Клуб на храбрата шивачка - 25 тема

• 10 595
  • 351
  •   1
Отговори
# 30
Опитвай с различни видове, точно украсителните бодове, с малка ширина и много малка височина.
Това обаче не значи че не препоръчвам домашния оверлог. И аз в началото го гледах като голям камък, но след това ми стана приятел и много си го обичам. Не съм голяма шивачка, само ми е много приятно да се занимавам с разни дребни домашни неща.

# 31
В описанието от линка не е описан контейнер за изрезките. На снимките също няма.

Флоксче, аз не успях ли да те убедя? Laughing

# 32
Всички мения ми бяха полезни, сега въпросът е какво от тях ще успея аз да осъществя. То ако ставаше само с четене Joy даже се замислих дали да започна с някой по-лесничък проект за мотивация, и после да скачам на трикото.

# 33
Немедленно купувай оверлога и ще се родиш за втори път! И така и така рано или късно ще купиш, по-добре рано, отколкото късно.

# 34
В описанието от линка не е описан контейнер за изрезките. На снимките също няма.
И моя (Pfaff  от Лидл) няма контейнер за изрезки, не ми е проблем.

# 35
Революция на цените. Оверлогът Грицнер е намален на 480 пари. https://www.emag.bg/overlog-mashina-gritzner-788-100-w-1300-boda … olution_macro_tgt
Шевната машина JANOME 1522GN от 490 е на 420 лева.
https://www.emag.bg/shevna-mashina-janome-elektromehanichna-25-p … olution_macro_tgt
И двете машини си струват парите. Колебаещите се немедленно да помислят!

# 36
  • София
Грицнер-а има контейнер. На моя вече няколко пъти ших пико и става супер. Да, играчка е да махнеш единия конец и иглата му и после пак да си ги сложиш, но за разни лигави платове пикото е точно което трябва за оформяне на краища.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 16:36 от mlv

# 37
  • Варна - Черна гора
Революция на цените. Оверлогът Грицнер е намален на 480 пари. https://www.emag.bg/overlog-mashina-gritzner-788-100-w-1300-boda … olution_macro_tgt
Шевната машина JANOME 1522GN от 490 е на 420 лева.
https://www.emag.bg/shevna-mashina-janome-elektromehanichna-25-p … olution_macro_tgt
И двете машини си струват парите. Колебаещите се немедленно да помислят!
Голям си подстрекател (а на мен ангелите ми са крехки). Сега и нова машина ако си купя ... трябва спешно да си намеря ножицата, която не помня къде съм прибрала при подмяна на мебелите и да се захвана с шиене.

# 38
Естествено. Не съм ли аз да ви бода постоянно с остена, все ще се молите на някого да ви зашие нещо.

# 39
Електричарю, не обръщай и тази тема в Каква машина да изберем, моля. Simple Smile

# 40
Електричарю, не обръщай и тази тема в Каква машина да изберем, моля. Simple Smile

Че колко храбра ще е една шивачка, ако не си купува често-често по някоя машина?!  Wink

# 41
  • Бургас
Какво регулират тези двете?Настройката ми е на зиг заг,а тегела е прав и прескача?Нещо от тези да регулирам?

# 42
    Предполагам шиеш тънък и силно разтеглив плат на зиг заг? Белият регулатор на който има плюс и минус, е за увеличаване и намаляване натискът на крачето. Когато шиеш дебел плат, за да го придвижва по-добре, увеличаваш натиска като въртиш в посока плюс. За тънки платове - обратно. Трябваше да снимаш цялата машина, но това никелираното е бремзата за навиване на калера. Конецът минава през него и оттам отива в калера. Не се вижда, но в нея има пружина, която служи конеца да се навива стегнато. Ако платът който шиеш е тънък и разтеглив, (затова се снима плата налице и наопаки) иска игли stretch или super stretch. Те са антистатични и отблъскват конеца, за да направи бримка и да няма пропуски на бодове. Ако нямаш такива игли, постави хартия под плата и след като зашиеш всичко, скъсай хартията. С пинсета махни малките парчена хартия! Пиши има ли напредък!

# 43
    • Бургас
    Благодаря за съветите. Първо имах проблем само с правия тегел(прескачаше бод на всякакъвплат), сега и зиг зага се скапа.Само иглата не съм сменила,конци,настройки всичко пробвах.

# 44
    Първо се сменя иглата задължително, когато има пропуски на бодове. Ако беше попитала преди да си купиш машината, сега нямаше да се ядосваш, защото със сигурност щях да ти препоръчам друга.
    Ако въпреки хартията пак има пропуски и машината е гаранционна, добре е да се занесе в сервиз. Ако не е в гаранция мога да дам указания, но добре е да го прави мъж и няма да е лесно.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 10:58 от elektrichar

Общи условия

Активация на акаунт