Априлче 2025г./тема 5/

• 29 581
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
Много сте мили 😍🥰😘🤗 Благодаря ❤️ Забравих да добавя, че към аптечката на бебчо съм купила и кремче cicastela на Мустела. Може да се използва от 0+ и става за зачервявания около устичката, при подсичане, при ожулвания, охлузвания, ухапване от насекоми, при шарка. Ще купим и аспиратор за нос за прахосмукачка или електрически на батерии. Ако купувате стерилни марли за очичките, препоръчвам на Hartman Medicopm, защото са много по-мекички и нежни към кожата.
Скрит текст:

# 691
Като сме на тема козметика, аз още не съм купила нищо.
Много полезно си обобщила Кактусче.
Понеже сега съм на тема малко води и преждевременно раждане, та четох че бебенцата с малко води се раждали със много суха кожа. И се чудя дали да не купувам нещо по - специално. Но на А - Дерма мисля че трябва да са подходящи нещата.

# 692
Рози и аз за това св чудех, но май ще изчакам първо да видя каква ще и е кожата и после ще пазарувам от серията Exomega.

Малко ме е страх да купувам големи разфасовки, а то малки няма, ако не и понесат на кожата.

# 693
Рози, може да купиш най-леката формула от серията на А-дерма за атопична и суха кожа- млякото за тяло, вече другите са по-тежки- крем и балсам. Всичко ще бъде наред ❤️🤗

# 694
Аз за кремчета ще изчакам, ако е с моята свръх реактивна атопична кожа може да трябва едно, ако всичко е наред - друго. За измиване Wooden spoon. Гледам разни неща за устна хигиена, тип мокри кърпички. Някоя от вас да знае това дали е необходимо? Или има други пособия?

# 695
Рози, ще дойда до Варна да ти надърпам ушите 🙄 Спри да си мислиш такива неща! Сигурна съм, че на следващия преглед ще ти кажат, че всичко е наред.
Знам, че ти е трудно, но се опитай да мислиш положително ❤
Аз също ще заложа на козметика на А Дерма и съм в същата дилема- коя серия да взема…
Малкият племенник е бил с атопичен дерматит и козметиката на А Дерма много му е помогнала, но си мисля, че първо трябва да видим каква ще е кожата на бебето.
Иначе много се изкушавам и за Мустела.
Аз поръчвам страшно хаотично.
На последната академия имаше щанд на някаква козметика за мама и бебе, която се произвежда в Израел. Доста ме впечатли този факт. Ето линк:
https://mommycare.bg/about/
Толкова е нова, че даже няма отзиви за нея, но поръчах детски шампоан и олио от там 😂

# 696
Мануна, устичката на бебето може да се почиства със стерилна марличка напоена с физиологичен разтвор 🤗 Това го казаха на една от лекциите. Става въпрос вътре в устичката след кърмене.

# 697
  • Русе
Тази нощ не спах,прекарах времето в повръщане и диария. Хванала съм някакъв микроб. Бяхме на почивка в един мизерен хотел в Узана, може нещо да съм лепнала от там, макар много да внимавах с храната. Отделно вчера имахме гости и донесоха месни деликате си и сирена и аз си хапнах, макар да се чудих дали е редно. И сега нз, възможно ли е от вечерята,но то бяха минали 2-3 часа.
Отделно цяла нощ четох статии по темата. Нямах температура, което значи,че не е вирус. Ами тогава значи бактерия и съвсем се филмирах, защото по сирената ходи листерия, а тя е безумно опасна. В понеделник съм на фетална, при моята АГ, ще й разкажа всичко, да видим какви изследвания ще пусне. Пазете се момичета,забранените храни по време на бременност не случайно са забранени!

# 698
Мирелка, не бързай да се притесняваш. Възможно е да е временно неразположение. 😏 Бременността е особено състояние с проявления без никакво обяснение.
Надявам се да не е това, което си мислиш.
Иначе на ПКК -то, ако има нещо сериозно, би трябвало веднага да светне 😏
Момичета, набелязали ли сте нещо за подарък на следящия Ви АГ и този, който ще Ви изражда?

# 699
Мирелка, може и да е вирусче. Пусни си пкк и црп, аз ноември като хванах този вирус, също мислех че съм се натровила от храна. Лекарите веднага установиха по показателите, че става въпрос за вирусна, а не бактериална инфекция.

# 700
Зари, и аз мисля за подаръка. Не искам тъпа прахосъбирачка, но пък знам, че за следващите пациенти действа добре в кабинета да има подобни благодарности, тип дървени неща от името на семейството и др.
Често ми попада в Инста една българска марка за луксозни лекарски облекла Atelier la perla, чудех се дали да не й подаря някакъв ваучер за там.

# 701
На лекарката, която ме следи и на сестрата им подарих обеци от Пандора за РД. Нося им редовно бонбонки Lindor,  но още не съм мислила за други подаръци. За израждаща още не съм избрала. 

# 702
Момичета, като съпруга на лекар, мога да кажа че хорската благодарност е нож с две остриета. Много е мило на момента, обаче повечето са прахосъбирачки и в един момент се чудиш какво да ги правиш. За храна и алкохол - зависи какво е и зависи колко е, обаче пак в един момент се чудиш какво да ги правиш. Разни бижута и т.н. - това е много лично и аз не бих се наела да подавам нещо на непознат човек.
Може би ваучер за нещо е най-уместното, макар и доста безлично.
Като цяло аз не обичам да нося подаръци на лекари, винаги съм го намирала за странно.

# 703
И на мен не ми се иска да е прахосъбирачка. 😏 въпреки, че тези рамки със скандинавския мъх много ми харесват 😏, но, докато ходих на работа на мен също ми подаряваха подаръци много често. И скандинавския мъх ми го подариха и изсъхна, докато разуча как се полива. 😂 И бижута са ми подарявали, които никога няма да сложа 😏, въпреки, че идеята е прекрасна. Просто не са моят стил. Най-приложимите подаръци ми бяха алкохол, сладки и т.н. Не е нужно да ги консумираш. Обикновено вкъщи им се радваха😂 Ако не, се подаряват, когато отидем на гости някъде 😂
За сега клоня да им купя по една хубава кошница от Линд или Джеф Де Брюш с някаква дървена картичка от цялото семейство.
Идеята за ваучер от магазин за лекарски дрехи и ваучер за Пандора, е прекрасна 🌸 Благодаря Ви, момичета 🌸
Моя приятелка, която ражда миналата година в Токуда, беше питала акушерките какво да им купи, за да ги почерпи в отделението. Те й бяха казали “всичко друго не и сладко, моля те “ 😂😂😂. Казали са й, че предпочитат да им поръча една голяма баница или питка, но не и торта 😂😂😂😂 Та, тя беше поръчала кетъринг. Не е лоша идея. Споделям .

# 704
Права си, че аз избрах твърде личен подарък и знаех риска. Но аз се познавам с тези жени над 2 години и в някои месеци се виждаме доста често заради прегледите. Отношенията им не са просто лекар - пациент и винаги са ми указвали подкрепа по пътя с инвитрото. Моята цел беше да е личен подарък, а не просто ваучер. Може би не е най-подходящият, който съм избрала, но така го усетих. Но за по-непознат човек хич не е добра идея, съгласна съм.

Общи условия

Активация на акаунт