Априлче 2025г./тема 5/

• 25 369
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
Луничке, има доктори, с които отношенията са различни. Моята АГ, която ме следи от преди да забременея знае всичко за мен и аз знам доста неща за нея. Пишем си редовно във вайбър. Има лично отношение към мен и аз към нея. Нея не бих я сложила в категорията напълно непознат.
Щом така си го усетила е супер , а, като човек, който , както казах, също получаваше често подаръци, мога да кажа, че колкото и безсмислени да са били, винаги ми е било безкрайно приятно да ги получавам. Това е жест на благодарност и под каквато и форма да е, не мога да не го оценя. Но това е моето мнение.

# 706
И аз на моя нося от време на време нещо за хапване/пийване просто от благодарност, защото е прекрасен и много отзоваващ се. Но не прекалявам до момента 2 пъти съм му носила и то са все някакви от рода на био бонбони и тн.
За след като родя мисля да му взема една сребърн или златна монета (до 200лв примерно) и ще я гравирам с едно благодаря- винаги може да реши да си я инвестира в нещо. Simple Smile

# 707
  • Смолян
И аз още се колебая за козметика между wonderspoon, weleda i Юриаж
И трите са  намалени в софармаси и до края на месеца вече трябва да взема.

# 708
Зависи по принцип какви са ти отношенията със следящ/израждащ. Не ми е приятно, че едва ли не се насажда чувство, че си задължен да правиш подаръци. Ние единствено на нашия лекар, който сбъдна мечтата ни ще направим подарък. Той е в Турция. Пък и нямаме финансова възможност да правим подарък и на следящ/в случая и израждащ/, нито пък за болницата. В никакъв случай няма да даваме пари в брой или нещо такова. За болницата питка и нещо за пиене, за лекаря някоя мини кошница на Линд/Мерси най-вероятно. Някак и отвътре не усещам да направя нещо по-специално и не мисля, че е нужно. Не знам защо е така наложено в България да се правят подаръци и харчове при изписване на бебенце. Достатъчно разходи ще има около бебенцето. Поне в чужбина веднъж не съм чула за такива неща, а там определено е по-специално отношението и по принцип бащата присъства на раждането. За почерпка разбирам, но чак подаръци, които не се знае дали ще се харесат/използват...в нашия случай само на репродуктивния ни лекар ще направим по-личен подарък, защото станахме много близки през тези години борба.

# 709
Момичета, пак отварям тази тема, но все не мога да си намеря място, до вторник
Бебка си беше достатъчно активна, вторник бях на преглед всичко точно, доплер добър, пораснала...обаче точно от тогава  насам движенията и намаляха значително,  казвах си е нормално прилив и отлив...но тя съвсем се кротна, та миналата вечер ходих и в спешното, защото от обяд не беше мръднала, пуснаха тонове, погледнаха ехограф, е добре е, а защо не се движи питам аз, лекарката казва защото се е обърнала с гръб към корема, а и аз съм с по дебела коремна стена(мазнинки😊) и затова, обаче тя още е така и аз още я усещам много рядко и много слабо , а нощес пък съвсем..оф какво да правя, на преглед съм при израждащия на 20ти, на ФМ на 27, ама дотогава , в спешното ли да стоя...притеснява ме така като не я усещам...

# 710
Бебка си беше достатъчно активна, вторник бях на преглед всичко точно, доплер добър, пораснала...обаче точно от тогава  насам движенията и намаляха значително,  казвах си е нормално прилив и отлив...но тя съвсем се кротна, та миналата вечер ходих и в спешното, защото от обяд не беше мръднала, пуснаха тонове, погледнаха ехограф, е добре е, а защо не се движи питам аз, лекарката казва защото се е обърнала с гръб към корема, а и аз съм с по дебела коремна стена(мазнинки😊) и затова, обаче тя още е така и аз още я усещам много рядко и много слабо , а нощес пък съвсем..оф какво да правя, на преглед съм при израждащия на 20ти, на ФМ на 27, ама дотогава , в спешното ли да стоя...притеснява ме така като не я усещам...

Пробвай да хапнеш нещо сладичко или да пийнеш кафенце. Би трябвало след това да усетиш поне едно движение. На мен са ми казвали да ръчкам корема, ако не усещам движенията на бебчето и то силно да ръчкам, няма как да го нараним.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 09:28 от IvelinaL

# 711
Бебка си беше достатъчно активна, вторник бях на преглед всичко точно, доплер добър, пораснала...обаче точно от тогава  насам движенията и намаляха значително,  казвах си е нормално прилив и отлив...но тя съвсем се кротна, та миналата вечер ходих и в спешното, защото от обяд не беше мръднала, пуснаха тонове, погледнаха ехограф, е добре е, а защо не се движи питам аз, лекарката казва защото се е обърнала с гръб към корема, а и аз съм с по дебела коремна стена(мазнинки😊) и затова, обаче тя още е така и аз още я усещам много рядко и много слабо , а нощес пък съвсем..оф какво да правя, на преглед съм при израждащия на 20ти, на ФМ на 27, ама дотогава , в спешното ли да стоя...притеснява ме така като не я усещам...

