Априлче 2025г./тема 5/

• 29 899
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря ви, момичета 🤗 Иначе аз в 29+6 дни очаквам бебчо да е малко над 2кг. 😁 Моят АГ искаше да ми изписва аспирин в 27г.с., но нямаше нужда, защото новите резултати бяха добри. Бях и на зъболекар за нова временна пломба и малко лечение на венеца, защото е станал дроб с извинение от едната страна. Купих залъгалки на бебчо и много се вълнувам. Направих и две големи поръчки от Гален и Софармаси 😍 Нямам търпение да пристигнат и куфарът за родилното ще е готов 🤗 Вие куфар или сак ще си вземете?
ПП взех си и специални памперс гащи от Турция за след раждането, отделно и гащи за родилки за многократна употреба, също и няколко вида следродилни превръзки. Обаче нямам памперси(само за родилното купих 1 пакет с 36 броя от 0 до 5кг.). Остана да купя шишета, помпа за кърма, пликчета за кърма, столче за кола, още един комплект бархетни пелени за всеки случай и антистрес пелена. Останалите неща чакам с нетърпение да пристигнат 🤗☺️❤️ Вие до къде сте с покупките и купихте ли си помпа за кърма вече? Очаквам утре и книгата на Хедра за кърменето, чувам добри отзиви за нея ☺️ Аааа и свещички П@надол за бебче взех и охлаждащи лепенки за след ваксинация. Не забравяйте да си подготвите аптечка и за бебчета, задължително трябва да имате П@надол вкъщи.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 16:04 от Kactus

# 571
Кактус, не са ли Ефералган свещичките? Панадолът си е сиропче. Или има нещо ново на пазара?
Ние изкарахме всичко от голямата и повечето неща са в учудващо добро състояние - като нови.
Като видях бодитата 50 размер, които има навивах ръкавите, и ми стана лошо. Забравила съм колко е малко бебчето.
Аз смятам да съм с куфар, като ми се върти да си взема и кантара от вкъщи (купуван е за голямата дъщеря и са ми болна тема килограмите)... Аз по всяка вероятност ще съм в частна болница и ще нося малко неща. Иначе си спомням, че не ми трябваха следродилни превръзки. Ползвах си обикновени нощни. Ще си взема козметика за бебка (крем за подсичане, мокри кърпи).  Помпа за кърма ми даде приятелка и ако ми се наложи по-продължителна употреба, ще си взема нова.

# 572
Аз днес получих комплекта за изписване и едно чувалче за спане за малката. Мисля да поръчам още едно от Angel baby. Тези дни мисля да пусна поръчки от Remedium  и Sopharmacy за превръзки за мен, козметика за бебето и залъгалки. Мислех на Canpol да взема еднократни гащи и следродилни превръзки. Гледах и едни компреси за след секцио, не знам дали са нужни. Още не знам какво точно трябва да взема.

Ако някой има списък за аптечка за бебето, нека да сподели.

Иначе мисля да съм с куфар на колела. Тези, които ползвам за пътувания. Нов няма да взимам.

Помпа не съм взела, но май ще взема някаква електрическа , мисля на Спектра и да се спира с тази мисловна дейност.

# 573
Здравейте, момичета.
И аз направих поръчка от Софармаси, но все си мисля, че съм пропуснала нещо и сигурно ще допълвам.
Аз мисля да съм с куфар също, просто ще ми е по-удобно.
От по-големите неща ни остана помпа за кърма и столче за кола.
Памперси взех 3 пакета по 26 броя 1-ви размер. 2ри размер ще поръчам също, но вече голям кашон.
За аспирина аз съм в 29 г.с и според хематоложката трябва да го спра в 32 г.с, но ще питам и аг тази седмица, като мина на преглед.

# 574
Какъв размер комплект за изписване взехте? Аз още се чудя кой размер точно.
И аз се чудих дали сак или куфар да взема, но по-лесно май се намират нещата в куфара, но моя е малък. Мисля в куфара (сака) да са моите неща и да взема още един сак, в който да сложа нещата за детето.

# 575
Видях, че има и Панадол свещички. (Пише обаче че се прилагат от 3 месец). Ефералганът е от 2 до 24 м. Панадолът сироп е от 1 месец.
Ако нещо бъркам, да ме поправи някой. Simple Smile

# 576
Аз взех от Angel baby комплект за изписване и няма избор на размери. 50-56 се води. Чувалче също от тях, като взех едно за повиване. 

