Априлче 2025г./тема 5/

• 25 396
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
Моя е изцяло вертикален - с крачета на пикочния ми мехур и глава в ребрата. Правих разни "упражнения" да се обърне, най-вече ходене по тротоар с единия крак горе, единия долу на шосето. Не знам дали ще помогне, много го хвалят този "метод", но понякога по цяла нощ припка,  подскача и ставам по 3-4 пъти. През деня най-общо кротува. Много тъпо ми стана, като като казахте за колата, аз съм пила няколко пъти 🥲

# 721
Кактус, жива и здрава да си, пробнах твоя метод, първо по гръб , после настрани,  още като легнах по гръб получих 2 ритника и няколко блъскания и мърдания, явно просто си е по мързелива тези дни, а аз не я оставих да се наспи от чоплене, ръчкане и ядене, и пиене с цел движение...но варианта за спешното си е актуален при нужда 🤣

# 722
Колата е супер гадна и вредна според мен, обаче имам дни, в които повръщам по 8 пъти и гинеколожката ми каза да пробвам с една чаша. Това ме е спасявало от ходене в спешното, но аз страшно много се обвинявам, че съм пила... Даже щях тук да ви питам, някой дали си е позволявал от време на време. Sad Само да вметна, ще гинеколожката ми е възрастна, не е с някакви "модерни" разбирания, че кола е ок или нещо подобно, но заради захарта ми каза да пробвам. Иначе, тя пък за кафето ми прави физиономии и да не го пия много, много.. не, че и да искам мога, с това повръщане, но съм пила капучино няколко пъти.

# 723
Пипи и при нас е така с разликата, че си е на една страна и е главично. Изцяло от дясно 🩵
И нашият е главично, само сменя дясната и лявата половина на матката ми с торса си.😄
Кола не съм близвала от 10години сигурно без да преувеличавам (не съм фен на газираното). Кафе пия по 1 за деня от 5тия месец , но максимум по 3 кафета за седмица и то с прясно мляко разредено, средно по 1-2 седмично. Обислям да го спра изцяло скоро време докато родя, че така или иначе с кърменето май не е съвместимо.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 12:17 от Pipiilotaa

# 724
Аз кола съм си позволявала няколко пъти и то по препоръка на АГ, заради много ниско кръвно на преглед. Разбира се, че е вредна, не вярвам някоя от нас да се налива в промишлени количества. За гадене също знам, че помага, но не съм пробвала честно казано, мен газираната вода ме спаси в началото.
На тоновете миналия път бебето на една мацка беше заспало и докторите я пратиха за кола, да може да се пораздвижи малко, та не знам ..

# 725
Кола съм пила 2-3 пъти до сега. Много ми пада кръвното и ми прилошава, иначе не си позволявам.

# 726
Момичета, аз малко страничен въпрос
Преглеждам си снимките от прегледа вчера. Това измерване на шийката ли трябва да е? Вчера ме прегледа само на коремен за първи път, та се чудя

Скрит текст:
Скрит текст:

# 727
Момичета, стига сте се психясвали, 3 чаши кола за няколко месеца нищо не са ви направили. Не изпадайте в крайности, отровата е в дозата, както обича да казва моят мъж.

Нашите баби и майки нито са пили био костен бульон, нито са си брояли протеините, нито ритниците на бебето. Имали са обаче далече по-голямо спокойствие и липса на информация, което започвам да си мисля, че е разковничето за всичко в този живот Simple Smile

Също така, оставете ги тези бебета да спят Simple Smile Имат нужда от сън да растат и да не се нервни, като майките си Simple Smile

Нали знаете, че като се родят, тогава ще стане най-голямото шоу. Както казва мъжът ми, оттук до края на живота ни, няма да сме спокойни Simple Smile

# 728
Едно време със сантиметъра корема и с една метална фуния за "тонове" и айде, Божа работа. Сега мисля дали главата му отговаря на седмицата, спала ли съм на правилната страна с възглавници.авницата за бременни от мериносова вълна и дали 9 или 12 пъти да си премеря кръвното за деня. Ама това е положението...

# 729
Molishein, много се радвам, че и при теб е подействало и всичко е наред 🤗❤️
Няколко чаши кола за цялата бременност няма да навредят, но поне човек като е информиран, вече няма да посяга към нея. В случая става въпрос за сравнително редовна консумация, съмнявам се някоя от вас да пие по 500мл всяка седмица, че и по-често. Газираната вода е нещо съвсем различно и не е противопоказна, аз иначе наблягам на айрян 😁 В случая да съм изпила 2 чаши пепси за цялата бременност, защото ме почерпиха 😅
Дори за освежаване може да си правите освежаваща напитка с газирана вода и сироп от бъз или домашна мента. Аз лично предпочитам с обикновена вода или с прясно мляко 😁 Ако нямате домашен сироп, в Био магазините има. Казвам го за тези, които обичат газирано 😉 Аз по принцип не пия кафе и кола 😁
На мнение съм, че е добре човек да е информиран, в никакъв случай да не изпада в крайности обаче. Едно време поне храната беше хубава.....дори и сладките неща- купувала съм от ретро колекциите и пак не е същият вкус 🥺

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 13:53 от Kactus

# 730
  • Смолян
много е ленива, има движения , но те са много слаби и бегли, в момента съм в Смолян за уикенда и направо едва се спирам да не отида и тук до спешното...ще изчакам още малко и паля колата и в смешното, все ще има дежурен АГ във смолянската болница...
Аз съм от Смолян Мишел и изобщо не ти препоръчвам нашите, особено ако ти се падне  Делчев, Хамо или Хаджийски, но пък ако ще си спокойна отиди никога няма да те върна. Отиваш директно в спешното и те веднага ще те пратят на 4 етаж е АГ, Родилно и Паталогия в едно от дясно на коридора.
А за колата спрете да се вманиачаване от от една, две , пет чаши за 9 месеца нищо няма да ви стане.
Както нагоре някой каза важно е да е малко.
И аз съм пила няколко пъти.

# 731
Имаше период от един месец в началото, в който нямаше сила на света, която да сме спре да не си пийна една глътка от бирата на мъжа ми. Аз алкохол рядко пия, за бира пък да не говорим, ама ето...

В тази ред на мисли, какво нямате търпение да хапнете, като родите?
Аз си мисля за луканка и сандвич, натъпкан с мортадела, прошуто, моцарела и каквото друго се сетите италианско Laughing

# 732
На мен сирената са ми слабост 😄 Признавам, че ядох малко домашна луканка около Коледа 😅 Аз бира не съм пила, но имах 2-3 глътки вино само за наздраве по два или три повода 😁 Колкото да си близна, хаххаха. Иначе, както и ти каза, дозата прави отровата. Това е мантрата на фармацевтите 🤣
ПП подготвям новата темичка 🤗 Ако някой иска да добави термин или пол, нека ми пише. Имам някаква идея за анкетата, но съм отворена за още предложения, както и за самата тема.

# 733
Умирам за суши. Честно казано си позволих няколко пъти да хапна с пиле, но не е същото, а и не съм сигурна дали не е правено и върху същата дъска, с която е подготвяно и сушито със сурова риба. И луканка много ми се яде😫

# 734
На мен сирената са ми слабост 😄 Признавам, че ядох малко домашна луканка около Коледа 😅 Аз бира не съм пила, но имах 2-3 глътки вино само за наздраве по два или три повода 😁 Колкото да си близна, хаххаха. Иначе, както и ти каза, дозата прави отровата. Това е мантрата на фармацевтите 🤣
ПП подготвям новата темичка 🤗 Ако някой иска да добави термин или пол, нека ми пише. Имам някаква идея за анкетата, но съм отворена за още предложения, както и за самата тема.

Гледах едната тема, там имаше анкета кое бебе как е заченато и колко дълго чакано е, беше ми интересно да я чета...

Рали, тъкмо за теб се сетих , ако бях тръгнала към спешното в Смолян, че ти ще си по запозната...но за сега се успокоих, имам наченки на движения..

Общи условия

Активация на акаунт