Априлче 2025г./тема 5/

• 25 398
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
На мен сирената са ми слабост 😄 Признавам, че ядох малко домашна луканка около Коледа 😅 Аз бира не съм пила, но имах 2-3 глътки вино само за наздраве по два или три повода 😁 Колкото да си близна, хаххаха. Иначе, както и ти каза, дозата прави отровата. Това е мантрата на фармацевтите 🤣
ПП подготвям новата темичка 🤗 Ако някой иска да добави термин или пол, нека ми пише. Имам някаква идея за анкетата, но съм отворена за още предложения, както и за самата тема.

Аз ядох луканка на Нова Година, бяхме си в България и не можах да удържа 🤣
На мен ми се ядат сирена, сирене бри,  салата розови домати и бурата и ми се пие кафе с Бейлис 🤣

# 736
  • Смолян
На мен сирената са ми слабост 😄 Признавам, че ядох малко домашна луканка около Коледа 😅 Аз бира не съм пила, но имах 2-3 глътки вино само за наздраве по два или три повода 😁 Колкото да си близна, хаххаха. Иначе, както и ти каза, дозата прави отровата. Това е мантрата на фармацевтите 🤣
ПП подготвям новата темичка 🤗 Ако някой иска да добави термин или пол, нека ми пише. Имам някаква идея за анкетата, но съм отворена за още предложения, както и за самата тема.

Гледах едната тема, там имаше анкета кое бебе как е заченато и колко дълго чакано е, беше ми интересно да я чета...

Рали, тъкмо за теб се сетих , ако бях тръгнала към спешното в Смолян, че ти ще си по запозната...но за сега се успокоих, имам наченки на движения..
Ако имаш въпроси или нужда от помощ насреща съм.
Аз едва чакам да спра със въздържанието към въглехидрати и  сладко и ако трябва няма да спим една нощ, но ще изям поне три парчета торта Гараш с една огромна пица и поне 200 грама филе Елена.

А, като спрем с кърменето искам едно хубаво кафе с ледена количка с 🍋😁 от три години не съм пила кола изобщо, ама напоследък ми се допива.
Дали, като родим ще си върнем навиците - аз не можех без месо преди, а сега едва го ям на сила. Искам пак с кеф да ям пържоли

# 737
И аз нямам търпение за един италиански сандвич с прошуто Grinning също за филе Елена да си хапна, сдържах се по празниците, че те и доста се събраха в комбинация с рождени и имени дни.

Имаше период от един месец в началото, в който нямаше сила на света, която да сме спре да не си пийна една глътка от бирата на мъжа ми. Аз алкохол рядко пия, за бира пък да не говорим, ама ето...

В тази ред на мисли, какво нямате търпение да хапнете, като родите?
Аз си мисля за луканка и сандвич, натъпкан с мортадела, прошуто, моцарела и каквото друго се сетите италианско Laughing

# 738
Само ще отбележа, че за филето Елена е върховна несправедливост, защото има почти 40 гр протеин на 100 гр.!
По Коледа се бях тотално отчаяла и пекох филе елена и луканка на тиган... Щях да си счупя челюстта, като подметка бяха 😄

# 739
Един гигантски рамен за мен, пълен с MSG и натрий Joy суши, майонеза и торти,  всичко едновременно. За анкетата може болници за раждане, някой го беше споменал в предишната тема.

# 740
Само ще отбележа, че за филето Елена е върховна несправедливост, защото има почти 40 гр протеин на 100 гр.!
По Коледа се бях тотално отчаяла и пекох филе елена и луканка на тиган... Щях да си счупя челюстта, като подметка бяха 😄

Ох, Джози, искрено ме разсмя 🤣 и аз се чудех дали да не пекна малко луканка, ама сгънах няколко парчета и това е 🤣

# 741
  • Смолян
И аз хапнах три, четири парчета, защото ние домашна нямаме и това ме успокоява, че все пак е минала контрол.

# 742
  • Русе
Хахаха, и аз пекох филе елена. Ужасно стана...после си хапнах няколко истински парченца нелегално.

# 743
Аз пък само за суши се сещам 😁 Четох, че буратата може да се хапва, ако е от пастьоризирано мляко. ММ прави много хубави брускети, които са ми любими.

Днес си взех поръчката от Emag и вече имаме по 1 кашон памперси от размер 1 и 2. Няколко пакета мокри кърпи пак на Pampers и биберони на Philips.

Взех си и поръчки от Zara с няколко бебешки неща. От АУ си бях взех поръчка със сутиен за кърмене, но се оказа малък за мен, а изглежда много добре. И пак съм спала, че съм поръчала гащи за бременни с висока талия, но се оказаха като прашки 😀  Та продължавам да си търся гащи за след раждане.

# 744
Обожавам суши, през първата бременност си позволявах да си хапвам.
Не прекалявах, но съм си хапвала, сина ми е на 7 почти, нищо му няма.
Аз реално сега разбрах, че не трябва... Както и за луканки, кренвирши, пастети... Ми като ви се хапва, по-добре си опитайте...
То става вече психясване да се следи всичко 😀🙈
Аз да питам, вечер като сменяте позата на сън, стяга ли ви се корема? 🤔

# 745
Аз съм със сравнително тежка бременност, първо с плацента превия лежах 2 месеца само на дивана после с диабет и така нататък…. Минавам само да ви кажа, че колата, кафето и луканката въобще не са най-вредните неща. Аз съм на строга диета и всичките лекари ми позволяват по едно кафе и една кола на ден, ако ми се иска.. главно ям сирене, яйца и риба тон, така че внимавайте по-скоро с вафлите, кифлите, хляба и т.н защото те са много по-вредни от една кола на ден.😊

# 746
Тука мога доста да поспоря 😁 Специално кофеинът си има максимално допустими дози по време на бременност, а колата по принцип трябва да се избягва. За едно-две слаби кафета няма проблем, но кола всеки ден..... Който не е карал токсоплазмоза може много да страда, ако се зарази от неизмита салата, суши или луканка. Рибата тон е забранена по време на бременност! Пълна е с живак. Същото важи и за акула и други океански, дълбоководни риби. За вафлите, кифлите и белия хляб съм съгласна, може само в умерени количества. По-добре е един плод от 1 кроасан например. Аз също бях с превия тотал съвсем в началото, но си ходих с километри от време на време 😅 зависи в кой месец е в това положение. Моята беше в самото начало 3-4ти месец. Сега уж се е вдигнала достатъчно, така каза Чучумишев на последната ФМ, иначе до скоро беше близо до ръба на шийката. Реших да не се залежавам заради тромбофилията, просто внимавах да не се изкачвам много.
aaaati, надявам се, че плацентата се е вдигнала и при теб 🤗❤️ Аз бях на режим преди да забременея. Бях с тежка ИР, а сега с висока кръвна захар на гладно, което пак го дават ГД, но не съм правила чак сторг режим. Изписаха ми Иногинол. Като цяло сега не се и храня много, дори малко отслабнах....венците ме болят, а стомахът ми се е свил. Ти на инсулин ли си?
ПП една кола има захар колкото 1 кроасан 😄 пък тези без захар и те са пълна химия. Предпочитам да си правя домашни десерти. 🤗 Има страхотни и без много захар, с плодове или с еритритол. Разбира се, че отново всичко е в дозата, но специално риба тон не съм вкусвала откакто съм бременна.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 20:26 от Kactus

# 747
  • Варна
Да ви кажа, че днес правих поръчка в гален.
Много се чудих за козметика и измивни неща, но реших  да ги отложа.
И сега влязох да видя нотино и доста неща на а-дерма, мустела и уриаж са намалени.
Исках да попитам какво представлява този линимент на мустела.....В смисъл не е крем за подсичане. Пише че почиства кожата, но след измиване ли се нанася?

# 748
Рози, има по-широки памучни тампони за бебета. Аз си купих от Турция, също и на Бебо. На един такъв тампон слагаш от линимента и почистваш зоната на пелените. Добре е пак да се сложи крем против подсичане. Просто няма нужда да миеш дупето или да използваш мокри кърпи. Много по-щадящо е за бебешката кожа. Когато няма да мия дупето, ще ползвам линимента най-вече вечер. 🤗❤️

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 20:27 от Kactus

# 749
Тука мога доста да поспоря 😁 Специално кофеинът си има максимално допустими дози по време на бременност, а колата по принцип трябва да се избягва. За едно-две слаби кафета няма проблем, но кола всеки ден..... Който не е карал токсоплазмоза може много да страда, ако се зарази от неизмита салата, суши или луканка. Рибата тон е забранена по време на бременност! Пълна е с живак. Същото важи и за акула и други океански, дълбоководни риби. За вафлите, кифлите и белия хляб съм съгласна, може само в умерени количества. По-добре е един плод от 1 кроасан например. Аз също бях с превия тотал съвсем в началото, но си ходих с километри от време на време 😅 зависи в кой месец е в това положение. Моята беше в самото начало 3-4ти месец. Сега уж се е вдигнала достатъчно, така каза Чучумишев на последната ФМ, иначе до скоро беше близо до ръба на шийката. Реших да не се залежавам заради тромбофилията, просто внимавах да не се изкачвам много.
ПП една кола има захар колкото 1 кроасан 😄 пък тези без захар и те са пълна химия. Предпочитам да си правя домашни десерти. 🤗 Има страхотни и без много захар, с плодове или с еритритол. Разбира се, че отново всичко е в дозата, но специално риба тон не съм вкусвала откакто съм бременна.
[/quote

Кола зеро имах предвид😉 Ами не съм била в 4 месец, а в 6 и не, никак не е безопасно да се ходи с километри защото на позната и почина бебето и нея едвам спасиха с превия тоталис. Сигурно не съм толкова информирана и веща като Вас все пак аз съм бременна в Германия тук сме по-назад от Вас.😆 Няма нужда от подигравателния Ви тон! 😉 Може да ядете каквото си искате аз казвам какво съм чула от лекари  в България и Германия.

Общи условия

Активация на акаунт