Хареса ми тяхната инициатива и реших да ги подкрепя. Така или иначе на изписването ще сме само аз и ММ. Никой друг не искам 😀 Родата ще видят бебока по-късно.

# 577
Момичета, простете, че отново Ви подкарвам на медицинска тематика, но ми се ще да попитам: има ли някоя от Вас на която са й вдигнали дозата Клексан/Фраксипарин?
Моето Анти Ха за пореден път излезе по-ниско , вече 0,17 при норма за профилактика 0,3-0,6.
Предният път излезе 0,2 , но д-р Тончев ми каза, че с прием на аспирин, за сега, не е нужно да увеличавам дозата Клексан.
От 3 дни съм спряла аспирина, но имам час при д-р Тончев чак в петък и се притеснявам да не стане някоя беля до тогава , за тези 3-4 дни.
Коагулацията преди 20 дни ми беше в норма. Като цяло до сега винаги е била …
Чудя се дали да не си купя Клексан 0,6 на своя глава 😏 поне до петък или да изпия още 2 вечери аспирин, за да съм спокойна . 😏
Някой имал ли е подобен казус? Дали за няколко дни ще е проблем да съм само на НМХ, който очевидно не усвоявам много добре 😏

# 578
Гери, няма внос на ефералган. Има вече свещички на Фервекс 🤗 те също са от 2 до 24 месеца и взех 1 оп. да има. По-натам ще взема Панадол сироп, който е 1м+
Ооо и антистрес пелена трябва да купя.

# 579
Ужас... На дъщерята само те й сваляха температурата, когато беше мн висока. Имам в срок на годност за нея. Но ще видим понатам за бебето. Дано да има пак внос.  Благодаря ти за инфото Simple Smile

# 580
Момичета, простете, че отново Ви подкарвам на медицинска тематика, но ми се ще да попитам: има ли някоя от Вас на която са й вдигнали дозата Клексан/Фраксипарин?
Моето Анти Ха за пореден път излезе по-ниско , вече 0,17 при норма за профилактика 0,3-0,6.
Предният път излезе 0,2 , но д-р Тончев ми каза, че с прием на аспирин, за сега, не е нужно да увеличавам дозата Клексан.
От 3 дни съм спряла аспирина, но имам час при д-р Тончев чак в петък и се притеснявам да не стане някоя беля до тогава , за тези 3-4 дни.
Коагулацията преди 20 дни ми беше в норма. Като цяло до сега винаги е била …
Чудя се дали да не си купя Клексан 0,6 на своя глава 😏 поне до петък или да изпия още 2 вечери аспирин, за да съм спокойна . 😏
Някой имал ли е подобен казус? Дали за няколко дни ще е проблем да съм само на НМХ, който очевидно не усвоявам много добре 😏

Зари, пиши му с тези въпроси. Нищо, че в петък си на преглед, не е нужно да се чудиш

# 581
Зари, моя доц. Русев нито веднъж не ме прати на АнтиХа - само и единствено Д димер и Аппт и по тези изследвания ми напасва терапията. Имам тромбофилии, вземах и аспирин до 16 седмица. Засега доплера е супер - за доктора това е най-важно дари терапията наистина работи. Не си взимай на своя глава по-голяма доза.

# 582
Благодаря Ви, момичета 🌸
Няма да приемам нищо на своя глава, прави сте. Писах му. Дано да ми отговори.
Утре ще си пусна и коагулацията, за да можем в петък направо да коментираме терапията.
Благодаря Ви още веднъж 🙏

# 583
Зари, аз съм с подобен казус от преди десетина дни, никой не ми отговори в темата за тромбофилия. Излезе ми анти ха 0.23, при 0.3-0.6 стойности и следящия АГ каза че не се налага корекция в дозата. На клексан 0.4 и аспирин протект съм.
Сподели моля те ти какъв отговор ще получиш, че не знам и аз вече, бях на ръба да си самоназнача клексан 0.6.

# 584

Добър вечер,моите изследвания излязоха,но доктора.не вдига и малко съм притеснена

Общи условия

Активация на акаунт