Априлче 2025г./тема 5/

• 29 820
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Vanya12 , не са ти лоши резултатите. Може би е добре да пуснеш феритин и Fe и да ти изпишат желязо ако не приемаш.

# 586
Ваня, прекрасни са ти резултатите 🤗 Аз този път не пуснах желязо, защото си ми беше на долна граница, а и пия Сорбифер. Обаче хемоглобинът вместо да се вдига, пада...сега е 106. Мен повече ме притесняват левкоцитите в урината и ниската урея, ама и моят АГ не ги е видял. Иначе благодаря за отзивите, аз също ще си взема малкия куфар 🤗

# 587
Аз идвам само да кажа, че искам ритуално да запаля пред блока апарата за кръвно. Днес в рамките на 10 минути измери 130/80 и 100/80. Утре пак ще има дискусии на феталната...

# 588
Ваня, прекрасни са ти резултатите 🤗 Аз този път не пуснах желязо, защото си ми беше на долна граница, а и пия Сорбифер. Обаче хемоглобинът вместо да се вдига, пада...сега е 106. Мен повече ме притесняват левкоцитите в урината и ниската урея, ама и моят АГ не ги е видял. Иначе благодаря за отзивите, аз също ще си взема малкия куфар 🤗
Благодаря ,аз съм с малък куфар,сега на 20 идва леглото, количката,корито абе всичко,ще почвам да пера и да подреждам.За съжаление ще съм секцио на 30 или 31 Март.Вече ма хваща шубето 😀 Направих списък и всичко на камара от бебе маркет чедо,от А до Я та на 20 почвам

# 589
Аз идвам само да кажа, че искам ритуално да запаля пред блока апарата за кръвно. Днес в рамките на 10 минути измери 130/80 и 100/80. Утре пак ще има дискусии на феталната...

Седни на стол с висока облегалка, 10 мин не мърдай много и не говори. Сложи си ръката на повърхност, сложи маншета и стой още една минута. Мери 3 пъти, като взимаш средното между 2рото и 3тото измерване. После запали ритуално апарата, то не пречи 😄

# 590
А има ли някой друг, на който бебчето да е седалищно предлежание.
В средата на януари когато ходих ми го каза АГ на ЖК. Днес бях при лекаря при който планирам да раждам и той също ми каза това, значи не се е обърнало.
Това което ме притеснява е че се разрових за причините за тази позиция и пише доста неприятни неща като причини, вкл някакви аномалии на плода и доста се спекох сега.

# 591
  • Смолян
В средата на януари когато ходих ми го каза АГ на ЖК. Днес бях при лекаря при който планирам да раждам и той също ми каза това, значи не се е обърнало.
Това което ме притеснява е че се разрових за причините за тази позиция и пише доста неприятни неща като причини, вкл някакви аномалии на плода и доста се спекох сега.
Големият ми син беше седалищно до почти 36 седмица. Роди се и в момента е 14 годишна маймуна, която ми пиши нервите. Здрав и прав е. Не чети всичко!

# 592
Рози, не се притеснявай 🤗 много бебета са така и дори се раждат секцио, защото така и не се обръщат. Единствено трябва задължително да се заведе на ортопед до 2рия месец, после на 6тия и задължително, когато проходи. Моя близка от Бургас беше така, пътуваха до София за прегледи при Фурлакис/ако го пиша правилно/ и всичко е наред 🤗

# 593
Не приемай всичко,което пише в интернет за чиста монета.Моята бебка е седалищна и ще съм секцио.Пускала съм и пълен пакет биохимичен скрининг ,включително и НПТ за хромозомни аномалии и синдроми.Всичко е в норма,както и на феталната морфология също.Просто такава позиция е заело бебето и ако до 36 та седмица не се обърне,се планира секцио .

# 594
Да, аз преди съм чувала много такава информация за седалищни бебета.
Просто се изненадах сега когато ми казаха,.че моето е така разположено, защото предното си стоеше нормално.
Също съм правила нипт за хромозомни и един тест за моногенни болести, но тук пише че причините може да са  аномалии на матката, които не са ми известни да имам. Други посочени са хидроцефалия и от този тип проблеми с мозъка. Те тези състояния не се изследват в тези пакети и затова се притесних. Четох го не във форуми, а в някакви друг тип медицински сайтове.
Дано да няма нищо такова, но ще се притеснявам сега.

# 595
Не се притеснявай Розичке, в момента още си се въртят и има време да заемат окончателна позиция.
Моят постоянно се върти и всеки преглед е застанал различно.

