Априлче 2025г./тема 5/

• 29 686
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
Аз съм 31 седмица.
Ами нищо не ми каза, според нея явно и течностите едва ли дават резултат.
Тя по - скоро ми каза,.че всяка бременност е различна и може просто аз да съм с такива води........аз все пак ще увелича течностите. Ще правя и сок от моркови ако трябва.
Гери, аз питах за седалищното.
Лекарката каза, че при тези води няма да се обърне в друга посока.

Четох, че и кокосовата вода добре хидратира. Мисля, че в ДМ има изчистена, откъм състав, ако ти е приятно да я пиеш.

# 661
Аз пък съм с води на горна граница. Днес AFI 22, бебка 1,8кг. и върви по-едричка…на диета съм като за ГД . Мисля си дали големината на плода не дава отражение…В смисъл по- едър плод-повече вода🤨

# 662
Ами при мен бебето върви напред още от самото начало, и днес го измериха 1.800кг и отговаря със седмица и повече отгоре на седмицата в която съм.
Затова не знам дали има връзка с количеството околоплодни води.
Аз друго щях да казвам,.че при мен за първи път го правят това измерване. Досега все са ми казвали "водите са добре", без зад това да стои някакво число.
Включително преди няколко дни (вторник) бях на АГ при който ще раждам и той ми каза "водите са добре"
При тази лекарка при която бях днес на ФМ, тя ми води ЖК. Последно бях при нея на преглед по здравна каса на 24.01, което считам отново да сравнително скоро и тя тогава пак ми каза с едно изречение "водите са добре". За първи път виждам този показател AFI. И според мен тя го измери защото аз я разпитах за седалищното и какво съм чела - че една от причините да остане така са малко води или къса пъпна връв и тя тогава понечи и ми каза как се измервали водите. Показа ми някакви 4 квадранта и как мери от край до край и накрая се събира резултата.
В крайна сметка и тя самата ми се стори изненадана, че ги установи на долна граница.

# 663
Рози, преди повече от месец една от докторките, които ме следи направи някакъв странен коментар, цитирам:  “сега водите не са уау”. Разбираш , че на мен само това ми трябва. Започнах веднага да разпитвам “как, защо и т.н). Нищо повече не ми каза.
Бях след 2 дни ори другата. Каза ми, че са отлични, а в понеделник на феталната ми казаха, че бебето има “комфортно количество околоплодни води”.
Аз, все пак, доста се позачетох след становището на първата. Има много изписано по групите на тази тема. Звучи адски нелепо и за мен, но много момичета са писали, че приемът на вода има някакво отношение към количеството околоплодни води. Аз постоянно се наливам. Гледам да пия поне по 3 л на ден.
Нищо не губиш. Иначе също четох и за сок от морков.
Но повече почивка, мила Рози 🌸
Работата няма да свърши 😏

# 664
И аз четох, че се препоръчва почивка, но се зачудих какво имат предвид. В смисъл повече лежане ли?
Зачудих се с какво би помогнало, не че няма да го направя. Но просто по какъв начин би помогнало. Айде като беше отлепен плодния сак ясно е защо да се лежи, но за водите......?
Аз също до скоро се наливах с вода, но тук две седмици се закучиха нещата. Едно че оставих детето вкъщи заради грипа и да не ми донесе нещо от градината и второ стоях много на стола заради работата. И някакси когато постоянно правиш нещо не се грижиш за себе си добре. Най - добре се грижа когато съм сама, тогава и храненето ми е по -добре, сега просто влязох в работен режим и все едно нямах време да мисля как да правя нещата правилно.
Ще го коригирам разбира се, ни дали ще има ефект и дали има връзка между нещата няма как да съм сигурна.

