Какво да правя с родителите ми? Дайте ми съвет.

• 5 279
  • 122
  •   1
Отговори
# 60
Вари го, печи го циганинът си е циганин. Цял живот имам допир и с уж цивилизовани и интелигентни цигани, накрая винаги си проявяват гена. То си е ген наистина, няма как да избягат от него, ако ще и в царски двор да са израстнали

# 61
Родителите ти са прави. Циганинът си е циганин, колкото и да е цивилизован. Не те е носила майка ти 9 месеца, не са вложили с баща ти в средства, време и възпитание, за да се пръкнеш накрая бременна от циганин. Опичай си акъла.

Аз лично бих те преместила в друго училище и щях всеки ден да те карам до училище и после да те взимам. Да говоря с госпожите и училищния психолог да те следят и да ми докладват и да говоря с момчето/гаджето да не се занимава с теб. Мъжът ми може и по-сурови мерки да вземе спрямо момчето. Браво на родителите ти, че не се отказват. Това е правилното поведение. Гледай си училището и приятелите, рано ти е за гаджета.
Абсолютно същите мерки тръгна да ги взима и майка ми, което според мен не е грам ама грам правилно, че и е параноично до някаква степен, но коя съм аз да се боря с мнението на такива хора, които са уж много навътре в живота, а пък не са видели и не желаят да видят това, което аз виждам. Моля Ви се, майка ми е на 50 и като гледам и Вие сте около тази възрастова група. По ваше време циганите са били отблъснати напълно от обществото, а сега когато могат и искат някои да водят нормален живот в тая държава, нима ще продължите да ги отделяте въпреки, че както ние българите сме хора, така са и те. Разбирам че повечето са наистина стереотипа за циганин, но да слагате тези които искат да не бъдат сложени под общия ви знаменател е абсурдно и глупаво. Не всички искат да имат живот оженени на 16 с по 3 деца и живеещи в мизерия, проумейте го това.

# 62
Те много цигани водят нормален живот, че даже и луксозен, ама го водят с други цигани. Или си се настроила за празнуване на Банго Васил? Не отговаряш за майка му, което е показателно, че е домакиня от ученичка.

# 63
Те много цигани водят нормален живот, че даже и луксозен, ама го водят с други цигани. Или си се настроила за празнуване на Банго Васил? Не отговаряш за майка му, което е показателно, че е домакиня от ученичка.
Те не празнуват Банго Васил, хахах ами си празнуват нормалната нова година на 1-ви януари. Относно майка му, спряла е да учи в гимназията и не е домакиня, има си работа от десетки години наред за да има доходи и тя.

# 64
Това не прави нещата по-добре. :д

Циганите са си цигани, но явно ще го разбереш късно.

# 65
Родителите ти са прави. Циганинът си е циганин, колкото и да е цивилизован. Не те е носила майка ти 9 месеца, не са вложили с баща ти в средства, време и възпитание, за да се пръкнеш накрая бременна от циганин. Опичай си акъла.

Аз лично бих те преместила в друго училище и щях всеки ден да те карам до училище и после да те взимам. Да говоря с госпожите и училищния психолог да те следят и да ми докладват и да говоря с момчето/гаджето да не се занимава с теб. Мъжът ми може и по-сурови мерки да вземе спрямо момчето. Браво на родителите ти, че не се отказват. Това е правилното поведение. Гледай си училището и приятелите, рано ти е за гаджета.
Абсолютно същите мерки тръгна да ги взима и майка ми, което според мен не е грам ама грам правилно, че и е параноично до някаква степен, но коя съм аз да се боря с мнението на такива хора, които са уж много навътре в живота, а пък не са видели и не желаят да видят това, което аз виждам. Моля Ви се, майка ми е на 50 и като гледам и Вие сте около тази възрастова група. По ваше време циганите са били отблъснати напълно от обществото, а сега когато могат и искат някои да водят нормален живот в тая държава, нима ще продължите да ги отделяте въпреки, че както ние българите сме хора, така са и те. Разбирам че повечето са наистина стереотипа за циганин, но да слагате тези които искат да не бъдат сложени под общия ви знаменател е абсурдно и глупаво. Не всички искат да имат живот оженени на 16 с по 3 деца и живеещи в мизерия, проумейте го това.
Всъщност съм в началото на 30тте си. Дори не мога да съм ти майка, освен ако не съм родила на твоята възраст. Опичай си акъла, момиче и слушай родителите си