# 596
Рози, не се притеснявай, моля те ❤ не чети какво пише в интернет. Там , ако четеш, всяко нещо е лош признак за аномалия 😏
Глупости! Големият племенник е бил в това положение. Вече е на 5 години и не само, че е живо, здраво и прекрасно дете, а онзи ден ме размаза на шах (на 5 години!!!)😏 😂.
Единственото леко неприятно, което спомена етървата е, че се е наложило секцио, което не е толкова драматично в крайна сметка. А и колко ще се върти още малкото пумпалче ❤
Lights_on В петък имам час при д-р Тончев. Ще напиша какво е станало. Изключително много му вярвам на този човек, спокойна съм , че той ме следи. Просто ми беше леко притеснено, че оставам почти седмица само на НМХ с не добър резултат за Анти Ха. Но, замисляйки се, доколкото знам аспиринът има някакво по-удължено действие, нали точно това казваха, че не действа ден за ден и точно поради тази причина го спираме толкова рано, за да може организмът ни да се изчисти до раждането. В тази връзка си мисля и силно се надявам до петък да нямам проблем 🤗 А и, най-важното изследване, мисля си аз, е коагулацията. Ако тя е добра, съмнявам се, че ще ми вдигнат дозата 😏 Споделям си разсъжденията само. 😏
 Ще пиша задължително какво е станало Simple Smile
Мануна, това е страхотна идея. Да организираме едно събитие след раждането “Ритуално изгаряне на апаратите за кръвно” 😂😂😂.
Същата работа се получи и при мен вчера. Абсолютно същата. В рамките на 10 минутки същите стойности. Все още успявам да запазя самообладание и да не тичам в спешното. Надявам се да удържа още.
Има някакъв сериозен психологичен момент в тази работа. Кардиологът ми каза, че има пациенти с ниско кръвно, които само при вида на бялата престилка и получават сърцебиене и кръвно. Същият ефект се получава при срещата ми с апарата за кръвно.
Иначе вчера на прегледа си го взех с мен и ск направих експеримент. Когато тя го измери с апарата с помпичка: 108/75, аз го измерих на електронния първо 121/78, втори път 111/76. Да кажем, че втората стойност беше доста , доста точна.

# 597
Още е рано да се вземе предвид предлежанието за вида раждане.
*иначе в интернет наистина не четете, че човек може да си докара много тревоги.. аз и тук малко през редове чета като усетя, че ми идва в повече информацията. Плюс ако сте си ходили на ФМ също трябва да си имате спокойствие, че бебчето е здраво.*
Знам случаи в 38ма успяват да се обърнат. Нашият господин също се върти. Беше доста време главично, после пробва седалищно- не му хареса май и сега пак е главично, но до 36та г.с има време ( до тогава им е широчко).
А новото странно при мен е как се отпечатва цялото бебе (гръбче, дупе) на корема ми и бута ли бута- понякога си мисля че иска да излезе с дупето напред през пъпа ми.😅
Без УЗ мога да усетя и на моменти видя къде се намира, но АГ каза, че е така заради задната ми плацента и немазния ми корем- абе голяма веселба е- та за това го знам, че прави акробатични номера и има време да се намести до термин. 😅
П.с Мен още не ме е хванала предродилната треска, но се притесних, че с книгите съм до никъде… тия дни ще подхвана Хедра, че кърменето ми е малко мъгла.. но така да не мога да се концентрирам да чета, а обичам да чета по принцип.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 11:30 от Pipiilotaa

# 598
Още е рано да се вземе предвид предлежанието за вида раждане.
*иначе в интернет наистина не четете, че човек може да си докара много тревоги.. аз и тук малко през редове чета като усетя, че ми идва в повече информацията. Плюс ако сте си ходили на ФМ също трябва да си имате спокойствие, че бебчето е здраво.*
Знам случаи в 38ма успяват да се обърнат. Нашият господин също се върти. Беше доста време главично, после пробва седалищно- не му хареса май и сега пак е главично, но до 36та г.с има време ( до тогава им е широчко).
А новото странно при мен е как се отпечатва цялото бебе (гръбче, дупе) на корема ми и бута ли бута- понякога си мисля че иска да излезе с дупето напред през пъпа ми.😅
Без УЗ мога да усетя и на моменти видя къде се намира, но АГ каза, че е така заради задната ми плацента и немазния ми корем- абе голяма веселба е- та за това го знам, че прави акробатични номера и има време да се намести до термин. 😅
П.с Мен още не ме е хванала предродилната треска, но се притесних, че с книгите съм до никъде… тия дни ще подхвана Хедра, че кърменето ми е малко мъгла.. но така да не мога да се концентрирам да чета, а обичам да чета по принцип.

Пипи, същата съм с книгите... Имам вече няколко, започвам да чета и супер много се разсейвам и честно казано не помня какво точно съм чела. Не знам, дали информацията ще изплува, когато ми потрябва или е тотал щета загубена между ушите ми 🤣

# 599
Същото е положението и при мен с книгите. Много обичам да чета, но сега нямам никаква концентрация. Чакам и да ми подарят много книги за отглеждането на бебето. Смятам да чета за конкретен период и следващ такъв. Защото ми се струва, че ще се объркам.

Общи условия

Активация на акаунт