Отношения с нарцисист, неприятна любовна драма или съдба

• 3 171
  • 75
  •   1
Отговори
# 45
Съжалявам, но трябва да си или адски нахален, или адски тъп, за да изкарваш значителна част от времето си с някого и да не ти хрумне, че това е ангажимент.

# 46
  • Out of the Mix
Хепи, техните отношения не са били "навлезли с двата крака", а на "приливи и отливи", ту ме сърби, ту ме боли; сега имам време, утре си имам моя работа и не те интересува каква е, щи звънна.

Това, което описа е много кофти, когато 2 г. си във "уж ясна" връзка, и изведнъж започне да се усеща студенина, липса на присъствие и отношение, или промяна в приоритетите на единия, и вече не гледате в една посока. Simple Smile

# 47
  • София
Колкото и да се правят на ударени с парцал, мъжете отлично знаят какво правят и какво причиняват на една жена.
Ама пак важи приказката за баницата и кой я дава и кой я яде.

# 48
Казала му е, че нещата за нея са се променили и че има чувства. Той е казал, че не иска да обсъжда отношенията им и че тя говорела глупости.

Значи при това положение и след този доста директен отговор, тя е трябвало да си даде сметка какво е неговото отношение към тази връзка, да си тръгне, да го блокира навсякъде и да му забрави името.
А тя е продължила да му отговаря на обажданията и да ходи по срещи 2 години с надежда да го влюби в себе си! Ами, не е луд, който яде баницата. Пак твърдя, че ако не беше го излъгала отначало за намеренията си, вероятно нямаше да се стигне до сегашните й драми, защото мъжа щеше да си бие камшика на момента.

# 49
Ще се повторя - тя за себе си е виновна. Това обаче по никакъв начин не го оправдава него.

# 50
  • Paris, France
Ще се повторя - тя за себе си е виновна. Това обаче по никакъв начин не го оправдава него.

И в какво точно е виновен?

# 51

И в какво точно е виновен?
Не й е казал в прав текст, че той не желае същото и е продължил да се възползва от нея. Супер некоректно е и говори повече за това какъв човек и той, отколкото колко заблудена за тези отношения е била тя.

# 52
О, Боже, вие в каква реалност живеете? На еднорози и вълшебни феи? Всеки е отговорен за себе си и собственото си благополучие. На който не му отърва, той си тръгва от връзката, работата, семейството и т.н.

# 53
Да, напълно ок е някой с ясно съзнание и преднамерено да се възползва от друг човек, който поради някаква причина не може да оцени правилно ситуацията. Той е пич, тя си е виновна. Можем само да го поздравим за завидния егоизъм.

# 54
  • София
Съжалявам, но трябва да си или адски нахален, или адски тъп, за да изкарваш значителна част от времето си с някого и да не ти хрумне, че това е ангажимент.
Много хора имат неангажиращи отношения с години без ангажимент. Има и любовници, които по 20 години са такива. Някак не им е друг виновен. И не казвам, че тук мъжът е цвете, но именно, защото не е, някак е било  очевидно, че няма нищо да стане. Ще отидеш ти при уж гаджето си и ще му говориш за чувствата си, той ще ти каже, че говориш глупости и ще стоиш?

# 55
Не е нарцисист, а типичен мъж, за когото жена, която търси неангажиращи отношения, олеква, и веднага я слага в графа не става за сериозна връзка. Дали тя ще развие чувства, дали ще си паснат, няма значение вече за него. Това съм го чувала от десетки мъже.
В този случай никой няма вина, просто като не ти дава това, което търсиш, го зарязваш, научаваш уроците си и продължаваш напред. Няма смисъл да чакаш две години някой да се влюби в теб.
И оттук нататък не казвай, че търсиш неангажиращи отношения, щом не е вярно, защото така ще изгониш мъжете, искащи връзка, и ще привличаш само ей такива като този. Не притъпявай желанията си, за да се харесаш на някого, защото си решила, че той това иска да чуе.

# 56
  • София
Да, всъщност няма нищо лошо една жена да заяви "търся сериозна връзка". Така, още в самото начало отпадат разни безобразни...

# 57
Не е нарцисист, а типичен мъж, за когото жена, която търси неангажиращи отношения, олеква, и веднага я слага в графа не става за сериозна връзка. Дали тя ще развие чувства, дали ще си паснат, няма значение вече за него. Това съм го чувала от десетки мъже.
В този случай никой няма вина, просто като не ти дава това, което търсиш, го зарязваш, научаваш уроците си и продължаваш напред. Няма смисъл да чакаш две години някой да се влюби в теб.
И оттук нататък не казвай, че търсиш неангажиращи отношения, щом не е вярно, защото така ще изгониш мъжете, искащи връзка, и ще привличаш само ей такива като този. Не притъпявай желанията си, за да се харесаш на някого, защото си решила, че той това иска да чуе.

Много точно формулирано, заставам зад всяка дума в това мнение, и най-вече подчертаното Hands Plus1

Разбира се, не става въпрос да се тръгва от ден първи с голямата кошница и след първата целувка да се обсъждат имената на хипотетичните деца. В началото връзката трябва да е приятна, вълнуваща, емоционална... Но като се стигне до "РазговорЪТ" - да се заявят истинските желания и намерения.
А ако мъж тръгне да се застрахова, че търси "нещо неангажиращо" от самото начало, преди изобщо да е дошъл момента за изясняване - такива обикновено не стават за нищо.

# 58
  • София
Да, всъщност няма нищо лошо една жена да заяви "търся сериозна връзка". Така, още в самото начало отпадат разни безобразни...

Ще ти дам 4 лева и 16 стотинки ако ми дефинираш как разбираш коя връзка е сериозна и коя не ?

Може би сериозна връзка значи само участиците да произнесат заклинанието "Сериозен съм!" Различните хора влагат различно значение, но в общият случай това което съм декодирал до мемента е, че когато жената каже, че иска да е сериозна връзката обикновенно следват лоши неща за мъжа.

# 59
Грешно някои жени дават съвети "недей му говори за сериозни неща, ще го уплашиш" (не тук, чувала съм го от приятелки и познати). Естествено, че не може от една седмица, та дори и един месец срещи да се обсебваш, да го следиш, ревнуваш и да му обясняваш как ще става баща на децата ти. Това не пречи да заявиш, че искаш сериозна връзка, брак и деца в бъдеще. Пък никой не е казал, че трябва да е от съответния мъж конкретно.
Много жени правят обратното. Правят се, че им е все тая, обясняват, че не търсят нищо сериозно, че са леконравни и несериозни, че е само секс, пък правят разпити, държат се обсебващо и истерично, реват, тръшкат се, позволяват да ги унижават и пак се връщат. Това не са правилните сигнали, които една себеуважаваща се жена излъчва.

Loodsman, не заблуждавай с тези умозаключения. Аз като казах на мъжа ми, че търся сериозна връзка, естествено след определено време на срещи, заживяхме заедно и няколко месеца по-късно ми предложи брак. Досега нищо лошо не е последвало за него.

Общи условия

Активация на акаунт