Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 39

• 24 755
  • 809
  •   1
Отговори
# 120
В преходна спалня...колко да е привелигирован Grinning

# 121
  • Варна
dobra jena продължава да се чуди дали да обзавежда за семейство с деца или за студенти, а е почнала с обзавеждането и затова е объркана. Мисля че ще ѝ е по-лесно ако окончателно си определи таргета.
Да ползва наличните легла. Защо да харчи допълнителна хилядарка сега? Като ѝ скапят тези до няколко години, тогава може да си сложи по-хубава спалня.

# 122
Според мен да обзавежда за 2 студента 2 спални. В едната -  наличните 2 легла, в другата - 140 или 160 см. легло. Освен размерите на стаята, добре е да се поразрови из сайтове да види какво и на каква цена се предлага - 140 см. определено са по-малко офертите, може да се окаже, че 160 см. (ако има място в стаята) има повече оферти и дори по-добра цена. Включително матраците.
Иначе продължавам  да смятам, че 140 см. за един човек (с инцидентно ползване Laughing от двама) си е съвсем ОК.

# 123
Принципно навсякъде имам спални. На 2-3 места още като бяха нови поискаха да ги сменя с по 2 единични легла. Смених. Спалните са на склад. Въпросът е, че промяна може да се наложи, но няма смисъл да се купува предварително.

# 124
Наистина всичко е доста скъпо, трудът на майсторите също. Но, аз съвсем нарочно купих 120 см., искам да е сам човекът. Ще видим какво ще стане. Ако тези двамата вземат, че се задържат, с увеличения наем, може да се съглася да продадат това легло и да купят по-голямото от същата серия. Всички разходи (и приход) за тяхна сметка. Ама, те искат нисък наем, не вярвам да останат, когато го увеличим след 3 месеца.

# 125
  • Варна
Аз разбрах, че леглото 140/200 вече е налично в едната спалня, така че няма смисъл да предлагате по-голямо. (Впрочем и на персон е половина сме спали с едно гадже година и нещо в една квартира.) За другата спалня също са налични единичните легла. Давайте да мъдрим нещо друго по този апартамент. Joy

# 126
Държите ли си складове с мебели?
Аз ползвам 2 много чисти гаража в нова кооперация с широка рампа и широко и сравнително чисто ниво на гаражите.
Въпросът е, че са ми почти пълни, а ме сърбят ръцете да започна да събирам мебели и уреди за апартаменти, дето ще излязат след 1 или 1.5г. (и 1-2 гаража там, които също ще могат да се ползват за склад веднага след построяването)

Също, ако е на сметка бихте ли купили някаква мека мебел, за да се сложи във вече нает апартамент, без да е искано от наемател? От една страна може да се захаби, от друга е изгодно да се купи сега.

# 127
  • Бургас
Здравейте на всички! Предстои ми тази година да подготвя за отдаване под наем двустаен във Възраждане в Бургас/ уточнявам, защото има момичета от града и са наясно с квартала/ Следя ви отдавна, но сега се включвам, защото и мен ме вълнува дали да сложа едно или две легла. Не е ли възможно да се сложат две единични, които при нужда да се доближат едно до друго? Няма да е като да е с общ матрак, но това ми се върти в главата.
Tintina, особено си ми полезна, защото отдаваш в града! Flowers Hibiscus

# 128
Не. Не съм рентиер на едро като теб. Нямам сметка да плащам наем на склад, нито искам да ходя да товаря, прекарвам с бус и сглробявам нещо  като може и без тази хамалогия. Печалбата ми е същата. В смисъл тя ще се намали в първият вариант със склада...
Изгодни покупки има постоянно! Ама нон стоп.
Обзавеждам/подновявам между наемателите.

# 129
Държите ли си складове с мебели?
Аз ползвам 2 много чисти гаража в нова кооперация с широка рампа и широко и сравнително чисто ниво на гаражите.
Въпросът е, че са ми почти пълни, а ме сърбят ръцете да започна да събирам мебели и уреди за апартаменти, дето ще излязат след 1 или 1.5г. (и 1-2 гаража там, които също ще могат да се ползват за склад веднага след построяването)

Също, ако е на сметка бихте ли купили някаква мека мебел, за да се сложи във вече нает апартамент, без да е искано от наемател? От една страна може да се захаби, от друга е изгодно да се купи сега.
Мебели - не. Осветителни тела имам и много плочки, малко ламинат 2 оборотни перални, котлон и 1 оборотен хладилник. Трупаме в мазета и тавани. В гараж само уреди и плоскости за новите апартаменти и изчезват, т.е. временно и паркирам на улицата. Ти за една година от този гараж губиш 2000 лева.... Мебелите не са ми антични, че да си струва да ги пазя. Или хвърлям или продавам евтино и приключвам. Едри мебели не изнасям и не преобзавеждам по желание на наемателя.

# 130
Имам 3 мазета и повечето неща са именно за наемателите. С легла и големи мебели не се пред-запасявам, но в мазетата имам абсорбатори, индукционна дъска, вградена фурна, прахосмукачки, нови кранове, слушалки за душа, микровълнови (аз не ползвам такива, но за наемателите), неща за миене на пода, парочистачка (моят най-добър помощник при смяна наемател), латекс останал,
 и  четки и др за боядисване, препарати  за миене на прозорци, печки, кофи и кошчета за боклук, простори, посуда, вази, картини, пердета и др.

# 131
  • Бургас
dany, почеши си ръцете и не се занимавай с глупости.
Малко като нероден Петко Simple Smile
Държа по-дребни неща - кафемашини, душ батерии, кани за вода, но да наемам склад за тях - не. И то, ако са останали от други жилища или ремонти. Плочки имам малко, в мазето на свекъра Simple Smile
Нищо не купувам "изгодно", защото както teta казва, изгодни работи има винаги. Когато се развали - подменям. Местя и пренасям мебели и уреди, които сама няма да ползвам - например сега домашните дивани ще ги разпределя по квартирите и ще си купя нов ъгъл за вкъщи.
Нищо не купувам "ако е искано" от наемател, освен ако не е развалено и не може да се ползва. Да си купи той.
Гаражите, в които ще складираш мебели, могат да ти носят наем по 100 евро на месец всеки!

pafal, дай малко повече инфо за апартамента и на какви хора смяташ да отдаваш.
Две единични легла, които са събират, са кофти идея. Между тях винаги има дупка и не е удобно. По-добре да не се събират.
Гараж имаш ли? Че е ужас паркирането във "Възраждане".

# 132
Неволно купих по-рано от състоялия се ремонт уреди и мебели. Гаранцията изтече, докато стане време за експлоатация. По-нови модели или по-евтини не излязоха след това. Обаче дори ако един уред беше дефектирал, щях да се набутам. 
Преди години държахме мебели в гараж, изметнаха се дъските.
Ако имах 2 свободни гаража, със сигурност щях да поръчвам обзавеждане - защото ми харесва да планирам в главата си, защото ми е приятно да поръчвам мебели.
Дали е практично - според мен не. Например ще ти го доставят до гаража, като дойде време трябва сам да си го транспортираш до новото жилище, дали ще компенсира промоцията на цената, на която е взета мебелта.

# 133
Е, аз нямах предвид да наемате складове, а това, което описахте. Да си ползвате помещение, което си имате за склад.
Аз тия 2 гаража не мога да пусна под наем, защото в единия имам и кола, която не е за "отвън", а другият има и много мои или на роднини неща, които не са за даване под наем, но трябва да се съхраняват.
Отделно в Ст Град имам и други 2 гаража, които са под наем, но точно направих сметка, че няма да ги освободя, за да ги напълня с мебели.

Останали плочки, бои, валяци и аз държа.
И тук там нещо изостанало оборотно, столове, маса, фурна, легло, холова гарнитура.

И като писахте се сетих 2я проблем.
Като ми потрябва нещо понякога знам къде, но понякога не. Все се каня да си направя някакъв електронен списък в ексел, какво къде имам.

Възраждане е тегав район. Колкото е по-малък апартамента (и наема), толкова по-лесно се отдава.

И нещо забавно, напомня ми на нашите панелки, като ги напудрят отвътре:
https://www.facebook.com/reel/1109615627157424

# 134
  • София
Аз дъра дори антики по мазета и тавани.
Но наемателите не ги ползват и са образботени, така да се каже срещу влага.

Общи условия

Активация на акаунт