Априлче 2025г./тема 5/

• 29 911
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
Кактусче само за главата съм запомнила. Иначе и мен ме боли като рита или се върти. И при мен си личи през дрехите.  Вече от месец е с главата на долу и понякога натиска пикочният мехур и доста боли. Вече ми става трудно и да ходя. Усещам някакво разтежение от вътрешната страна на бедрата горе, болки в кръста и чувствам, че все едно съм качила 100кг, а са само 6кг за сега. С киселините и храната и аз съм така. Понякога и от водата ми се дразни стомаха.

Следящата с платен прием всеки път гледа да и направи снимка, но знаете, че е много трудно. Тя не седи въобще мирна. Последният път беше и намръщена даже. Е имам една снимка, която изглежда по-нормално.

И при нас излезна непредвиден разход и май ще трябва са къртим стената в детската заради спукана тръба в банята. Цената на ремонта на тръбата е само около 1000лв, за другото ще видим …. Гледам да не се ядосвам, но ..

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 00:12 от Пълнолуние

# 556
Момичетата, които слагате клексан или фраксипарин, къде точно си го биете? Аз съм в 31 г.с и коремът вече ми е доста опънат.

# 557
Момичетата, които слагате клексан или фраксипарин, къде точно си го биете? Аз съм в 31 г.с и коремът вече ми е доста опънат.
Аз все още ги слагам на 2 пръста от пъпа 😁 в паласките не съм пробвала, но сигурно ще боли, а аз и там нямам много гънки, че бебчо много ме е разпънал 😅

# 558
Момичета, споделям какво ми каза днес кардиологът. Отказват да ми назначат допегит заради еднократно измерване от 130/90, било то и на ФМ.
Днес в кабинета пак ме мериха : 100/75…. Кардиологът ми каза, че ако изпия и половин таблетка допегит ще припадна, камоли да пия профилактично за превенция.
Та, продължавам да следя, вече повече пъти на ден, но каквото трябва 😏 Очаквам сътресения покрай спирането на аспирина, затова следя по-изкъсо, но всичките ми доктори вече са единодушни , че приемът на аспирин трябва да бъде спрян.
Клексан в паласките прави жестоки синини. Поне при мен е така. Едно боцкане и забравям за зоната поне 1 седмица от чувство за самосъхранение. Напипах една зона, която също се посочва като подходяща: 4-5 пръста под паласките (по към дупето). Лошото е, че много трудно е да си я поставиш сам 😏 Там стават поносими синини 😏

# 559
Zari, ти коя седмица си вече?
Казваш да спираме аспирина вече. На мен генетичката принципно ми го беше назначила до 30г.с, сега съм 31 и вече го разредих, но не съм го спряла. Може би трябва да го спра вече.
Аз слагам в бедрата от доста време и честно казано не ми стават синини. Отначало слагах в предната част на бедрата и там ставаха синини, а сега слагам странично и остават само сини точки. Самото инжектиране на лекарството е по - болезнено от корема, щипе повече, но се изтърпява.

# 560
Мен близо до пъпа започна ужасно много да ме боли. Направо не мога да вкарам иглата от болката - това от около 2 седмици насам. Боцкам леко 2-3 пъти, преди да намеря място, където да мога да я вкарам. Сега съм настрани, на 10тина пръста от пъпа, още има гънка там и не ми стават много хематоми. Всеки път обаче е руска рулетка.
Аспиринът и аз бих искала да го спра вече, знам че се пише най-много до 32 гс.

# 561
На мен за аспирина ми казаха 32 седмица най-късно, че трябва да го спра. Даже вчера АГ ми обясняваше, че са правили компромисен вариант до 34 седмица макс, ако е крайно наложително. На ФМ доктора поиска да го пия до 36, но следящата ми АГ категорично не е съгласна.

# 562
За аспирина на мен ми каза следящия АГ спиране в 35+0, малко се притеснявам и аз като гледам други лекари по ранно спиране препоръчват. Какви са рисковете ако продължа да го взимам до 34+6?