# 665
Не мисля, че това че си стояла на стола повече, се е отразило на водите.
Имах предвид, слагай се на първо място в момента, защото твоето здраве и това на бебето е най-важното. Отделяй си време за храна и почивка, работата никога, никога, никога няма да свърши, това поне го знам от личен опит Simple Smile

# 666
Гери, благодаря за броя дрехи. Значи още малко ромпъри и спирам.

А за водите - new fear unlocked. Написал е "в норма", но нямам паказател AFI никъде на фиша с феталните измервания. Мисля да спра да го гледам и наизустявам това изследване, само вдигам кръвното.

# 667
И аз съжалявам, че отидох днес и ми измериха този показател.
Само до дни преди това и седмица и половина по- рано ми казваха "водите са добре" и си бях спокойна.
Хем имах колебания дали изобщо да правя тази късна ФМ Трябваше да се доверя на инстинкта си и да не отивам, вместо да се поддавам на хипохондрията си и да дам поредните 200лв.

# 668
И аз съжалявам, че отидох днес и ми измериха този показател.
Само до дни преди това и седмица и половина по- рано ми казваха "водите са добре" и си бях спокойна.
Хем имах колебания дали изобщо да правя тази късна ФМ Трябваше да се доверя на инстинкта си и да не отивам, вместо да се поддавам на хипохондрията си и да дам поредните 200лв.

Ще имаш ли друг преглед скоро? Наистина е възможно всичко да си е точно на него. Гледай да не се притесняваш много, знам колко е трудно, защото и аз така ги мисля постоянно и сега тръпна преди прегледа какво ще кажат.

# 669
При мен беше обратния вариант с повече води още от 20та г.с (на ФМ забелязани) за това и ми правиха натоварването с глюкоза, което показа, че нямам ГД.
Но тогава следящия АГ ми обясни, че водите няма как да бъдат прецизно измервни, защото първо са течност и просто е невъзможно мл по мл да се измерят.
 Преди 2 седмици бях при Дяволов и само като му разказах за преживелиците покрай водите, ГД, диети и той директно ми каза “няма такова нещо, всичко ти е наред”.
Та мисълта ми е важното е от тук нататък да се следят спрямо тези ти показатели как вървят дали стават по-малко или не се променят.
Отделно всяка жена има различна бременност при някои по дефолт има повече води при други по-малко, а още повече с напредване на бременността водите започват да намаляват малко по-малко..както и шийката започва да се скъсява, плацентата да зрее, но май вече към 36та седмица се случват тези неща.

# 670
Ами и аз не знам колко може да се измери прецизно.
По това което гледах и тя ми обясняват, а и сега виждам на листчето от ехографа - самата картина се разделя на 4 квадрата и се измерва пространството където няма тяло....... И после се събират четирите резултата. Пускам снимка:

А сега обърнах внимание на протокола, там е писала че количеството било нормално.

На снимката е писала че е долна граница, а в текста че е нормално.

# 671
Да, Рози, знам че така се мерят, но това е формула няма как да е точно- както и големината на бебенцата.
На мен ми ги мерят на всеки преглед водите и всеки АГ го прави- както казах имаш вече начална точка от тук нататък трябва да се следят как вървят.
П.С те реално са ти в норма, просто са близо до това да са по-малко, но не са за сега. И при мен с повечето води си ме пишеха “води в норма” за гестационната възраст, но на горна граница.

# 672
Здравейте, момичета 🍀🌸
Давам обратна връзка след лошия резултат за Анти Ха. От днес д-р Тончев ми вдигна дозата на Клексан на 0,6.
Надявам се да ми повлияе добре.
Момичета, харесала съм си някакви нещица от Шейн, но никога не съм поръчвала от там. Пазарувам от Тему, но там няма много бебешки неща, а в Шейн е пълно с някакви сладурски артикули. За колко време пристигат нещата?

# 673
Аз си поръчвам дрехи от там, обикновено до 20 дни ги изпращат. Рядко са две седмици.

# 674
При мен идват за 14 дни. Поръчах и от тему, дойдоха за 9 дена.
Бебешките дрешки от Шийн сякаш повече ми харесват, макар че и от двете места са 100% памук

Общи условия

Активация на акаунт