Априлче 2025г./тема 5/

• 30 047
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Аз съм с предна плацента. Не е непрекъснато да я усещам бебката. Понякога даже се стряскам. Имай в предвид, че ми е втора бременност, тоест трябва повече да я усещам.
Момичета, вчера гледах намалението на Софармаси. Оказа се, че продуктите на Адерма са по-евтини в Озон на редовна цена.  Имайте ги в предвид.

# 541
Мила, здравей!
В тази група вече сме поне 2 🤗
Аз съм с предна плацента. Усетих бебето за първи път през 22-3 г.с. Мамите, вкл. тук в групата, вече говориха за сериозни ритници, а моето си беше като леко потупване.
С днешна дата продължавам да го усещам супер, супер слабичко. 2 пъти ме е откарвал нашият юнак в спешното от притеснение точно по този повод. Беше смешно, защото докторите го гледат на ехографа как си мърда и ме питат “Не го ли усещаш?!”
- Ами не! Не го усещам.
През деня е изключителна рядкост, освен ако не съм се прегърбила, така че коремът ми да се свива в краката. Тогава буйства , но не винаги.
По-често го усещам вечер, но пак ти казвам, много, много слабо. И то като се завъртя наляво или надясно.
Снощи пак бях изпаднала в криза. Потупвах корема, ставах, скачах. Не, няма и следа от бебе.
Лелееее.
Тази сутрин бяхме на третата фетална, всичко наред, но в такива моменти ми се изправя косата. Разбирам те напълно.
При мен , освен “добре разположената предна плацента” (цитирам докторът от ФМ днес), играе ключова роля, че качих и повече килца, таааа, подплатих добре коремната област 😂

# 542
Мила, здравей!
В тази група вече сме поне 2 🤗
Аз съм с предна плацента. Усетих бебето за първи път през 22-3 г.с. Мамите, вкл. тук в групата, вече говориха за сериозни ритници, а моето си беше като леко потупване.
С днешна дата продължавам да го усещам супер, супер слабичко. 2 пъти ме е откарвал нашият юнак в спешното от притеснение точно по този повод. Беше смешно, защото докторите го гледат на ехографа как си мърда и ме питат “Не го ли усещаш?!”
- Ами не! Не го усещам.
През деня е изключителна рядкост, освен ако не съм се прегърбила, така че коремът ми да се свива в краката. Тогава буйства , но не винаги.
По-често го усещам вечер, но пак ти казвам, много, много слабо. И то като се завъртя наляво или надясно.
Снощи пак бях изпаднала в криза. Потупвах корема, ставах, скачах. Не, няма и следа от бебе.
Лелееее.
Тази сутрин бяхме на третата фетална, всичко наред, но в такива моменти ми се изправя косата. Разбирам те напълно.
При мен , освен “добре разположената предна плацента” (цитирам докторът от ФМ днес), играе ключова роля, че качих и повече килца, таааа, подплатих добре коремната област 😂

Ох, направо изкарах една въздишка след вашите коментари ❤️ Благодаря ви за споделянето. Аз си имам мазнинки по корема от преди да забременея и гинеколожката каза, че и това оказва влияние колко силно ще усещам бебчо. На последния преглед ме сръчка леко и ми показа как си движи крачето, но аз не го усетих изобщо. Иначе, най- често го усещам късно вечер.

# 543
Здравейте, момичета!
И аз съм малко притеснена.  В 29 седмица съм. Днес бях на преглед и се оказа, че главата на бебчето отговаря на 30, а коремната обиколка на 27 седмица.
Околоплодните води са в норма, теглото също.
АГ каза, че ще трябва да се следим по-изкъсо, т.е по-често, за да хванем евентуално някакво изоставяне.
При положение, че всичко останало е в норма, не знам от къде идва тази асиметрия…

# 544
Джинджър някой май беше писал, че обикновено размера на главата върви седмица напред. Май при Кактусчето беше така на 1та ФМ. За другите неща нямам идея. Дано всичко е наред.  

И споделям една игра на Бочко
https://myshampoo.bochko.bg

# 545
Здравейте, момичета!
И аз съм малко притеснена.  В 29 седмица съм. Днес бях на преглед и се оказа, че главата на бебчето отговаря на 30, а коремната обиколка на 27 седмица.
Околоплодните води са в норма, теглото също.
АГ каза, че ще трябва да се следим по-изкъсо, т.е по-често, за да хванем евентуално някакво изоставяне.
При положение, че всичко останало е в норма, не знам от къде идва тази асиметрия…

За коремчето не ти казаха да наблегнеш на белтъчини?

# 546
Аз съм със задна плацента и доста усещах бебчето, но от снощи вечерта почти не го усещах, сутринта пак не усещах (като бутна и бебчето отвръща по принцип) и отидох до доктора. Всичко е наред, но ме прие в болницата за следене няколко дена. Каза че не усещам, заради начина по който е застанало.
Също така на 3та фетална, а след това и следящия потвърдиха че съм със застаряваща плацента ( в 31ва седмица), което допълнително ме наплаши, когато спрях да усещам.

# 547
Джинджър ние сме така от началото. Кое върви напред, кое назад. Сега последно всичко вървеше напред. Докторът по принцип ми каза, че това е ориентировъчно, но според мен по е притеснителното, че разликата е 2 седмици от реалната ти седмица.
 Аз пия протеин за бременни и не знам дали от него, но последния път всичко тръгна напред.

# 548
Аз по принцип се опитвам да наблягам на протеина. Преди две седмици си отговаряше напълно на седмицата по всички показатели. Преди седмица изкарах този гаден грип, който върлува в момента с темп., кашлица и всички екстри, та си мисля че нещо след него се случи…

# 549
Джинджър, преди около месец ми казаха нещо подобно, но с доста по-малка разлика. Коремчето му вървеше 3-4 дни назад. На мен ми обясни АГ, че нямам никаква причина за притеснение, но, както ти е написала Joss и мен ме посъветваха да увелича приема на белтъци. За да нямам разсъждения направо ми назначи протеин за бременни.
Споделяла съм тук доста пъти, но пак ще напиша моето мнение: според мен, ако отидеш при друг АГ , ще ти кажат друго като разминаване или дори напредване 😏 апаратурата измерва много, много ориентировъчно. Не разчитайте, че като кажат, че бебето е 2 кг, то непременно е така 😏 Друг АГ ще го измери 1.800 кг. Едната го мери 2 дни назад, другата седмица напред 😏🤷♀ Не е ясно къде е истината.
Sande4, съжалявам, че си приета в болница. Изпращам ти положителна енергия и
вярвам, че всичко ще бъде наред. Положителното в болницата е, че си под постоянен надзор и , от тази гледна точка, може би, ще ти е по-спокойно ❤ Извинявай за въпроса, но само с оплакване от това, че не усещаш бебето ли те приеха? Или проблемът с плацентата също е обусловил това решение на лекарите. Учудих се , защото аз като споделя, че не усещам много бебето, сякаш не ме взимах много насериозно.
Момичета, и аз да си споделя тревогата.
Днес бях на последната ФМ в клиника Оскар. Докторката ми каза, че всичко е наред, чудесно и тн, но аз от 20 г.с съм наплашена от високо налягане към маточните артерии и не чакам да ми го кажат , а гледам какво показва доплера. Знам си, че видя ли голяма разлика между долната и горната граница, нещо не е както трябва 😏 Въпреки това, възпитано изчаках и чак след като ми казаха, че всичко е наред, запитах как е резултата от доплера. Тя ми отговори, че е на горната граница, но е в норма 😏 Питам “какво значи това?”. Отговори ми, че трябва да следя кръвното и , в тази връзка, извика една сестра да го премери.
130/90. Отново шок!
Докторката ми каза, че въобще не е шокирана, защото е успяла да предположи високо кръвно от кръвоносните съдове, които е видяла на доплера 😏
Интересно е, че в понеделник бях на преглед , доплерът ми беше отличен.
Мисля си и се чудя , та и питам: възможно ли е доплерът да се повлияе от еднократно високо кръвно налягане? Всеки ден го меря и не минавам повече от 120/75 …
Утре пак ще ходя при моя кардиолог. Докторът от ФМ ми каза, че нямам причина за притеснение, но при постоянна такава стойност, да консултирам с кардиолог прием на допегит … Знам, че се приема от бременни , но не ми се ще.
Утре ще разбера какво точно се случва 😏

# 550
И аз да се оплача. Събота и неделя кръвното ми не беше добре. С доста учестен пулс, като вчера за първи път го измерих 121/80. Пулс 104.
За кръвното знам, че изглежда нормално, но всъщност досега го поддържам доста по - ниско и при тази стойност не се чувствам добре. Буквално се задушавах и не можех да си поемам въздух.
След това тази сутрин имах доста неприятни болки ниско в корема, все едно в двата яйчника, тип менструални и в кръста. Доста се поуплаших, цял ден съм в леглото, завиших магнезия и взех но - шпа.
Сега уж съм по - добре, но продължава едно тъпо усещане ниско в корема.
Има ли някой друг да е имал дни с такива менструални болки, сега в последните седмици. Аз съм 31г.с

# 551
Рози, чувала съм, че менструалните болки са нормални 🙄 , защото бебето вече расте много бързо. Имам някакви и аз от време на време. А за кръвното: това не е висока стойност. Знам, че за теб е, но не е стойност, която да ти обуслови проблем с бебето .
Отделно , ако си спряла аспирина, както аз, май е нормално кръвното да св повлияе.

# 552
Зари, още не съм го спряла, но разредих приема. Мислих още седмица да го вземам, но по -спорадично.
Утре съм на лекар и също мислих да питам за това лекарство допегит. Поне да имам една рецепта, в случай че се наложи да мога да го купя. То кръвното ме притеснява, че рязко се повишава и се паникьосвам, че нямам с какво да го сваля.
А какво трябва да се вижда на това листче с Виолета, вълничката нагоре са е еднаква по дължина с долната така ли?

# 553
Рози, инвестирах 12 лв. в допегит още в 20 г.с. Стои си в аптечката с надеждата никога да не бъде използван, но ми е спокойно, че е там. Иначе ми го дадоха без рецепта 😏 Моята кардиоложка е твърдо против прием на медикаменти при спорадично кръвно от 139/90. Каза ми, че мога да припадна , защото ще го сваля прекалено с цяла таблетка допегит.
 Утре ще се консултирам отново с нея, за да имам готовност в кризисни случаи как се приема Допегит.
Ох, моите интерпретации на доплер изследването звучат като “Малкият коментар” по БТВ (от децата в детската градина 😂😂😂):
Ами , то нали изглежда като вълничка 😂. Видя ли вълничката много висока, нещо не е както трябва. При добър доплер вълничките са ниски. Поне аз така се ориентирам 😂

# 554
Аз съм от малкото бременни, при които ехографът показва точно с минимално отклонение 😁 На ФМ ходя на място с извънземна апаратура, а и следящият АГ е с частен кабинет с хубава апаратура. От самото начало си е напред бебчо и върви равномерно и при двамата лекари. Луничке, при мен и главата, и коремчето са си 8 дни напред, по всички показатели е напред, просто е едричък 😁❤️🤗 Дано не е над 4кг. при раждането. Аз не ям много, нямам ГД, но се притеснявам, че по принцип не ям много, лесно ми се пълни стомаха и не ми се яде, отделно и киселини, рефлукс...Ще попитам дали да си взема протеин, макар големите размери на бебчо. Надявам се до раждането да си остане 8 дни напред и всичко да е наред 🤗🙏❤️🍀 В 29+6г.с. ще съм на ФМ, отдавна не сме виждали личицето, защото следящият не ни го показва. При мен тази сутрин бебчо не му се мърдаше, а сега си се бунтува доста. Може да се видят движенията му през дрехите ми 🤣 Аз съм със задна плацента обаче. Понякога ме боли от ритничетата и въртенето. Понякога му бутам крачето, защото имам чувството, че ще ме разпори. А като започне да хълца малко ми става гадно, защото е силно и лекооо ми става лошо понякога. Не знам дали и други в тази седмица имат моите "проблеми". Само се моля да не се роди преждевременно 🙏
ПП моят пулс си е по принцип около 100
ПП2 В Гален Омнибиотик е на около 48лв.

Общи условия

Активация на акаунт