Априлче 2025г./тема 5/

• 29 652
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Аз си мислех да поръчам нощници за болницата от Shein, но повечето са изкуственяци като материя, но не ми се дават пари за нещо, което после няма да нося. Не обичам нощници и не нося по принцип. За детски дрехи някак не смея още. Иначе аз имам 1-2 поръчки от там и са идвали за 20 дни.

# 676
Ще напоръчам детски неща. Несесерчета, чанти за памперси, кошче за пране за дрехите на бебето, някакви готини джаджи за количката  и разни такива. Вдъхнових се от една инфлуенсърка 😂 Вчера публикува покупки от Шейн за бебето. Изглеждаха супер 🤗
Момичета, моето момченце снощи на косъм да ме откара в спешното. От следобяд до 2 часа през нощта никакви движения. Много се притесних. Към 1:00 часа си напипвах корема и ми се стори, че даже пулс не усещам. Изпаднах в пълен ужас. Слава Богу, сякаш е усетил притеснението ми и в 02:00 часа ме ритна силно, за да го оставя да спинка 😂 Пободувах си още малко, докато не го усетих още 2 пъти и заспах …
Онзи ден на прегледа докторката ми каза при съмнение за прекалено силни движения или прекалено слаби, да не се филмирам, а направо да ходя в болницата 😏 Не съм сигурна дали това изречение не ме филмира повече 😂

# 677
Зари, ако можеш сподели какво ще поръчаш. Аз гледах муселинови кърпи, но нещо тънки ми се видяха.

# 678
А защо прекалената активност е проблем? Моята бебка е доста активна, казвала съм го на преглед, но не са ми казали, че е нещо притеснително, дори напротив. 🤔

# 679
Не, прекалено силни движение в рамките на няколко минути, може да са знак за дистрес.
Честно казано, не знам вече кое не е причина за безпокойство, започват искрено да ми писва от цялата тази информация. Човек ще каже, че деца не са се раждали преди да разберем, че не трябва да спим по гръб, да броим движения, да си следим хормони и витамини, хемоглобини, води и незнам си още какво...

# 680
  • Смолян
Здравейте, момичета 🍀🌸
Давам обратна връзка след лошия резултат за Анти Ха. От днес д-р Тончев ми вдигна дозата на Клексан на 0,6.
Надявам се да ми повлияе добре.
Момичета, харесала съм си някакви нещица от Шейн, но никога не съм поръчвала от там. Пазарувам от Тему, но там няма много бебешки неща, а в Шейн е пълно с някакви сладурски артикули. За колко време пристигат нещата?
Майка ми е луда по Шейн и има уникални попадения, аз пазарувам от тему.
Важното е да гледаш да пише 100 памук и отзивите, защото на мен един ромпър дойде, като найлон, но пък бодитата от тему са трепач.
За себе си взех рокли от Шейн за бременни и са супер, ама са уголемени. Взех Л уж сега да ми стават,ама още са ми големи

# 681
Включвам се и аз към дрехите за бременни от Шийн. Доста са уголемени, да. И аз взех един клин Л, да мога да изкарам до края с него, макар че съм М, ама си трупам в краката, стои ми като не знам какво..
Муселинова пелена бях поръчала от Шийн и ми допадна доста, тънички са да, но за лятото са перфектни да наметнеш отгоре.
Моят калпазанин снощи тамън унесена в сън, така ме ритна в дясното ребро, че наистина ми се дорева от болка.. Беше еднократно, но доста силно и некомфротно се усети.

# 682
В началото на годината си взехме подобен термометър от Лидл с измерване на температурата и влажност в стаята и сме доволни - сега гледам са на доста добра цена. По принцип с мъжа ми все се караме за температурата (предпочитам на по-студено да седя) и това ми помага да държа нещата под контрол Grinning

На лекциите казаха че трябва да се поддържа между 40-60% влажност в помещението и 21-23 градуса за бебето.

# 683
Луничке, пълня кошницата. Щом съм готова ще напращам линкове. Ние сме със cybex количка и нямаме чанта. Изрових всички магазини, ами нищо не ми харесва. Харесах си една от Шийн (или Шейн, не знам как се чете точно). Ще рискувам 😂
Гледам детските дрешки, но честно казано, от към цени в Турция са доста по-приемливи 😏 Качеството на детските дрешки в Турция също е много добро.
Ще рискувам с няколко от Шийн де 😂
И ще си взема нощница за болницата 😂
Харесала съм и някакви стикери (като тапети) -детски, но подозирам, че ще обезобразя току-що боядисаната стая и мъжът ми няма да е щастлив 😂
Sande4 такива термометри поръчахме от Тему. Много сме доволни.
Иначе на черния петък си поръчахме от амазон де пречистватели и овлажнители за въздух.
Джинджър, цитирам какво ми каза Аг-то. Аз, лично, мисля че не бих отишла заради много силни движения 😂 Но никога не съм изпитвала такива, така че не мога да кажа 😂
Със сигурност, по-добре да са активни, отколкото да не ги усещаш. 😏

# 684
Зари, аз също съм си набелязала няколко неща от Шийн, но тези, за които спомена дори не съм се досетила 😅 Искам и сутиен за кърмачки и нощница да си поръчам от там. И моята количка, която е петролен цвят няма чанта, но има нещо като закачалки на самата дръжка отстрани. Ще чакам с нетърпение да споделиш линкове. В последствие и аз ще кача, ако са ви интересни нещата, които ще поръчам 🤗❤️❤️❤️

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 15:46 от Kactus

# 685
  • Смолян
Луничке, пълня кошницата. Щом съм готова ще напращам линкове. Ние сме със cybex количка и нямаме чанта. Изрових всички магазини, ами нищо не ми харесва. Харесах си една от Шийн (или Шейн, не знам как се чете точно). Ще рискувам 😂
Гледам детските дрешки, но честно казано, от към цени в Турция са доста по-приемливи 😏 Качеството на детските дрешки в Турция също е много добро.
Ще рискувам с няколко от Шийн де 😂
И ще си взема нощница за болницата 😂
Харесала съм и някакви стикери (като тапети) -детски, но подозирам, че ще обезобразя току-що боядисаната стая и мъжът ми няма да е щастлив 😂
Sande4 такива термометри поръчахме от Тему. Много сме доволни.
Иначе на черния петък си поръчахме от амазон де пречистватели и овлажнители за въздух.
Джинджър, цитирам какво ми каза Аг-то. Аз, лично, мисля че не бих отишла заради много силни движения 😂 Но никога не съм изпитвала такива, така че не мога да кажа 😂
Със сигурност, по-добре да са активни, отколкото да не ги усещаш. 😏
Не знам количка и цвят си взела, ние също взехме балиос най-светлия цвят sheishel или там каквото беше и чанта на киккабу черна, но после харесах една и на Майорал много яка в Раятойс. Другата неделя имам рожден ден и усещам, че това ще ми е подаръка.😁

# 686
Дойдоха моите поръчки от Гален, Бебо и Софармаси, имам и си и от Турция малко санитарни материали и малко дрешки, муселинова пелена и кърпички 🤗❤️😍 Не знам защо толкова много се вълнувам, с такава радост ги разглеждам 😅 Чувствам се като малко дете, хаха. Оставям снимки като идеи за покупки, може да се каже, че на 98% съм готова за родилното 😁 Само не знам колко време преди термин да изпера бебешките дрехи. Първо ще ги накисна с дезинфектанта от ДМ и от там директно в пералнята с течния перилен и омекотител на Бебо, които са без аромати. След като стане на 40 дни, ще започна да пера с Тео Бебе, взех омекотители на Тео Бебе и на Максима 🤗
Скрит текст:

За банята на бебчо избрахме измивният гел и млякото за лице и тяло на Биодерма, които са големи разфасовки с помпа 🤗 Задължително линимента на Мустела, доста на брой памучни бебешки тампони, стерилни марлички за почистване на очичките, но от меките. За дупето на Веледа и на Юриаж, също и две светещи биби 😍 За масаж на бебчо и против крусти взех маслото с моринга на Бебо 🩵 Чак гел за зъбки взех, който е 3м+, гризалка с вода и лигавници 🤣 Аз да имам под ръка, хаха. За аптеката на бебо взех Ефералган свещички 2-24м и охлаждащи пластири, физиол.р-р, 95 и 70% спирт за пъпчето, Омнибиотик Панда, който сега ще го започна и остатъкът ще е за бебчо, остана Панадол и Нурофен сиропчета. Умишлено не съм купила капки за колики, но си взехме коланче с черешови костилки. Със сигурност изпускам някои неща, но те са много покупки. Иначе за родилното си взех телесен цвят памперс гащи, отделно гащи за след раждане за многократна употреба/до 25 изпирания/, превръзки за родилки, обикновени дълбоки памучни бикини, лигнин, чаршафи еднократни и памперси за бебчо. За сега ми намигна една помпа за кърма, но има време. Дори кърпички за гърди за кърмачки и доста подплънки съм взела+един сутиен за кърмене 😅

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 16:38 от Kactus

# 687
Кактусче, благодарим ти за споделената информация. На мен , лично, ми е много полезна ❤
Споделям едно предстоящо  събитие в София : https://facebook.com/events/s/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0% … 8411007231881067/

# 688
Леле, Кактус. Направо се засрамих.
Браво, момиче Simple Smile
Ние сме купили мн малко неща. Добре, че имаме повечко неща от каката, че иначе ще сме до никъде.
Добавям моята любима покупка за бебето с първото ми дете. Термометър за стая, който показва температура и свети различно при различна температура. Тъй като съм с голям диоптър през нощта беше адска мъка да се опитам да видя каква е температурата в помещението. До ден днешен го ползваме и си е супер.
https://www.amazon.co.uk/Tommee-Tippee-Digital-Changing-Thermometer/dp/B08BD8ZMJL

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 17:40 от Gery666_

# 689
Аз само по 1 пакет памперси размер 1 и 2. Мокри кърпички на Памперс, ще взема и на Бебо и биберони и шишета. Това е.

Ще разгледам снимките по подробно да видя какво не съм записала в списъка ми.

Още се чудя каква козметика ми трябва за бебока. Мислех някакъв душ гел и неща за подсичане. Сега умувам между А-дерма или Веледа.

Зари благодаря.

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 18:18 от Пълнолуние

Общи условия

Активация на акаунт