# 563
Здравейте, излязоха ми резултатите. Хемоглобинът е паднал още- 106, имам и ниска урея, явно ще трябва да започна прием на протеин, а бебо ще стане 5 кг 🤣 но нямам избор, много ме болят венците и приемам много малко протеини. Захарта е малко под 5, което за мен е положителен рекорд. Д-димер 0,9, но мисля, че е добре, имам левкоцити в урината(занесох от вкъщи), явно ще трябва да пускам и стерилна, но нямам симптоми на цистит, по принцип имам пясък в левия бъбрек, но не ме боли в момента. Ще видим какво ще каже АГ. Иначе с по-високата доза Л-Тироксин успях да задържа Т4 и не е паднал повече от последния път. Вие какви протеини пиете, аз мисля да взема на Биогейм, че другите са прекалено скъпи 😅
Скрит текст:

# 564
Здравейте, излязоха ми резултатите. Хемоглобинът е паднал още- 106, имам и ниска урея, явно ще трябва да започна прием на протеин, а бебо ще стане 5 кг 🤣 но нямам избор, много ме болят венците и приемам много малко протеини. Захарта е малко под 5, което за мен е положителен рекорд. Д-димер 0,9, но мисля, че е добре, имам левкоцити в урината(занесох от вкъщи), явно ще трябва да пускам и стерилна, но нямам симптоми на цистит, по принцип имам пясък в левия бъбрек, но не ме боли в момента. Ще видим какво ще каже АГ. Иначе с по-високата доза Л-Тироксин успях да задържа Т4 и не е паднал повече от последния път. Вие какви протеини пиете, аз мисля да взема на Биогейм, че другите са прекалено скъпи 😅
Скрит текст:
Аз пия Прегнако със шоколад. Има ги в Ремедиум, но си е скъпичък да.

# 565
Скрит текст:

Кактусче, на мен са ми изписали Fresubin или Pregnaco протеин на прах.

# 566
Момичета, аз пак съм все недоразбрала
Днес бях на преглед точно в 29г.с съм, следящата ми измери BDR 7.64см, FL 5.91
По ехограф съм в 30w5d, но имам друга чуденка, каза че ориентировъчно теглото на беба е 1920гр, което ми се струва много,  попитах я два пъти , тя каза да, толкова показва...сега се притесних, не е ли големичка...или лекарката се е объркала нещо...не знам...

# 567
Момичета, аз пак съм все недоразбрала
Днес бях на преглед точно в 29г.с съм, следящата ми измери BDR 7.64см, FL 5.91
По ехограф съм в 30w5d, но имам друга чуденка, каза че ориентировъчно теглото на беба е 1920гр, което ми се струва много,  попитах я два пъти , тя каза да, толкова показва...сега се притесних, не е ли големичка...или лекарката се е объркала нещо...не знам...

Много ехографи не могат да измерят точно, понякога има големи разминавания в теглото

# 568
Една от АГ, която ме следи с физиономия даде зелена светлина за аспирина до 34 г.с. Но тази, която ме следи в Токуда каза категорично да го спра. Цитирам : “Аспиринът си е указал полезното действие, от тук нататък може само да ти навреди”. Можело да направя кръвоизлив. Д-р Тончев също ми каза до 31 г.с максимум и вчера на феталната също ме питаха: “Аспиринът вече е спрян , нали? Трябва да е спрян вече!”
Аз съм 32 седмица.
Много успокоително ми действаше, но от 4 дни е спрян нацяло.
След малко ще тичам до Токуда за Анти Ха, защото най-вероятно ще ми вдигнат Клексана на 0,6 😏
Предният път резултата ми беше под нормата , но хематологът ме остави на тази терапия заради аспирина, който пия. 😏

# 569
Имам спомен, че на мен в началото като ми изписаха аспирина, ми казаха, че ще го пия до 32 седмица. Сега съм 29+2. На 10-ти ще съм на преглед и ще видим какво ще каже АГ.

Общи условия

Активация на акаунт