Априлче 2025г./тема 5/

• 30 117
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
Когато дойде време за изписването, ще ти го поискат и ще преценят дали да сложат всички неща според времето или твоите указания, Кактус. Може да си го приготвиш, ако искаш в чанта, ако искаш в кутия. Акушерките обикновено са много опитни.

# 526
Благодаря, Гери ❤️🤗
Някоя от вас има ли опит със залъгалките на Avent? Колебая се между ultra Air и ultra soft. Искам да взема и едно малко стъклено шишенце с антиколик система или биберон(125мл), можете ли да ми препоръчате. 🤗
Скрит текст:

# 527
Тотално в страни от темата, но да ви разкажа за моята палачинка Laughing
Понеже яйцата трябва да ги ям под някаква форма, а много ми бяха писнали варени и бъркани, та сега следното е на дневен ред:
1. 3 яйца
2. 1 доза телешки колаген
3. 1 супена лъжица безглутеновата смес за брауни на Бетър (не защото е безглутенова, вкусна ми е и това имах под ръка)
4. 2 супени лъжици кокосови стърготини.
Това го блендирам, пека на тиган за няколко минути и гарнирам с боровинки, обилно тахан някакъв и тиквени семки в едната половина, а в другата яко филаделфия и малко кайсиево сладко.

Не мога да ви опиша какъв разкош Simple Smile
В порцията има над 30 гр. протеин, другото не го гледам принципно. Засища ме поне 3-4 часа.
Проверих си и захарта - 1 час след хранене беше 5,6.

Та така, храната ми става малко драма последно време, защото не мога да ям особено много като количество, не мога да ям особено късно, а пък трябва да си набавям протеини и калории. На моменти направо ми писва да ям Simple Smile
При вас как е?

# 528
И при мен е така с храненето. Снощи например хапнах малко на вечеря и днес в 7:00ч гладна като вълк се събудих (много го мразя това), та гледам да си хапвам в нормални количества.
По- скоро ми писна да зобя протеини сутрин/обед и вечер.😄😄 то са извари, яйца, свинско, рибешко, пилешко, червени лещи… а и млечни ама те ми се ядът супер много и са ми приятни.. даже мога да изкарам цял ден на кисело мляко.
П.с. Понякога като се поглезвам и  направя пълнозърнеста паста с болонезе и ми се вижда като най-вкусното нещо на света…🥲🥹

# 529
Аз преди да забременя обичах да ям повече яйца, сега не мога да ги ям под никаква форма освен като крем карамел с много малко захар. Така си ги набавям, опитах се и варени и бъркани, но ми се гади от тях и не мога.

# 530
Аз преди да забременя обичах да ям повече яйца, сега не мога да ги ям под никаква форма освен като крем карамел с много малко захар. Така си ги набавям, опитах се и варени и бъркани, но ми се гади от тях и не мога.

Можеш да пробваш нещо подобно на моето, вкус на яйца не се усеща.

# 531
Леле, момичета. Аз не мога да се храня като вас. Нито ям толкова протеини, нито нищо. Да не говоря, че обичаме и по-постна храна. Аз броя за здравословно, че ям малко тахан и закусвам с препечена филийка. И качвам много килограми. Добре, че пия протеина за бременни.
Кактус, видях, че никой не ти е отговорил. Всички шишета са добри. Бибероните имат дупки и отвори - за да показват колко пропускат. За новородено са с по-малки дупки. Залъглаките са с повече отвори за дишане, но принципно нямат голяма разлика. Аз съм фенка на каучоковите биберони. Силиконът е малко по-твърд, но при стерилизация издържа поввче. Иначе всички шишета се водят антиколик, но реално ако детето има колики, си има.
Ръката от ваксината доста ме боли. Други оплаквания нямам. Мисля, че е нормално.

# 532
Аз взех стъклени шишета на Avent Natural response. Мисля да взема и едно на Dr. Browns. Само още не знам дали пластмасово или стъкло.

https://www.ozone.bg/product/dr-brown-s-wb51700-p4-shishe-stakle … o-options-150-ml/

Биберонки мисля да взимам на Philips. Имам една от комплекта с шишетата. Момичето, от което взех стерилизатора каза, че на Bibs бибероните стават нищо в този стерилизатор. Може би има значение материала.

# 533
Гери, ваксината само за коклюш ли е, или комбинирана с тетанус и дифтерия?

# 534
Много ти благодаря, Гери 🤗❤️ Само да ви кажа, че в Софармаси и Гален февруари е месец посветен на мама и бебе☺️

# 535
Мануна, комбинирана е - с тетанус и дифтерия.

# 536
Момичета, притеснена съм. Искам да ви попитам, всички ли усещате ритничетата отчетливо и колко често през деня? Аз ги усещам съвсем леко, малко по- силно от балончетата в самото начало, но все пак не мога да преценя дали не е прекалено слабо. Следващият ми преглед е другата седмица, но все повече започвам да се параноясвам.
В 30та седмица съм, плацентата ми е предна и ме предупредиха, че може да не усещам бебето толкова силно, обаче все си мислех, че до 30та седмица ще станат отчетливи движенията. Някои майки дори могат да разпознаят къде са ръчичките и крачетата на бебето, аз усещам само някакви побутвания и то отвреме навреме... Изобщо не съм сигурна даже, че е ритниче.

# 537
Мила, моя приятелка с предна плацента не е усещала ритничетата през цялата си бременност. Бебето си беше наред. Не се панирай излишно. Просто всяка бременност е различна.

# 538
Момичета, притеснена съм. Искам да ви попитам, всички ли усещате ритничетата отчетливо и колко често през деня? Аз ги усещам съвсем леко, малко по- силно от балончетата в самото начало, но все пак не мога да преценя дали не е прекалено слабо. Следващият ми преглед е другата седмица, но все повече започвам да се параноясвам.
В 30та седмица съм, плацентата ми е предна и ме предупредиха, че може да не усещам бебето толкова силно, обаче все си мислех, че до 30та седмица ще станат отчетливи движенията. Някои майки дори могат да разпознаят къде са ръчичките и крачетата на бебето, аз усещам само някакви побутвания и то отвреме навреме... Изобщо не съм сигурна даже, че е ритниче.
Точно си говорихме с моя близка миналата седмица, че тя е била с предна и цялата бременност не си е усетила бебето.

Иначе моето вчера не мръдна цял ден, през нощта не се спря, днес също. Знам, че не се опитва да ме побърка, обаче вчера към 21 часа бях готова да хукна към спешното...

Също така, ако не знаете, да ви кажа, че 4 принцеси за обяд, независимо колко хлябът е с квас и колко дебело сте сложили каймата, вдигат кръвната захар LaughingLaughingLaughing

# 539
Благодаря, момичета, за бързите отговори. Нямам нито една приятелка, която да е била с предна плацента и с никой не мога да си поговоря. На всеки преглед се оплаквам на гинеколожката, естествено. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт