Гестационен диабет - тема 6

• 11 473
  • 501
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте! Намерих тази тема и реших да се допитам до вас. Благодаря предварително! Вече 36 г.с, но през последните няколко дни много си похапвам сладко и не се ограничавам. През цялата бременност съм си хапвала. АГ не ми препоръча да правя обременяване с глюкоза и сега съм притеснена дали не съм имала ГД. Бях правила около 28 г.с изследване за гликиран хемоглобин  и беше : 4.2
През бременността КЗ ми е достигала на гладно най-много до 5. Според вас има ли причина за притеснението ми?

# 31
Гликиран хемоглобин не се излседва по време на бременност..както и инсулин...гледа се само кз...това че кз сутрин е под 5 не значи ,че на първия и втория час след храна не може да е стигала и 10...ГД се поставя дори само с една стойност извън норми при обременяване...дали сутрешна ,дали 1 час...дали 2...няма значение...не го мисли вече си в 36 г с ...има и други признаци...намалели води,едро бебе...аз нямах нито едното...но бях с ГД...така ,че при всеки е индивидуално...според моя едно едно време масово всички са били с ГД,защото повечето са раждали бебета над 4 кг

# 32
Същата работа, не се отрази среднощния снак Sad, днес бях на преглед и бебето е ок- води и тегло са добре. Аг не я безпокои много сутрешната, след като през деня и най-вече след хранене съм в границите. Но ако и ендокринолога е съгласен е съгласна сега да направим обременяването. Най- вече за мое спокойствие. Иначе с това хранене и движение лога да си изкарам до края, ако не правя пикове.
Кетоните си остават до края, така ли е?

Аз също имам проблем със сутрешните стойности. Под 5.1 май само веднъж съм имала. Средно е към 5.3, като вчера и при мен стигна 5.7. Правя всякакви опити с вечерята - ранна вечеря, късен протеинов снак, движение и т.н. и нищо няма кой знае ефект.
А съм едва в 17та седмица…Не ми се мисли как ще става нататък.

# 33
Аз имах кетони до края...като от + до ++++...няма как да няма...спазваш ли режим без въглехидрати има кетони

# 34
Привет, момичета,
Имате ли идея дали терапия с кортикостероиди повишава КЗ и ако да, в какъв период се стабилизира?
Преди седмица ми сложиха 2 инжекция, КЗ ми се вдигна с единица отгоре на това, което съм си мерила до момента, при едни и същи храни. Да не говорим, че някои яденета няма на какво база да я вдигат - примерно салата с месо + малко плод след това, обаче пак е доста висока (над 6 и нещо) час по-късно, докато преди след такова хранене ми беше 5.5-5.7 макс.

# 35
Да, вдигат КЗ кортикостероидите. При мен около месец държеше горна граница на гладно без значение какво съм яла или около 5.2., 5.3.. а денят на последната инжекция цял ден не падна под 6.

Привет, момичета,
Имате ли идея дали терапия с кортикостероиди повишава КЗ и ако да, в какъв период се стабилизира?
Преди седмица ми сложиха 2 инжекция, КЗ ми се вдигна с единица отгоре на това, което съм си мерила до момента, при едни и същи храни. Да не говорим, че някои яденета няма на какво база да я вдигат - примерно салата с месо + малко плод след това, обаче пак е доста висока (над 6 и нещо) час по-късно, докато преди след такова хранене ми беше 5.5-5.7 макс.

# 36
Аз също слагах кортикостероиди 5 инжекций ,които ужасно ми вдигнаха кз...дори вече бях на инсулин и вдигахме ли вдигахме единиците...родих месец след поставянето им и кз още беше висока ...след като родих веднага се нормализира

# 37
Момичета, днес бях на фетална морфология в 22гс и бебо върви доста едричък, близо 2 седмици напред.
АГ препоръча обременяване с глюкоза, което ще направя другата седмица и най-вероятно ще си покаже ГД.
Попринцип съм с инсулинова резистентност и трябваше да внимавам много повече с храненето досега. Просто в първите седмици с гадене и неядене, като ми минаха неразположенията и като се отприщи един апетит... няма да коментирам.
Исках да ви питам, ако се наложи да приемам инсулин, той под формата на инжекции ли е или хапчета?
Какви са рисковете за бебето, ако съм имала нелекуван досега ГД и започнем лечение и диета тепърва в 24гс?

# 38
Най важното е сега да си спокойна...според моя ендо едно време масово са имали ГД и като се замисля всички сме се раждали по 4 кг и нагоре...инсулин се слага подкожно...при мен точно в 22 г.с. се измери коремче с две седмици напред,както и други...главата беше измерена с месец напред ..направих обременяване в 27 г.с....родих в 34+3 г.с бебе 2720 и определено не беше с голяма глава...когато се е родила е била с много ниска кз и са пуснали глюкоза...
Та тези измервания и те не са много точни...на приятелка и казаха,че едва ли не ще ражда слон...роди бебе под 3 кг...

# 39
Rocket Аз също имам притеснения за ГД.Другата седмица ще правя обременяване с глюкоза и ще видим какво ще покаже.За момента съм ограничила тестено,сладко (но в някъв момент не издържам и се изкушавам за сладко) салата и зеленчуци на всяко ядене + месо и въглехидрата но по-бавен  и по-малко .Повече вода и след хапване 10/15 Мин разходка или движение вкъщи.Не знам доколко е правилно да огранича всичко това преди обременяването,но поне се опитвам да правя нещо

# 40
  • Благоевград
Момичета, след хранене на 1 и 2 час колко трябва да е висока захарта, за да се счита, че има проблем?

# 41
На първия час трябва да е под 7.8,а на втория под 6.7...мисля,че така беше

# 42
Здравейте,момичета някой от вас случайно да в имал кр захар на гладно 11???Аз днес отидох за обременяване ,но при такава висока кр захар ми казаха,че няма как да го направим.Сташно се притесних,за мой късмет успях да запиша час за ендокринолог за днес следобяд та ще видим какво ще каже ,но тази стойност ми се струва твърде висока ,като последните 2 седмици съм горе долу на режим сладко мн рядко една торта Мин седмица и вчера на обяд 3 блокчета шоколад без захар.Вечерята ми беше във 7 и нещо 8 пил филе със сметана и моркови със масло,не мисля че може да е от храната но знам ли…

# 43
Тази кз с глюкомер ли е измерена или в лаборатория...да не е някаква грешка това е много висока кз

# 44
За съжаление в лаборатория

Общи условия

Активация на акаунт