Гестационен диабет - тема 6

• 11 698
  • 504
  •   1
Отговори
# 480
И аз сутрешната не мога да сваля. През деня ми е ОК.

# 481
А каква стойност на кръвната захар поддържате един час след храна, момичета?
Моят док продължава да твърди, че трябва да е до 6.1-6.5 ...

# 482
И аз имам проблем със сутрешната.5 4 до 5,8 най висока.
Незнам дали е от късната вечеря.приключвам 19-20h.

# 483
А каква стойност на кръвната захар поддържате един час след храна, момичета?
Моят док продължава да твърди, че трябва да е до 6.1-6.5 ...

Моята ендокриноложка ми беше казала, че за бременни 1 час след хранене е добре да е под 7.8, ако е над - меря и на втория час, когато трябва да е паднала под 6.7.

# 484
И при мен като JS_B.
За сутрешната висока, не знам. И аз вечерям късно, но имам 12 часа разлика от измерването сутрин. На вечеря не ям въглехидрат.
През деня поддържам около 5. Рядко 6 и малко.

# 485
И аз със сутрешната имам проблем напоследък - 5,7-5,8. След това не е драма. Но аз си признавам, че не съм свръх стриктна. Хапвам понякога по някой картоф, или малко ориз. Заради малкия правих и домашен кекс - хапвам по малко и от него. В момента, в който минах само на месо, зеленчуци и едва ли не минах в някаква крайност - не се чувствах въобще добре. Не съм качила много за последния месец - около 2кг, като само малката е качила 600г+. Т.е. всичко е в рамките на нормалното. Моята ендокриноложка ми каза 1ч след ядене - под 7,8; 2ч след ядене - под 7.

# 486
Аз ям картоф и ориз по малко, казаха ми да не ги спирам изцяло . Но сладко не съм пробвала да видя как ще се отрази, вече цял месец не съм яла, реве ми се направо Grinning
Какво казват вашите ендокринолози за сутрешната захар? Аз ще замервам тия дни и ще и пратя, да видим, не ми се иска да минавам на медикаменти ....

# 487
Последно бях при АГ по ЗК - въобще не се притесни. Наложи да ходим до спешното преди три седмици и тогава бях със сензора. Дежурният АГ като видя и ме разпита - въобще не се трогна. Според него нищо нямало щом било под 6. Не съм ходила на контролен при ендото, защото реално успявам да поддържам добри стойности. Ако съм прекалила малко или съм решила да си направя експеримент - тогава си личи и знам защо е. Не се шашкам. След това всичко се нормализира. Изследвах и гликирания хемоглобин - на долна граница е.
Ако трябва да съм искрена, гледам да се водя по първата бременност. Тогава никой не ме кара да правя 3 пъти ОГТТ, да обикалям по лекари и т.н. Само диетата следях. Всичко беше наред така, че гледам да го карам по същия начин. И съм много по-спокойна сега.

# 488
  • Бургас
Момичета, тези дни много ми се хапва пица или питка😂 Какво мислите за този вариант за кето тесто?Някоя тествала ли е рецепти за кето "тесто"?

Веднъж пробвах палачинки с кокосово брашно и станаха доста сухи и не особено вкусни

# 489
Индивидуално е, на теория не би трябвало да вдига кз. За по-малък пик на глюкозата го яжте студено, същото важи и за картофи и ориз.

# 490
Важно е и количеството, дори пълнозърнести бавни въглехидрати вдигат КЗ ако са в голямо количество.
Аз установих, че сутрин кз ми е добре, ако вечер не ям никакъв въглехидрат. Позволявах си по малко кафяв ориз или картоф, но явно не трябва въобще.

# 491
Единствената рецепта за кето тесто като за пица, което съм си правила е било с ориз от карфиол 😁 Казвам ориз от карфиол, защото карфиола е наситнен и прилича на ориз. Във фантастико си купувах такъв замразен. Размразявах го, смесвах го с котидж, пармезан или кашкавал, много подправки и 1-2 яйца. Всичкото това с блендера разбивам и го изсипвам в тавичка. Оставям да се пече докато не ми изглежда готово и си слагам топингите. Тествах и не ми вдига кз, даже напратив кз преди хапването е била по-висока, от колкото тази след 🤣
 С кокосово брашно всичко ми е гадно, затова не си и купувам от него.

Ако пробваш рецептата, която си пратила моля те да дадеш ъпдейт как е 😁 Аз съм родила и ГД ми е зад гърба вече, но все пак се старая да имам някакъв режим и събирам идеи за здравословни неща 😄

Между другото наскоро пробвах овесени ядки с яйчен белтък, за да не ползвам протеин на прах, много хубаво се получиха и кз беше окей. Мога да споделя при интерес и ако някоя пробва да каже как ѝ се е отразило на нейната кз ☺

# 492
Това е близка до базовата рецепта за така нареченото фетхед тесто, което се ползва при кето печивата. Аз си правя пица с него и на мен лично много ми харесва. Не очаквай да е тестяно.

Не би следвало да ти вдигне КЗ, 9г въглехидрат е за 100г бадемовото брашно.

# 493
  • Бургас
Това е близка до базовата рецепта за така нареченото фетхед тесто, което се ползва при кето печивата. Аз си правя пица с него и на мен лично много ми харесва. Не очаквай да е тестяно.

Не би следвало да ти вдигне КЗ, 9г въглехидрат е за 100г бадемовото брашно.

За коя рецепта? Тази, която качих или тази на ni.tray?

# 494
Това, което ти си качила. Ако напишеш fathead dough ще ти излезе подобна на твоята рецепта. Това е в кето и НВ режими тестото, което се ползва най-често. Затова казвам, че не би следвало да вдига КЗ и че поначало няма въглехидрат много.

https://www.heyketomama.com/fathead-dough-best-keto-pizza-crust/

Общи условия

Активация на акаунт