Априлче 2025г./тема 5/

• 26 862
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
На мен при продължителна кашлица ми помогна много Бронхо Бимби, който е с подобен състав на Грийнтус, но за мен е по-ефикасен.
Скоро бебчетата на всички ще са над 1кг. 🤗
Моето момченце в 23+0 беше 700гр. 😁 Сега очаквам да е поне 1,100-1,200 в 26+6г.с., да видим дали ще позная 😁 В сряда е големият ден, че от 25 дни не съм го виждала 🤗

# 76
Аз утре съм на преглед, бебчо сигурно вече е 1кг. Миналата седмица в 24+5 беше 890гр.

# 77
Лили, ще споделиш утре след прегледа 🤗❤️
Луничке, освен Йалоклийн спрей, може да си правиш инхалации с лайка над тенджера. Ако имаш инхалатор, може да си правиш инхалации със специалния за инхалации Йалоклийн ампули. Така или иначе е хубаво да имате за бебчето инхалатор за всеки случай. Вземете си такъв с маска за възрастни и маска за деца.
Скрит текст:
За носа си вземи Назориг капки или Фитоназал Педиатрик спрей, като и двете са супер при задна хрема. ☺️ Бързо оздравяване! 🤗❤️❤️❤️ Ааа и Биозин Мама 2×1тб., ако не го пиеш.

# 78
Кактусче имаме инхалатор, но Lidl-ски. Става и за деца, но може би по-натам ще инвестираме в такъв на Омрон. Правех си разтвор сама с лайка и сода за хляб и после в инхалатора. Помага, но за бременни не питах. Иначе съм ползвала и посочените от теб ампули. Биозин мама пия. Иначе носа го промивах с морска вода . Стемар ли се казваше или бъркам . Не е запушен. Иначе при мен има и задна хрема от алергия, която така и не откриха от какво е. Ще взема и тези спрей чета.

# 79
  • Варна
Много се притеснявам от настъпващия грип.
Аз бях на преглед миналия вторник. Тогава бях 26 гс + 4 дни и измериха бебето 1322гр.
Но по принцип аз съм една седмица напред, защото бях с много ранна овулация.
То затова и ми преместиха термина със седмица назад, а предполагам че ще родя края на март.

# 80
Розичка, ти момиченце ли чакаше, че не съм те добавила в списъка 😄❤️
Луничке, аз не бих слагала разтвор на сода в инхалатор.....добре е в инхалатор да се слагат стерилни разтвори. Все пак директно парата отива в алвеолите. Определено не пречи да си правиш инхалации с Йалоклийн, физиологичен разтвор или хипертоничен разтвор на ампули. Много ще помогнат и те в борбата със задната хрема. 🤗❤️

# 81
  • Варна
Кактусче да, момиче.
Кога мислите да спирате магнезия?

# 82
Аг ми каза да спра магнезия 36 г.с.

# 83
Розичка, ти момиченце ли чакаше, че не съм те добавила в списъка 😄❤️
Луничке, аз не бих слагала разтвор на сода в инхалатор.....добре е в инхалатор да се слагат стерилни разтвори. Все пак директно парата отива в алвеолите. Определено не пречи да си правиш инхалации с Йалоклийн, физиологичен разтвор или хипертоничен разтвор на ампули. Много ще помогнат и те в борбата със задната хрема. 🤗❤️

Включвам се и аз , термин 24.04.2025 с момиченце🩷.  В 25 г.с и 5 дни съм.За сега съм качила 3 кг. Имам мн силни киселини , рефлукс и повръщане понякога. Вие как сте момичета?Това ми е второ бебенце, първото ни е момченце на почти 3г. Относно покупките, няма да взимаме мн неща, главно бодита, някои дрешки , чаршафчета, хавлиики и шишета. С първото родих секцио понеже до последно не се обърна с главичката надолу. Сега ще видим с второто, след 8ми месец трудно се обръщат, така че ще видим.
Иначе големите неща като количка, легло и други ще си ползваме от първото.♥️

# 84
Здравейте момичета , аз ви наблюдавам от много време , но не съм писала до сега Simple Smile
Искам да ви попитам за аспирин протект , и на мен ангиолог ми каза до 32 седмица да го пия . Като сутрин пия и натаспин . Искам да ви попитам където ходите за изготвяне на терапия ? Мога ли да отида пак при нея или да се насоча към имунолог или хематолог( ако може да препоръчате лекар за София, ако е нужно да е друг ).Иначе ми каза след това да продължа с фраксипарин 0,6 . Но до кога , след раждането какво следва … някак много въпросителни .
Благодаря предварително

# 85
Крис, пробвай да запишеш час при проф. Паскалева. Тя ме следи с първата бременност, но с тази не успявах да се запиша при нея, когато на мен ми е нужно, а и нямам контакт с нея, ако ми трябва, затова си намерих доктор Лилия Соколова и си правя консултации с нея в Хийли. Тъй като си на аспирин, ще трябва да правиш и Аспи тест, който не се прави във всяка лаборатория (за НКБ и Токуда знам със сигурност, че правят). С предишната бременност Паскалева ми каза да го спра (аспирина) в 32 г.с., както и на теб. Останалото - аппт, време на кървене, Фибриноген, д димер и т.н. си пускам, когато е време, пращам ги на Соколова във Вайбър и ги коментираме.

