Априлче 2025г./тема 5/

• 29 839
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, моето бебче ли е най-малкото? Почнах да се притеснявам. В интернет чета, че в 26-та седмица теглото трябва да е 900 г, затова си мисля, че е в норма, а и АГ така каза. Но, като виждам вашите бебчета вече тежат над 1 кг. Хапвам си всичко, само месото ми е доста ограничено. Обичам повече безмесни ястия. Не съм вегетарианка, просто самото месо не ми е вкусно и хапвам малко, което ме засища. Дори пилешкото, мога да хапна най-много едно парти бутче. Иначе си хапвам ядки и салати, зеленчуци.

# 91
Момичета, моето бебче ли е най-малкото? Почнах да се притеснявам. В интернет чета, че в 26-та седмица теглото трябва да е 900 г, затова си мисля, че е в норма, а и АГ така каза. Но, като виждам вашите бебчета вече тежат над 1 кг. Хапвам си всичко, само месото ми е доста ограничено. Обичам повече безмесни ястия. Не съм вегетарианка, просто самото месо не ми е вкусно и хапвам малко, което ме засища. Дори пилешкото, мога да хапна най-много едно парти бутче. Иначе си хапвам ядки и салати, зеленчуци.

Не се сравнявай и не го мисли! Слушай какво ти казва лекарят. Аз съм много против такива разговори, кое колко е, как е и т.н., защото само ни вкарва в излишни филми.
Ако всичко е ок с бебето, значи всичко е ок! Няма значение другите къде са Simple Smile

# 92
Здравейте, момичета, има ли мама която може да ми обясни.
Сега си сметнах  с калкулатор какво майчинство ще взимам, смята ми го 1077 лв.
Като от март 2023 до март 2024 съм работила на трудов договор, с реални осигуровки.
От април до юни имам прекъсване, от юни до януари съм била на бюрото по труда.
И сега започвам работа до болничния.
Защо ми го смята на 1077лв.,като осигуровките ми са били високи.
Също и нали от бюрото по труда пак се смята? 🤔

# 93
Благодаря много за успокоението ☺️.
За майчинството, изобщо не съм наясно. Аз искам да питам, майчинство започваме да получаваме от 45-дневния болничен или от раждане на бебето?

# 94
Момичета, как сте със съня?
Аз вече от болки в краката си будя на 2 часа, за да се завъртя на другата посока. Трудно държа само на ляво да спя, просто не издържам на болката.
Абсолютно същата работа. Тазобедрените ми стави са в отпуск😂😂 като кебапче се чувствам на скара.
Мики относно теглото на бебенцата и аз съм на мнение, че такива разговори със сравняане не са ок- слушай си доктора. Simple Smile
Имай предвид, че повечето момичета тук са с по-едри бебета с по седмица-10 дни /което също може да бъде притеснително/ напред и аз ако сравнявам моя юнак с тях ми се вижда малък, но си е добре. Просто си отговаря на термин +2-3 дни.
А и нека не забравяме, че тези измервания избощо не са толкова точни. Има случаи измерват бебето малко, а се ражда 4кг и обратното- така че спокойно!

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 11:47 от Pipiilotaa

# 95
И аз въобще не съм наясно, но мисля че от 45 дневния болничен започва.

Благодаря много за успокоението ☺️.
За майчинството, изобщо не съм наясно. Аз искам да питам, майчинство започваме да получаваме от 45-дневния болничен или от раждане на бебето?

# 96
Доколкото знам, болничния се изплаща като болничен, след раждане на бебенцето мисля се издава още един и чак след това се подават заявления от работодателя и започва майчинството. Изчисляват се по различни формули май. Имам пик и в НОИ съм си сметнала, иначе абсурд да разбера.
Темата Майчинството сченоводно е супер полезна, ще отговорят на всички въпроси.

# 97
Мики, напълно нормални са грамажите на бебенцето ти ☺️ По-скоро попитах от гледна точка на това, дали и други мами има с толкова едри бебчета като моето 😅 Радвай се, че мъничето ти е с нормални габарити. На мен принципно си ми е любопитно и не се шашкам 😁 Иначе отклонение в реалните размери при ФМ с хубава техника е +/- 60гр. Вече при рутинен преглед с нормална техника, може отклонението да е доооста по-голямо, но лично при мен навсякъде си го изкарват голям бебок, та да видим.

Крис, добре са те посъветвали за хематолог 🤗

Майчинството започва 45 дни преди термин.

Аз също вечер се събуждам по няколко пъти с болки в краката и тазобедрените стави, но аз и не спя на нормален матрак.

# 98
Майчинството започва 45 дни преди термин, с първия БЛ.
Доходът, от който се изчислява е 24 месеца назад. Ако полученото обезщетение е по-малко от МРЗ, сумата на обезщетението е МРЗ, която от януари е 1077. (нека да не превръщаме темата в майчино счетоводство обаче Simple Smile)

# 99
Момичета, харесали ли сте си гнезда за бебоците, ако ще взимате? Трябва ли да се гледа нещо конкретно при избора им или няма значение?

# 100
Поради съмнение за намалели околоплодни води, трябваше да отида на второ мнение и имаше разлика в грамажите на бебчето. На едното място ми казаха 950гр, след няколко дни на другото- 850гр. И на двете казаха, че бебето се развива добре, водите също засега са в норма, но ще ходя пак да ги гледат.. Първоначално ми се стори много голяма разлика от 100гр, но гледам да не се шашкам. Скоро пак ще ходя на преглед и ще видя как се движи. Simple Smile

# 101
Няма да я превръщаме! 🤦
Майчинството започва 45 дни преди термин, с първия БЛ.
Доходът, от който се изчислява е 24 месеца назад. Ако полученото обезщетение е по-малко от МРЗ, сумата на обезщетението е МРЗ, която от януари е 1077. (нека да не превръщаме темата в майчино счетоводство обаче Simple Smile)

# 102
  • Смолян
Изобщо не го мисли, щом АГ казва, че всичко е наред.
И не сравнявах. Големият ми син се роди 2400 мишка, обаче на два месеца беше настигнал наборите си, а сега е огромен 14 годишен мъж .
Купих гнездо на Джуки.

# 103
Мики, не го мисли, пак казвам, че при мега гига извънземен ехограф има разлика +/-60 грама, а какво остава за стандартен ехограф. 😅
Аз също още не съм избрала гнездо, възглавница за кърмене и слинг.....

# 104
Момичета, доколкото знам ехографа няма как да даде реални килограми, защото взима дължини, а не обем. Общо взето има доста отклонения - примерно дъщеря ми е висока, но слаба и докторът казваше, че ще е около 3 кг и повече, роди се 2680. На приятелка са й казали, че ще е 3300, роди 3900. Общо взето гледат дължината и се взима средно изчисление, сметнато от самия ехограф... Сега колко мазнинки ще има бебчето по себе си, си е божа работа...

Общи условия

Активация на акаунт