Декемврийски бебета - тема 1

• 20 028
  • 748
  •   1
Отговори
Дядо Коледа донесе дар най-голям

Ето ни и нас :

И добре дошли на нашите бебета!

Мама АумиFlowers Hibiscus с бебе Атанас, роден на 30.10.24 г. Blue Heart

Мама Sisi11Flowers Hibiscus с бебе родено на 8.11.24 г. Blue Heart

Мама ELDBFlowers Hibiscus с бебе Йоана, родена на 19.11.24 Two Hearts

Мама Avaa00 Flowers Hibiscus с бебе момиченце, родена на 21.11.24 Two Hearts

Мама MamaUraganxxx Flowers Hibiscus с бебе момиченце, родена на 21.11.24 Two Hearts

Мама FunnFlowers Hibiscus с бебе Виктор, роден на 22.11.24 г. Blue Heart

Мама Eti1995 Flowers Hibiscus с бебе Далия родена на 23.11.24 г Two Hearts

Мама mini zucchinFlowers Hibiscus с бебе момиченце, родена на 25.11.24 г. Two Hearts

Мама Wild_Angel Flowers Hibiscusс бебе Виктория, родена на 29.11.24 г.Two Hearts

Мама Dimitrova_s Flowers Hibiscusс бебе Константин, роден на 2.12.24 г. Blue Heart

Мама Selly_ Flowers Hibiscusс бебе Кайра, родена на 5.12.24 г. Two Hearts

Мама Icyyyyyy Flowers Hibiscus с бебе Денис роден на 3.12. 24 г.  Blue Heart

Мама Kiwito12 Flowers Hibiscus с бебе Ивайло роден на 5.12.24 г. Blue Heart

Мама Dayana SS Flowers Hibiscus с бебе Ростислав роден на 11.12.24 г. Blue Heart

Мама Le Strange Flowers Hibiscus с бебе Теодор роден на 12.12.24 г. Blue Heart

Мама Dom.anais Flowers Hibiscus с бебе Пресиян роден на 12.12.24 г. Blue Heart

Мама mаrtIna Flowers Hibiscus с бебе Симона родена на 12.12.24 г. Two Hearts

Мама Beelove Flowers Hibiscus с бебе Калоян  роден на 12.12.24 г.  Blue Heart

Мама DilyanaValian Flowers Hibiscus с бебе Бранимира родена на 13.12.24 г. Two Hearts

Мама D.Georgiewa Flowers Hibiscus с бебе Самуил роден на 14.12.24 г.  Blue Heart

Мама milena_miladinova Flowers Hibiscus с бебе Боряна родена на 16.12.24 г. Two Hearts

Мама G.G15 Flowers Hibiscus с бебе Даяна родена на 16.12.24 г. Two Hearts

Мама falan1 Flowers Hibiscus  с бебе Яница родена на 17.12.24 г. Two Hearts

Мама Lex* Flowers Hibiscus  с бебе Йоан роден на 18.12.24 г. Blue Heart

Мама Дух Flowers Hibiscus с бебе роден на 18.12.24 г. Blue Heart

Мама DeSita🤍 Flowers Hibiscus с бебе София родена на 18.12.24 г. Two Hearts

Мама Мо36 Flowers Hibiscus с бебе Елена родена на 18.12.24 г. Two Hearts

Мама koketka123 Flowers Hibiscus с бебе Петър роден на 18.12.24 г. Blue Heart

Мама Loliana Flowers Hibiscus с бебе Георги роден на 19.12.24 г. Blue Heart

Мама Сияна Костадинова 604119Flowers Hibiscus с бебе Катерина, родена на 20. 12.24 г. Two Hearts

Мама pifiella hibiscus: с бебе Ноа роден на 27.12.24 г. Blue Heart

Мама bu2020 hibiscus: с бебе момиченце, родено на 28.12.24 г. Two Hearts

Мама Лятна буря Flowers Hibiscus с бебета Биляна и Рая, родени на 30.12.24 г. Two Hearts

Мама mamelitka   Flowers Hibiscus с бебе Божидар, роден на 31.12.24 г. Blue Heart

Мама Moon1  Flowers Hibiscus с бебе момиченце, родена на 03.01.25 г. Two Hearts

Линк към затворената ни фейсбук група, в която ще бъдете одобрени само след като отговорите на въпросите "кой е ника ви в бг мама" и "кога е термина ви" https://www.facebook.com/groups/737483785170060

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 10:39 от Дух

# 1
Благодаря за новата тема, Духче! 🥰🥰🥰

Честита ни първа тема в нов раздел! 😊

Относно запека на малката, капките които давам са Колийф и Санколик, май нито едните нямат семетикон. Сутринта много се напъва, моля се сега като стане да се е изкала. Ако не, някой давал ли е нещо при запек? Чела съм за някакви сиропчета и т.н, но май не се препоръчват за новородени. Някой ми каза да й дам вода, но нали уж не трябвало и се чудя сега.

Иначе коликите ни са доста по-поносими със Санколик със сигурност.

# 2
Благодаря за темата Simple Smile

G15, на Ам ли сте?
Обичайно кърмените нямат нужда от вода, но съм чувала, че за Ам препоръчват понякога. Може да пробваш. При нас водата не е на почит и не върви 😁

# 3
На смесено сме. Стана 1 месец нямам достатъчно кърма да се наяде, но пък си имам някаква и упорито я кърмя колкото мога. 😀 Ами събуди се, пак няма нищо, а се напъва детето страшно много, личи си, че вече я боли коремчето.

