали антибиотика може да се стрие на прах в лакомство? Утре ще взема от тези уреди за даване на хапче, но тази вечер и сутринта май това ми е единственият вариант да дам антибиотика. Не се получава по никакъв друг начин. 😟

# 611
Аз давах на Сина цистона заедно с другите лекарства. Всичко стрито и в супичката. Яде та му плющят ушаците.

# 612
  • София
Имате ли представа дали антибиотика може да се стрие на прах в лакомство? Утре ще взема от тези уреди за даване на хапче, но тази вечер и сутринта май това ми е единственият вариант да дам антибиотика. Не се получава по никакъв друг начин. 😟
А пробва ли? На Рижко му бяха изписали овкусен антибиотик и си го хапваше сам. Мисля, че беше Синулокс.

# 613
Току що дадох антибиотика с течно лакомство стрит и го изяде. По никакъв друг начин не успях, според мен е горчив, но пък хапчето е толкова миниатюрно(сигурно 1/4 от витамин ц) и успя да го изплюе около 100 пъти. Накрая започна да бяга от мен и не исках да го тормозя повече, затова го подкупих с лакомство и всичко е ок. Ако не е проблем да стривам ще си му го давам така.
Цистона беше първо по 1 на ден после по 1/2 нали така? Ще вземат да му се натрупат по 3 лакомства на ден с толкова хапчетия 😀
Иначе антибиотика е Биофлоксавет.

# 614
  • София
Днес ми излезе във фейса реклама на това?
За тази цена ще им наемем чистачка - акат, чисти, акат, чисти.
Не знам какъв е този биофилтър, но предполагам ще мирише.

За злобарките... Дейзи е добра с нас и злобна към Аш.
Ръмжи му когато го види и му шляпа шамари, задължително. Прави бели, за които знаем, че ще се караме на него Joy

dahlia9, антибиотика е на прах?
Давах едно лекарство на Оникс, което беше в капсула. Трябваше обаче да се дава по 1/2 доза.
Медицинската сестра ми показа как да деля прахообразното вещество... горе-долу на око. Ветеринарят ми даде празни капсули, делих, празня една капсула, пълня две. Малко като наркодилър се чувствах. И после давах със спринцовката. Капсулите обаче са малко по-големи, но се справи детето с гълтането.

Общи условия

Активация на акаунт