Априлче 2025г./тема 5/

• 26 866
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
От 6 навършени седмици пише в календара https://plusmen.bg/

# 61
Заповядайте 🤗

# 62

Значи на втория месец вече може да се сложи.

# 63
Към дамите, които прилагат терапия с аспирин: до кога Ви е предписано приложението му? Хематологът ми казва 31 г.с, АГ ми казва 34 г.с. най-късно.
На мен ми включиха аспирин заради леко повишено налягане към едната страна на маточната артерия, което отдавна се възстанови и хематологът ми каза, че няма пречка вече да го спра. 😏 В чуденка съм.

# 64
Точно Ивелина, лошото е, че от раждането на втория месец няма покритие, а си е опасна инфекция за бебетата най-вече. Ще следя обстановката, че с тази грипна епидемия, която се задава, не е препоръчителна ваксинация. Confused до 32 гс има време...

# 65
Зари, хематоложката ми каза 32г.с, а  следящата АГ в 34 г.с. Та и аз се чудя, но ще питам и докторът, който ще ме изражда, според него всичко е наред и мога и по-рано да го спра, но не каза точно кога.

# 66
  • Варна
На мен терапията ми е изписана от генетик и ми е написано до 30г.с. Но аз мисля поне до 32  да го приемам, че все ме е страх да не би като спра нещо да се обърка.
Фраксипарин ми е изписан до седмица преди термин.
Аз напоследък имам все по - осезаем сърбеж от инжекциите, особено по корема. Синините и те напосдък са повече, а не съм правила никакви промени в технологията на поставяне.
Честно казано много започна да ми омръзва от всички тези медикаменти съпътстващи тази ми бременност и нямам търпение да видя детето си на бял свят, и всичко да е наред.
Някой усеща ли едни неприятни като болки в корема, все едно са втвърдявания, но като го пипна все едно бебето се мести и някоя част на корема ми е като по - изпъкнала. Някакси е като опъване и болка едновременно, и не мога да разбера от това че се мести ли е, или си опъва крачето или пък е просто стягане на корема.

# 67
Розичка аз усещам същото всеки ден, по няколко пъти. Не е често, но всеки ден имам. В началото мислех, че бебето се опъва, но после реших, че може да са контракции. Реално не знам, защото ми е първа бременност.

Днес минах преглед, всичко си върви точно. Препоръча ми само да ям месо. Трудна задача, но ще се постарая да включвам всеки ден месо в едно от храненето.

# 68
Тези, които бяха тези дни на прегледи, в коя седмица сте и колко тежат бебчетата 🤗❤️☺️
ПП и на мен ми опъва и ми е леко твърд коремът....почти постоянно. Имам чувството, че бебчо се е настанил вдясно и ми рита ребрата и бъбреците чак 😅

# 69
Аз съм в 26+1, бебка я измериха 870 грама.

# 70
Нашата също прави някакви йоги пози и изпъква я дупе, я целият гръбнак. През нощта като се обръщам подпирам корема, че малката се настанява в едната половина според мен и изпъква.

Вчера по неделно почива почти целият ден и като тръгнах да заспивам се разбуйства. Днес беше динамичен ден и имах доста работа и не спря да се върти. Явно и тя е имала натоварен работен ден 😀

Днес бях на лекар, че кашлицата не спира, а ММ почва да ми се кара, че не сме отишли още. Изписаха ми ialoclean спрей за гърло и стодал. Дано се размине антибиотика. За жалост тя не се занимава с бебета и ще търсим ЛЛ за малката. Утре сме при следящата АГ.

Мики финна мадама ❤

# 71
Моето момченце в 25 + 6 е 920 грама

# 72
Пълнолуние, има вирус само с кашлица. Малката кашля 3 седмици, после аз три седмици и мъжа ми накрая и той. Имам чувството, че къщата се тресеше с тая кашлица. Малката я водих и на пулмолог и като  чух коронния отговор - вирус е  ще мине .Confounded иначе пихме всякакви сиропи, йалоклийн и не знам какво, но всеки по няколко седмици...

# 73
  • Варна
Пълнолуние, на мен много добре ми действа сиропа Гринтус - има за деца и за възрастни. Води се билков и ЛЛ ми беше казала последния път когато бях настинала, че мога да го приемам. Аз започвам да го пия при най - лекия симптом и досега винаги ме е облекчавал и предотвратявал задълбочаване на симптоматиката.

# 74
Около 3 седмици кашлям и нещата стават по-лоши. Страх ме е да не възпаля бронхита, с хроничен съм. Отделно съм и астматичка по наследство. Преслушаме лекарката и каза, че имало някакъв вирус от който гърлото става с бял налеп и се стичали секрети, които дразнят кашлицата.

Изпих 4 сиропа Гринтус, 2 опаковки Авирон и осцилококсиум. Гърлото пръсках с Тантум верде, че ме дразнеше за 2-3 дни. Правих и гаргари с нишадър. Просто започна да ме боли корема от кашлица, макар че е не е от най-интензивните. Каза, че е започнал да се възпалява бронхита и според нейният опит стодала е по-удачен от гринтус в тази ситуация. Понеже вече доста време е минало ми е дала няколко дни да имам подобрение, ако не антибиотик.

При мен всяка година се  възпалява бронхита, понякога и по 2 пъти. Не се разминавам с няколко антибиотика и най-малко месец и половина кашлица. Просто лекарката ми познава здравната история и знае колко слабо място ми е белият дроб. Една година правих и инхалации с домашен разтвор от лайка и сода. Но сега забравих да питам дали са позволени.

Общи условия

Активация на акаунт