Гестационен диабет - тема 6

• 11 504
  • 501
  •   1
Отговори
# 45
  • Благоевград
За съжаление в лаборатория

След 1-2 дни повторете като предишния ден си записвайте всичко, което сте яла и пила. Прави се на гладно и жадно. Може предишните дни да сте имала повече въглехидрати и сладко, понякога и плодовете вдигат много.

# 46
Момичета, привет, кой ендокринолог бихте ми препоръчали за скриниг за гестационен диабет.

В 23 г.с. и 6 дни съм.

Мислех си за д-р Мария Бояджиева, но тя май вече не работи при Сигридов, как се записват пациентките при нея?

Дайте ми изобщо идея за добър ендокринолог.

Благодаря.

# 47
Здравейте, днес си правих ОГ и  май нещата отиват към ГД. Да ви попитам на 60-та и на 120-а мин венозна кръв ли ви взимаха или от пръста?

# 48
При ОГ задължително кръвта е венозна.
За ендокринолог бих препоръчама д-р Начев и д-р Яначкова.

# 49
  • Варна
Здравейте!
В 27 г.с. съм.
Как ви се виждат следните резултати?
Първата кръв е взета венозно, следващите две - от пръста.

# 50
Мануна, сега звънях на Кандиларов и ми казаха, че се взимало от пръста.... Сигурна ли сте, че трябва да е венозна, просто никога не съм правила такова изследване и не знам, но ми стана странно, че от пръста се взима

ето ми резултатите, при положение, че на гладно ми взеха от вената, а след това от пръста, в 27 г.с. съм:

Глюкоза/Glucose 0 - 4.07 (реф. 2.8 - 6.1)
Глюкоза/Glucose 60 - 11.61
Глюкоза/Glucose 120- 8.84 ( реф. 3.5-7.Sunglasses

quote author=Мануна link=topic=1729677.msg49368828#msg49368828 date=1740492897]
При ОГ задължително кръвта е венозна.
За ендокринолог бих препоръчама д-р Начев и д-р Яначкова.
[/quote]

# 51
  • Благоевград
Доктор Яначкова с две ръце.

# 52
Ходила съм и при Яначкова, и при Начев - и двамата държат на венозна. Яначкова е изключително любезна и мила, Начев е малко по-хард, при мен и двамата дадоха едни и същи съвети какви действия да предприема.

# 53
Момичета, благодаря, записах час за 13.03. при д-р Яначкова в ЩЕРЕВ, но никъде не намирам цени.

Имате ли идея, колко струва прегледа при нея?

# 54
Около 85 лв беше миналото лято.

# 55
Момичета,някой лежал ли е в ендокринологично отделени в Майчин дом или Токуда?Насочиха ме към Токуда но ми се искаше да чуя и др мнение

# 56
Аз бях при Яначкова и като назначи обременяването не спомена кръвта да е венозна. Знаете ли каква разлика дава в резултатите?

# 57
  • София
Здравейте,момичета някой от вас случайно да в имал кр захар на гладно 11???
Rubitooo, дано е лабораторна грешка тази стойност. Ако не е грешка, такава стойност е показател за захарен диабет, а не за гестационен диабет.

# 58
Винаги са ми изследвали с венозна - правила съм поне 5 обременявания и никога не е ставало въпрос за кръв от пръст.

# 59
*Lorena*Надявам се да е грешка…Но декември месец е била 5.5 тоест гранична диабет о-време на бременност възможно ли е,не се ли отключва само ГД?

Общи условия

Активация на акаунт