Декемврийски бебета - тема 1

• 23 092
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
Момичета някой бил ли е на детски гастроентеролог, как протича консултацията и какво ви каза?/в София,някой да препоръчате/

# 151
Момичета някой бил ли е на детски гастроентеролог, как протича консултацията и какво ви каза?/в София,някой да препоръчате/
Ние бяхме, не в София.
Прегледа коремчето с ехограф, отвори памперса за да огледа и опипа около пъпчето. При нас мина леко прегледа, без плач и стрес.

# 152
Не бих прибирала АМ в хладилник.
При кърмата е различно. Третирам я  като друг тип прясно мляко.
Държа я на стайна температура до 4 часа(следващото хранене), все още не съм прибирала в хладилник. Не произвеждам такива количества. АМ, ако остане директно хвърлям в мивката.

# 153
Аз Ам хвърлям на 30тата минута. Поне нашето на Хип все едно се вкисва и разслоява наистина.
Кърма не цедя..тоя път съм решила да не се мъча с помпа. А и нямам в повече. Ако се уцелим да съм навън и да огладнее, имат указания да давам Ам.

# 154
Аз също хвърлям АМ и то редовно, тъй като малката е на смесено хранене и й правя 60,но тя много рядко го изяжда цялото, яде по 20-40мл,даже и 10мл понякога, макс 1 час седи АМ, защото вътре слагам капки колийф и пише, че с АМ трябва да престоят 30 мин и аз преди кърменето ги правя

# 155
Ние сме в някаква кърмаческа стачка. Колкото и да правя опити от седмица като я сложа да суче, само пищи и се дърпа. После изцеждам каквото имам, че да не направя някой мастит, но ако продължава така съвсем ще ми спре кърмата.

# 156
И при не го прави това, но не всеки път, според мен е от колики, защото става червена и много рита с краката, след това и от АМ не яде много, дано не е рефлукс, аз я махам от гърда та, изправяне я малко и като се успокои пак пробвам
Ние сме в някаква кърмаческа стачка. Колкото и да правя опити от седмица като я сложа да суче, само пищи и се дърпа. После изцеждам каквото имам, че да не направя някой мастит, но ако продължава така съвсем ще ми спре кърмата.

# 157
  • Пловдив
При нас понякога го има вечер към АМ и са колики. Снощи едната много рева докато мъжът ми се опитваше да я нахрани.
Иначе за месец са качили по 1 кг и сме доволни. Дрехите утесняха 😂 Все още упорито се будим на 3-3.30 часа и през нощта, така че аз съм адекватна до определен момент и след това направо заспивам с тях в ръце. Това нощно ядене не знам как да ще го махна и от двете, но не бързам аз да правя нищо. Явно още имат нужда самите деца.

# 158
При нас със сигурност не е колики. После от шишето си яде без проблем. Ама каквото е такова.

Моята кукла днес се научи да се обръща от корем по гръб, уж я сложих за tummy time, ама не, реши че ще се върти. Чак се стресирах, да не да съм й направила нещо, че не иска по корем, ама не. И като се обърне все се смее. Много й е забавно новото умение. 😃 Не знам дали не й рано, да я оставям ли да се върти или не...ама не мога и да я спра де. Освен да я държа от двете страни, когото е по коремче.

# 159
При нас със сигурност не е колики. После от шишето си яде без проблем. Ама каквото е такова.

Моята кукла днес се научи да се обръща от корем по гръб, уж я сложих за tummy time, ама не, реши че ще се върти. Чак се стресирах, да не да съм й направила нещо, че не иска по корем, ама не. И като се обърне все се смее. Много й е забавно новото умение. 😃 Не знам дали не й рано, да я оставям ли да се върти или не...ама не мога и да я спра де. Освен да я държа от двете страни, когото е по коремче.
Щом сама се е завъртяла не е рано 😋 Мишоци малки, а колко бърза растат. Аз вече отделих торба с малки дрешки 😂 чакаме да намерим бебе на което да ги дадем, аз след това скандално секцио и изживения ужас, заявявам официално, че второ няма да има 😅

# 160
Ха ха точно, аз проблем да гледам второ нямам, само да не го нося и раждам аз 😃 но така или иначе ММ категорично каза не, след няколко скандално ревливи нощи 😅 ще видим какво ще поднесе бъдещето

# 161
Аз пък съм си мазохист, моето бебе е страшно ревливо, не съм спала от седмици, ама искам и второ и трето. Хич не помня вече, че ми беше гадно да съм бременна и, че ми беше гадно раждането. Grinning

# 162
  • Пловдив
На мен си ми хареса да съм бременна, нищо че бях много трудноподвижна и накрая трябваше почти само да лежа. За бременност съм готова 😂 И раждането при мен мина леко, болката бързо се забравя. Ама имам нужда малките да отраснат, тогава ще го мисля. Засега съм пас за някоя и друга година 😂
Мен ми е жално за дрехите, които вече са малки. Били са толкова мънички бебки, а сега вече са ми бузани ❤

# 163
И аз прибрах наскоро дрешките, които не му стават, вече носи 62, 62-68 милия 🥹 Взехме активна гимнастика, утре ще я пробваме. Бях се похвалила, че вечер е спал 5 часа - ами това беше, продължи всичко на всичко два дни. 🤣 Пак си се буди на три-четири часа.

# 164
И аз като се похваля става така. Grinning

Явно ние сме най-дребните. Още сме си с 56. 2-3 бодита, които ми даде сестра ми и даже не успяхме да облечем само съм отделила. Всичко друго още ни става. А извинява се, имаме една шапка, която й стана малка. Grinning

Активна гимнастика мисля да й взема на 2 месеца като стане. Че сега не мисля, че ще я отрази. Така де, то е след 2 седмици, не че и тогава ще я отрази, ама да има. Grinning

Аз нали съм луда, вече и за захранване мисля. Как мислите да захранвате? Стандартно или захранване водено от бебето?

Общи условия

Активация на акаунт