Клуб на храбрата шивачка - 25 тема

• 12 107
  • 380
  •   1
Отговори
# 180
Сега си тръгна майстора. Давам обратна връзка. Разглоби плочката, гледа как плете, гледа дали е центрована. И накрая ши от цялата работа ми каза, че ето този бутон трябва да бъде напред, за да не ми се огъва плата.
Шихме ранфорс, трико обясни ми пак всичко за диференциала и прочие и заключи че машината няма проблем и работи много хубаво.
Направо съм в лек шок колко се мъчих и това да е бил проблема.
Честно казано не смея да се зарадвам.

# 181
Цвете, направо ме застреля! Ако знаех, че това е назад, много ядове щяхме да си спестим. Дърпа се назад само когато шиеш пико. Иначе винаги трябва да е напред.

# 182
Ами здраве да е... Не съм знаела. Ще ми е за урок. Е, значи мога да си отдъхна вече, че ще шие правилно.

# 183
Ку-ку, храбри шивач(к)и! Защо сте толкова тихи?! Две седмици никой не се е похвалил, оплакал или просто изказал Simple Smile Аз упорствам с джинсите. Уших едни учебни прави на дъщеря ми, които станаха по-добре от първите, но тя все пак ги възневидя, защото не са каквито е поискала. Обаче щото е добро дете, съгласи се да ги носи, когато ходим по екскурзии в природата и обличаме дрехи за цапане Simple Smile Така вече двама  човека съм обзавела с джинси за цапане и съм щастлива Simple Smile Още си чакам конците от Аман и следващия чифт вече може и да е опит за модерните джинси на дъщеря ми. А може и да е гащеризон за мен и чак след това на дъщеря ми поръчката.  Аз много обичам гащеризони от деним и ще се радвам да се науча да си ги шия сама. Някой шил ли е гащеризон от деним? Къде да търся кройка, ще ме осветлите ли?
Знам, че ще искате снимка на джинсите на детето. Ще направя при първа разходка извън града. Изпуснах момента, когато ги пробваше Simple Smile

# 184
  • FRANCE

Аз само тествах една кройка за сако. Не ми е любимата, но едната девойка го отнесе.  Приготвила съм да пробвам друга.
Имам и един панталон в насипно състояние по моя кройка и съм любопитна дали ще става за нещо.

AnaLena браво за ентусиазма за дънките.

# 185
Мадам, много приятно сако! Чакам с интерес следващото Simple Smile

# 186
Аз съм на път да дам последен шанс за оверлога. Иначе уших някой неща, на които естествено има какво да се желае. На снимките нещата които съм ушила ги шия за първи път.

И на тази тениска вече официално ме предаде оверлога. Днес чакам майстора.

# 187
Цвете, много симпатични дрешки! Изглежда ми много приятно да се шие за малки деца. Жалко, че моите пораснаха Simple Smile Показвайте, показвайте! Аз от няколко дни не съм ходила в ателието, защото е ваканция на децата, а и някакъв синузит ме тормози, та компенсирам с гледане на видеа за шиене и всякакви такива.

# 188
Честит празник, скъпи дами! Пожелавам на всички много здраве и късмет! Пожелавам на всяка която няма някоя желана машина, тази година да я получи като подарък! Ако мужчините не загряват с тънки намеци, точилката в главата ще вкара нужните мисли в правилната посока.

# 189
И от мен една първа аматьорска рокля шита на лидълска машина. Още не съм изпълнила съвета на Електричар да си купя оверлог, но ми се искаше да проверя първо себе си дали ще го бъде това хоби с шиенето или не, та ще видим кога ще се избръмча и с оверлог.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 11:14 от topsy1

# 190
Ето бавен, но много добър начин за осигуряване на начало и край, на оверлочен шев: https://www.youtube.com/watch?v=E7Wux6Fblw0
Пожелавам на всеки шивач/ка такъв оверлог, макар да струва колкото добър автомобил втора ръка.

# 191
  • FRANCE
A не става ли ако човек сам си сложи вече оплетения конец? Това за началото . Ще взема да пробвам.

# 192
Момичета, търся начин да намаля от ширината на чаршаф с ластик. Поръчах (за да се застраховам) 180х200, а реално матракът е 160х200. Има ли трик, който да покажа на шивачката?

# 193
  • FRANCE
Чак пък трик. Изрязва излишното и слага нов ластик. Ако искаш дай снимка , може и от нета точно какъв е чаршафът. Виждала съм с ластик само по 4те края, но има и по цялата обиколка.

# 194
Обикновен чаршаф с ластик. Преди винаги съм купувала точен размер, но все не могат да оберат височината на матрака+ топ матрак. Този беше описан наистина като по- дълбок, но реших да не се доверявам и поръчах по- голям размер. В резултат сега не стои опънат и се дразня. Ластикът е пришит изцяло.

Общи условия

Активация на акаунт