Пробвай да хапнеш нещо сладичко или да пийнеш кафенце. Би трябвало след това да усетиш поне едно движение. На мен са ми казвали да ръчкам корема, ако не усещам движенията на бебчето и то силно да ръчкам, няма как да го нараним.

При мен сладкото няма ефект, ние с нея сме свикнали на огромни количества шоколад, кафе си пия всеки ден от първия ден и него е свикнала...просто явно, че си е намерила някаква позиция , в която се чувства добре и си почива, нейния комфорт е за сметка на моята психика...но какво да правя, успокоявам се че и това ще мине...тя си поритва по малко, на по рядко, но не е достатъчно за мен да се чувствам спокойна, явно ще е кротко бебе...така се успокоявам🤔

# 712
Вземи си да пиеш нещо за спокойствие. Не се бъзикам. Аз имаше някакъв период, в който си пиех rescuе, за което ми каза Чучумишев.
Всичко ще е наред. Просто прекаленопсе вглъбяваме, което е нормално, но не е полезно.

# 713
С 1 чашка кола пробва ли? И моят преди 2-3 седмици се беше обърнал за 2 дена така, какво ли не пробвах, само колата го пораздвижи малко и на следващата сутрин вече се беше обърнал. Явно се е наместила и ѝ е удобно с гръб, но да, така се усещат много по-слабо движенията

# 714
С 1 чашка кола пробва ли? И моят преди 2-3 седмици се беше обърнал за 2 дена така, какво ли не пробвах, само колата го пораздвижи малко и на следващата сутрин вече се беше обърнал. Явно се е наместила и ѝ е удобно с гръб, но да, така се усещат много по-слабо движенията

Тъкмо за кола си мислех, нея не я пия...ще сипя една чашка
Да от 3дни вече е така обърната, лекарката в спешното каза, че изглежда да и е много удобно така..та сега ще я чакам пак да се завърти в позицията , която аз харесвам, не тя 🤣миналия път на втора ФМ пак ги въртеше тези номера, 4ч стоях при докторката,  за да си завърши прегледа...защото се обърна неподходящо и да, тогава една кола я раздвижи...веднага сипвам 1 чаша...

# 715
Дано помогне количката и да се обърне, та да ти е спокойно и на теб 😇

# 716
Не препоръчвам пиенето на кола. С моя мъж бяхме заедно на ФМ при Чучумишев и той веднага пита кой от нас я пие. Категорично ми забрани, но аз и не пия. За да накараш бебчо да се раздвижи, легни по гръб и след това се завърти на една страна, изчакай макс 5 мин., ако не усетиш движение, завърти се на другата страна, със сигурност ще усетиш поне минимално движение. Аз така правя, ако не го усещам често, а е нормално да има и такива периоди. Наистина действа, четох го някъде, но не помня къде. Моят по принцип си се върти, рита, натиска, хълца...дори до болка на моменти, особено като срита ребрата. Пий и повече вода през деня, пробвала съм с шоколад, но май няма значение всъщност какво точно ще изядеш. Забелязала съм, че когато се нахраня и малкият започва да хълца, надали има връзка, но ми направи впечатление 🤣 най-вече вечер. Не се притеснявай и пробвай този метод, все на една от двете страни ще се мръдне, но имай търпение. 🤗😘❤️

# 717
Кола не докосвам и небременна, а сега според мен изобщо не е добре да се пие, за това не бих я препоръчала.
 Движението, обаче ще помогне да смени позицията.
Както и при мамите на които бебоците още не са с главично предлежание- разходките много помагат да се обърнат в правилната позиция за естествено раждане.
Моят сладур също е с гръбчето към предната стената на матката, направо се отпечатва и корема ми е асиметричен.😅
Но си го усещам как мърда доста  и хълца вечер, като сменям позиции дясно-ляво докато спя го чувствам как бута ли бута с гръбче и дупе и крачета я в черния ми дроб я в панкреаса, но и нямам много мазнинки по корема, което също е фактор.
Та знам, че е нормално някои бебенца да са по-малко активни и в това няма нищо грешно, просто си е до бебче. Нашият например е много активен 6-7 дни и на 8ми мога и почти цял ден да не го усетя, но вече съм му хванала спатиите.

# 718
Пипи и при нас е така с разликата, че си е на една страна и е главично. Изцяло от дясно 🩵

# 719
много е ленива, има движения , но те са много слаби и бегли, в момента съм в Смолян за уикенда и направо едва се спирам да не отида и тук до спешното...ще изчакам още малко и паля колата и в смешното, все ще има дежурен АГ във смолянската болница...

Общи условия

Активация на акаунт