П.С На първо четене липсват само последните ни бебета.

30.12.2024 - Лятна буря - момиченца - Биляна и Рая
31.12.2024 - mamelitka - момче - Божидар
03.01.2025 - Moon1 -  момиченце

# 4
  • Пловдив
Дух, благодаря за темата. Джи е писала, че ние липсваме , но се сещам и за Джоли - на 23.12

Аз друго забелязвам. Преди да се изакат, доста нервничат и приплакват. Сякаш ги болят коремчетата. След акане се успокояват. По 1-2 пъти на ден акат и е течно, не е на барабонки. Не мисля , че е запек, но все е свързано с лек плач.

# 5
Ами и моето си се гърчи и мрънка като ака нищо, че ака течно и по няколко пъти на ден. Изкарват и газове според мен.

# 6
Аз погача ще правя март някъде. Имам много приятелки и семейни такива и се събираме бая хора....та сега нито знаю кой колко е здрав, нито къде е ходил - да поитрасне малко бебока и да се пооправи сезона. То така или иначе съм толкова вярваща и по традициите, че като не е на 40 ден (който е утре) , голяма работа. Усещам, че при нас уикендите са най-критични 😀 радвам се, че утре е понедленик 😀

# 7
Успяхме да отидем до тоалетна! Преди да стана майка не съм знаела, колко може да е ентусиазиращ един пълен памперс. Grinning

Момичета, слагате ли бебоците по коремче и за колко време? Май малко закъсняваме с тази част, но в будните си периоди само реве и се мята и хич нямам време да я сложа да постои по корем.

# 8
Благодаря за новата тема, Духче! 🥰🥰🥰

Честита ни първа тема в нов раздел! 😊

Относно запека на малката, капките които давам са Колийф и Санколик, май нито едните нямат семетикон. Сутринта много се напъва, моля се сега като стане да се е изкала. Ако не, някой давал ли е нещо при запек? Чела съм за някакви сиропчета и т.н, но май не се препоръчват за новородени. Някой ми каза да й дам вода, но нали уж не трябвало и се чудя сега.

Иначе коликите ни са доста по-поносими със Санколик със сигурност.

Аз давам и вода и чай от копър плюс лактулоза мип, защото с акането имаме огромен проблем...

# 9
Наистина е много  ентусиазиращ пълния памперс... чак му се радвам от сърце аххаах джи аз я слагам поне по 5 мин по корем в малкия период, в който не плаче. Вчера взех лактана био, много  се надявам да помогне при коликите, че вече не знам какво още да направя

# 10
Благодаря за новата тема Flowers Hibiscus Най-накрая в родени, вече гушкаме бебчета Blush

И аз често се чудя на себе си и си се смея, колко ме вълнува какво има/няма в един памперс. Напоследък понякога има странен зелено кафяв цвят и това леко ме тревожи. Иначе и при нас се случва понякога да нервничи или изплаче преди да се изака, всички процеси са им нови и си ги дразнят коремчетата.

Слагането по коремче може да е и докато сменяте памперс, преобличате, в началото съвсем за малко. Също и върху вас като лежи по коремче си се брои. Така е най-приятно мисля и за двете страни Blush Моя доста се сърди на времето по коремче, но пък доста му заякна вратлето, вече успява да вдигне главата и да я задържи.

Днес пак имах време с голямото дете, 4 часа бяхме само двамата и ми подейства страшно зареждащо Heartpulse

# 11
Изписват ме днес! Ще ми изтече антибиотика в 12 часа и се прибирам!!!🥳
Бебко има запек и според майка ми е за клизма. Ще мина да купя и ще му направя да му олекне на коремчето. Масажите не помагат. Аз ще мога са кърмя в сряда чак и се надявам да не е отвикнал, но ако е, ще се цедя и ще давам от бутилката. Той реално е ял повече дни от бутилка, отколкото от гърда.
Не е слаган по корем и от днес ще почнем.

# 12
Страхотно, Пиф. Много се радвам. Хъсът ти да го кърмиш ми вдъхва и на мен сили, когато става трудно. Благодаря ти.
Аз успях да запиша час за утре при желания гастроентеролог. Ползвах платената опция на супердок за известие при освобождаване на час и инвестицията се отплати след няколко минути.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 10:57 от mаrtIna

# 13
Не съм се включвала от няколко дни, но все не ми остава време.
Пиф, ти си много силен човек, наистина мотивираш останалите, без дори да подозираш. Радвам се, че вече се прибираш при бебче. Много да се гушкате и повече да не се налага да се разделяте!
При нас коликите се засилиха. Давам Панда и абоколикен. Снощи при поредната серия не издържах да го гледам как се мъчи и извадих колана с костилки, да пробвам и него. Ами имаше някакъв ефект. Поуспокои се и заспа, като по-късно пак се събуди с рев, загрях го отново и пак го облекчи. Нямам търпение да минат вече и да не се мъчи малкия човек.
От днес таткото е на работа и като за първи ден се очертава да се прибере късно. Добре, че майка ми си е още тук, та май ще помага за къпането довечера. С акането е една идея по-добре. Пак се запича от време на време, но поне се изхожда по-редовно.

# 14
Запиис и благодаря; връщам се да чета 😀😀💋❤

Общи условия

Активация на акаунт