На мен ми е трудоемко да ходя до София и затова така процедирам, а и сега не съм на Аспирин, но можеш да я намериш в Св. Петка. Това, ако не успееш с Паскалева.

П.П. По останалите въпроси, които сте коментирали - нищо не съм купувала. Повечето неща имаме от първото дете. Сега остават някои дрешки (че сезоните се разминават) и един допълнителен скрин ще ни трябва. А! И нова ваничка. Мисля да заложа на нещо компактно, ще огледам тези сгъваемите. Задължително и мрежичка за ваната. Много ми беше удобно с нея и не се притеснявай, че ще изпусна бебето 😅 (а тя беше много мъничка - изписаха я 2300).
Количка, столче за кола, люлка, стерилизатор... Всичко си имаме. Шишета няма да купувам никакви. Надявам се, че няма да ами трябват. Помпа имам на Медела, но мисля да взема една ръчна за болницата (да не събира много място).

За болницата - навсякъде е различно. В МД за бебето не трябва нищо, освен комплект за изписване, мокри кърпи и памперси. Като я изписаха, даже ми дадоха шише с АМ за из път. За нас - превръзки ползвах обикновени, че нямах почти никакви лохии, 2 превръзки за операцията, няколко нощници, вода (в малки бутилки) за в реанимация (за тези, които ще са секцио). Друго не се сещам! А! Зарядното за телефона!!!! Да не го забравите 😅
Този път ще съм доста по-обрана, като знам, че много неща не бяха нужни и при нужда винаги можеш да отскочиш до кафето и да си вземеш.

Съветът ми е всеки да се ръководи по скоро родили в дадената болница, без да се влияят от мнения за различните болници, защото накрая ще се получи така че да имате много излишни неща, или пък да ви липсва нещо съществено.

За припознаването на детето, ако нямате брак с бащата. Около всички болници има нотариус. При нас стана така - родих и на следващия или по-следващия ден бащата отиде до нотариуса срещу болницата с копие от личната ми карта (която не са погледнали, а са търсили само ЕГНто), издаде я за 2 минути и ли я донесе. Пред служителя аз трябваше да попълнят на гърба на декларацията, че съм съгласна мъжът ми да е баща на детето, собственоръчно и до дни беше издаден акт за раждане. После ходихме заедно да го вземем, но аз не влязох, той го взе сам. Не помня дали е носил моята лична карта, за да я представи, но е добре да е у него.

Нахвърлих някои неща хаотично, защото не помня много какво и кога, но общо взето е това.
Ако има някоя, която не е от София, но ще ражда конкретно в МД, може да ме пита, ще се сетя 😃.

П.П. 2 Няма да слагам ваксина против коклюш. По принцип не ми допада идеята за каквито и да е ваксини по време на бременност. Не е толкова до това дали е по желание, или задължителна. Ето, например, ротавирусна съм сложила на детето (тя е през устата, де, не се слага 😃), която не е задължителна, и видях позитиви от нея. И на второто ще я дам.
Обаче.... Бременна и ваксина - не е моето, пък и АГто и ЛЛ са на мнение, че е излишно.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 09:50 от Re-Born

# 86
Аз си сложих ваксина , противогрипната и сега и с първата бременност. Не съм имала никакви проблеми. Сега в 27 г.с ще ми слагат инжекция за резус фактора, аз съм 0- и при това положение се слага. И с първата ми слагаха.💙

# 87
Тъкмо вчера бях на преглед, утре влизам в 29-та и бебо е 1кг и 300 😅Общо съм качила 9 кг 😬Доктора каза да спирам вече с баниците, че да не видя зор последните 2 месеца.

# 88
Момичета, как сте със съня?
Аз вече от болки в краката си будя на 2 часа, за да се завъртя на другата посока. Трудно държа само на ляво да спя, просто не издържам на болката.

# 89
Тези, които бяха тези дни на прегледи, в коя седмица сте и колко тежат бебчетата 🤗❤️☺️
ПП и на мен ми опъва и ми е леко твърд коремът....почти постоянно. Имам чувството, че бебчо се е настанил вдясно и ми рита ребрата и бъбреците чак 😅
Аз бях в 26та седмица - 850гр. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт