Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 39

• 24 715
  • 809
  •   1
Отговори
# 780
И преди съм 100% сигурна че беше от 3 до 5 пъти таксата. Нощувките са точно както пише в изменението вид дейност свързана с достъпа на външни лица. При нас е гласувано по 3.

HappyHeartbeat, благодаря, че писа. Надявах  се някой на газ да сподели, за да добия представа.
Сградата е нова. От 34 ап. се ползват нашият и надолу по етажите още 4 апартамента. Около нас никой не топли/обитава. Освен това, разходомерът се оказа дефектен и спираше да подава газ, когато си иска. Котелът разбира се изключва, апартаментът изстива, после се топли като за пръв път.... Ще видим този месец как е като нищо не го спира. Иначе имаме и ние умна система, която управлява подовото. Притеснявам се на момчето да не му се видят високи разходите и затова питах. За момента не се е оплакал.

# 781
без да се отоплява наоколо и подово също вдигат разхода.

На едната наемателка, която не рарешаваше огледи за продажба ѝ бях казал, че ѝ пускам предизвестие, към 40+ дена.
2 дена по-късно като реших да не продавам ѝ се обаждам да ѝ кажа, че може да остане, не вдига.
Пиша ѝ мейл със сметките, който и без това трябва да пращам, писах ѝ, че може да остане.
Звънях ѝ сега за събота и неделя да мина за наема, пак не вдига. Върна ден по-късно, не можела за наема сега, а през седмицата. И била почнала вече да търси, и нямало нужда да остава. Викам ѝ, да знаеш че не е спешно. Щяла да си помисли.

Като се видим през седмицата ще говорим по-точно, въпросът е, че мен това положение не ме устройва, защото не е ясно ще се изнася ли и кога. А първоначалната уговорка беше, когато и да се изнесе, да плати до тази дата. Въпросът е, че това вече отпада за мен, защото няма да продавам и не ми трябват огледи за продажба.
А иначе тя е от 10то число, т.е. месецът в предизвестие още не е започнал. Аз ѝ бях казал по-рано от услужливост, но сега се обръща срещу мен.
Въпросът е и, че не смея да търся нови хора, а не е добра идея да се изпускат.

Това е сравнително маловажно, ама нали е по темата, реших да пиша.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 08:20 от dany1

# 782
  • Бургас
Защо се отказа от продажбата?
Ей такива невдиганици и мен ме влудяват. На мама младото семейство и то тъй - три месеца ги чакам да пуснат снимки на водомерите, писах три мейла, три СМС-а, звънях два пъти - не вдига, не връща.
Накрая писах на мама.
На другия ден получих снимки от дъщерята с упрек да не притеснявам майка й, щото тя имала "достатъчно" притеснения, а пък договорът бил между двете ни.
Тъй, ама наема го плаща мама, апартамента го намери мама, за всяко нещо по имота ми звъни мама.
Щях да пиша, че и аз имам "достатъчно", за да ставам пъдар, ама не отговорих. Че и акъл ще ми дава как да си управлявам имота.
Склонна съм само заради тази липса на комуникация да прекратя договора. И нямам никакви скрупули да вдигам наема.

Вчера една съседка в софийската сграда пусна под наем двустаен, за 1400 лв. Новоремонтиран, но са живели други наематели и после те, т.е. не е за първи наематели. С естествен паркет, тапицирана спалня, модерна баня.
Но 1400... За двустаен без паркомясто... Тя има и в новата сграда, ще го отдаде по-рано от мен, та имам база за сравнение.

# 783
  • Варна
Е, теб не не устройва и не знаеш какво да правиш сега, ама и нея едва ли я е устроила новината, че ще трябва да се мести, и е изпаднала в същата ситуация да не знае какво да прави, преди да разбере, че се отказваш да продаваш. Ти си разбутал комфорта ѝ, дай ѝ малко време сега. Нормално да иска да си помисли.

# 784
В случая на Тинтина не бих имала никакви задръжки занапред да комуникирам само с майката, щом с дъщерята няма реален контакт три месеца. И без това майката плаща.

# 785
  • Варна
О, Тинтина, аз бих ѝ отговорила. Ти защо си замълча? Такива не разбират от тактичност. Като ѝ изтече договора, смело вдигай наема не на пазарен, ами две идеи отгоре. Да има си плаща добавка недостъпност. Ако иска. Ако не, мама да ѝ търси друго.

# 786
Е, теб не не устройва и не знаеш какво да правиш сега, ама и нея едва ли я е устроила новината, че ще трябва да се мести, и е изпаднала в същата ситуация да не знае какво да прави, преди да разбере, че се отказваш да продаваш. Ти си разбутал комфорта ѝ, дай ѝ малко време сега. Нормално да иска да си помисли.
Няма лошо, ама то повече време мина да размисля, след като казах, че няма да продавам, отколкото дни, дето бях казал, че ще продавам. Аз нямам против и да се изнесе, но да каже точно, ясно и конкретно.
Не да не вдига телефона 3 дена, а е време за наем. Отделно съм ѝ казал месец и половина предварително, да има време да си търси. Липсата на комуникация и яснота притеснява, не че е сърдита и ще се изнася напук.

От съседния продаден апартамент наемателката ще си търси нова квартира, мога да я повикам тя да я смени например. А има и хора, пишат по групите, че търсят. Затова трябва да се уточни и да се знае. А не 1 месец да търси, да ме държи в шах, и после да каже, ами ще остана.

# 787
без да се отоплява наоколо и подово също вдигат разхода.

На едната наемателка, която не рарешаваше огледи за продажба ѝ бях казал, че ѝ пускам предизвестие, към 40+ дена.
2 дена по-късно като реших да не продавам ѝ се обаждам да ѝ кажа, че може да остане, не вдига.
Пиша ѝ мейл със сметките, който и без това трябва да пращам, писах ѝ, че може да остане.
Звънях ѝ сега за събота и неделя да мина за наема, пак не вдига. Върна ден по-късно, не можела за наема сега, а през седмицата. И била почнала вече да търси, и нямало нужда да остава. Викам ѝ, да знаеш че не е спешно. Щяла да си помисли.

Като се видим през седмицата ще говорим по-точно, въпросът е, че мен това положение не ме устройва, защото не е ясно ще се изнася ли и кога. А първоначалната уговорка беше, когато и да се изнесе, да плати до тази дата. Въпросът е, че това вече отпада за мен, защото няма да продавам и не ми трябват огледи за продажба.
А иначе тя е от 10то число, т.е. месецът в предизвестие още не е започнал. Аз ѝ бях казал по-рано от услужливост, но сега се обръща срещу мен.
Въпросът е и, че не смея да търся нови хора, а не е добра идея да се изпускат.

Това е сравнително маловажно, ама нали е по темата, реших да пиша.

Подовото е водно, няма как да вдига сметките, то е най-икономично.

Много е грозно това не вдигане на телефона, за мен е проява на лош вкус. Разбира се, всичко се случва, но е редно да върне обаждане. По това, което описваш, ми прилича да се е разсърдила и да е заела отбранителна позиция от типа "Ще му покажа аз на него". Ще ми е интересно да чуя развръзката и дано си плати.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 09:24 от drago_2008

# 788
И аз мисля, че е леко сърдита, но за сега беше от хората, дето си плащат. Мисля, че няма да стигне до там.
Може и да се надява да си намери на същата цена или по-добра. И то преди новия наем, който започва утре.

За подовото, не знам, няма ли някакви разсейки, въпреки изолациите? Все пак топлиш плочките по пода.

# 789
  • Бургас
О, Тинтина, аз бих ѝ отговорила. Ти защо си замълча? Такива не разбират от тактичност. Като ѝ изтече договора, смело вдигай наема не на пазарен, ами две идеи отгоре. Да има си плаща добавка недостъпност. Ако иска. Ако не, мама да ѝ търси друго.

Не й отговорих, за да види как е да не получава отговор Simple Smile
За другото си права, но ме притеснява мама да не ми изгони новите наематели, все пак ще й живеят отгоре. Например с оплаквания, че шумят, пречат... Сега търпи, щото нейното внуче реве и тропа. Утре ще е чуждо Simple Smile Деликатен е въпросът.
Но наема ще го увелича.

# 790
  • Варна
Това за пореден път доказва, че не е добра идея да правиш бизнес с познати. Grinning

Наемателката на дани е ясно, че е сърдита. Но реално е получила предизвестие. Нормално да иска да огледа пазара, а това отнема време. Той сам си е сменил решението да не продава и е нормално да понесе неудобствата от този факт. Наемателката единствено е в грешка, че не връща обаждане с дни.
…И то преди новия наем, който започва утре…

Това не го разбрах?

# 791
На 10то число се плаща наема.

# 792
  • Варна
Да, но за кой период? Утре на 10.02. за кой период следва да плати?

# 793
Сигурно за февруари...

# 794
Да, но за кой период? Утре на 10.02. за кой период следва да плати?
до 10то другия месец Simple Smile
Нанесла се е на 10то число и договорът е от тази дата.
Стандартните предизвестия са точно с 30 дни срок.
Т.е., аз съм ѝ направил услуга 1во да я предупредя 30+10 дни, второ че може да се изнесе не на кръгъл месец, а когато си реши.
А тя се опитва да използва този даден коз, в мой ущърб. Което вече е на границата на коректността.
Можех на 10то число да ѝ кажа, сега ми даваш последен наем, на 10то число Март прекратяваме.
Иначе, хубаво да гледа. Според мен, обаче пазар се вижда за няколко дена.
Хората, които търсят с години някакви под-пазарни цени не ги разбирам.
Иначе, ясно е, че ѝ се виждат високи наемите, също и последното увеличение.
И на мен ми се видя високо 1700Е на квадрат на зелено, ама подписах на момента.

Общи условия

Активация на акаунт