# 66
Всъщност циганите преди 50г бяха много по-интегрирани и част от обществото, отколкото сега.

# 67
На 47 години съм. Имала съм много съученици турци и и цигани в основното училище. Тогава циганите бяха дори по-интегрирани в българското общество, отколкото сега. Завършваха основно, че дори и средно образование. Почти нямаше безработни, за разлика от сега. Да, някои са много свестни и отговорни. Майка ми имаше двама колеги пощальони - цигани. Става дума за голям град. Разнасяха телеграми и пощенски записи, понякога за големи суми, и никога не е имало проблеми с тях. Единият вече почина, а другият се пенсионира с близо 50 години трудов стаж. Има 6 деца, живи и здрави, едната от дъщерите му е омъжена за чех, протестантски пастор в Чехия. Родителите му са интелигентни, много светли хора, тя е тъмничка, но са приели спокойно брака им и не са се противопоставили. Беше на 21-22 години, когато се омъжи. Гледах снимки от сватбата им. Имат деца, повече от 20 години са заедно. Живеели много добре. И такива семейства има.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 00:01 от Radilena

# 68

Много правилно прави жената. Малко ти е даже. Ние няма какво да проумяваме. Ти си тази на която трябва да й дойде акъла.

# 69
Аз досега тийнейджър, който пише "Моля ви се" и "възрастова група", не съм видяла.

Не проумявам защо още се връзвате на пързалката.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 00:00 от Дидичка

# 70
И аз имам близки цигани, ама от онова време, когато държавата правеше така, че
тези хора да са част от обществото и да се развиват като нас.
Та тези мои приятелчета имаха нормални семейства с работещи родители, децата ходеха на училище, идваха и дома, аз ходех у тях.Сега са големи жени със семейства, едната даже стана баба скоро.Но тогава те живееха като нас, а сега нещата са съвсем други,

# 71
Имах една приятелка, точно на 14-15 г.сме били. Хвана се с циганин, 1-2 години по-голям от нас. Същите неща ги говореше и тя 1:1. Той тогава учеше още, уж искаше да става лекар, не знам още какво. Накрая забременя в 10ти клас и после прави аборт. Изгубихме връзка, но доколкото дочувах през годините, продължи да се мотае с него, нито записа да учи висше (а беше отличничка, с големи планове на родителите). Сега май не е с него, но дали не е с друг циганин и има дете от него. Или е безработна или работи в Била/Кауфланд като складов персонал. Виждах я наскоро, не ме поздрави даже, но е напълняла, намръщена и недоволна от живота. Изглежда към 50-годишна.
Ако и ти си мечтаеш за такъв живот, продължавай с гаджето Simple Smile

Нейните родители тогава си мислеха, че е фаза и бяха либерални, сега сигурно съжаляват. Брат и от друга страна, стана лекар и има прекрасно семейство.

# 72
Не знам вече дали подкрепям или не авторката, но искам да отбележа, че и много български мъже не стават за чеб за зеле. Масово има малтретирани жени и деца, някой пребити до смърт. Да не говорим, че отвреме навреме има по някоя новина мъжа уби жена си, не знам защо. Има мъже българи, които не дават на жена си да учи или да работи дали от ревност , дали защото наистина вярват, че жената трябва само да ги обгрижва отново българи. Има такива, които нарочно я забременяват, за да я задържат. Да не говорим за психическия тормоз. И още много, разгледайте статистиките. Та вие за едно циганче сте се хванали. Нищо чудно и тук да пишат пребити жени от българин и да пишат колко е лошо циганчето.

# 73
  • Обран бостан ;)
Здравейте! Аз съм на 14, почти на 15 години и преди два месеца станахме гаджета с едно момче, той е на 15, почти на 16. С момчето се познаваме от почти две години вече, защото през 2023 си го харесах и се запознахме тогава. Чаках го да ме хареса обратно година и половина и през това време ми се отдаде шанса да го опозная.

Демек, била си на 13 като си го харесала, а после си чакала година и половина "да те хареса обратно" ? Anguished

Май филма "Идиокрация" е по-пророчески отколкото ми се иска.

# 74
Оф, въобще не става въпрос за бой и непускане да ходи на училище. Става въпрос за тотално различен манталитет във всяко едно отношение, става въпрос за най-лошото от матриархата и патриархата в едно, тези хора живеят по съвсем други закони и това не е от вчера, не е от днес, въпреки че съм напълно съгласна, че преди са били по-добре интегрирани в обществото, това не променя циганските нрави, които не са се пръкнали вчера.

Общи условия

Активация на акаунт