Декемврийски бебета - тема 1

• 21 910
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
Педиатърката дойде днес за първи път и каза, ме е топло вкъщи. На мен ми е добре. Беше 24 градуса. Вкъщи бебето е по боди и ританки. Като го гледаше майка ми е бил и с жилетка и чорапи. 😂 Тези дни ми се струва студено и не сме го извеждали. Вие движите ли навън?
Излизам независимо колко е срудено, стига да не е под -10 и на мен да ми се излиза. Ако съм уморена си седя в нас.

# 46
И аз като Дух. Плюс,че покрай дейностите на баткото е неизбежно излизането 😀
Днес даже в офиса го водих 😀

# 47
И ние вкъщи го държим по гащеризон или боди с ританки. В хола е доста топло, около 25 градуса и то с парно на 3 от 5. В спалнята гледам да е около 22-23 максимум, като през нощта най-често е 21. Спи с чувалче 1 тог, пробвахме с по-дебело веднъж - 2,5, и го претоплихме. Педиатърът казва, че ако на мен ми е леко хладно, на него ще му е супер.

# 48
Ох, аз тея 3 дни държах бебето вкъщи. Нещо не ми беше зо излизане. Чакам да се вдигне над 0та. А и има доста лед непочистен при нас и ще е борба с количката.
Вкъщи май държим 23 * и малката си е бая облечена - с боди и ромпър седи. Ако е само по боди с дълъг ръкав и става студена..разкихва се. Та я обличам повече отколкото планирах.

# 49
Нашият вкъщи е облечена с боди с къс ръкав и ромпър/екипче при 22-23 градуса. През нощта обличам боди с дълъг ръкав.
Ние също излизаме когато няма вятър и не е под 0 градуса.
Мина прегледа при гастроентеролога- всичко е наред с органите му, смени млякото на Хип комфорт с намалено съдържание на лактоза и изследвания ще пуснем утре. Чакахме го да си свърши работата.
Замразихме му стволови клетки и имаше в пакета скрининг за непоносимости. Оказа се с непоносимост към лактоза. Писах на лекаря , продължаваме с млякото на Хип. Още след първият прием имаше промяна- не плаче докато се храни и няма толкова газове.

# 50
Димитрова, кой ви насочи към гастро? И къде ходихте /ако става въпрос за София/
Мамчета по колко пъти се изхождат вашите бебчета?
Нашият вкъщи е облечена с боди с къс ръкав и ромпър/екипче при 22-23 градуса. През нощта обличам боди с дълъг ръкав.
Мина прегледа при гастроентеролога- всичко е наред с органите му, смени млякото на Хип комфорт с намалено съдържание на лактоза и изследвания ще пуснем утре. Чакахме го да си свърши работата.
Замразихме му стволови клетки и имаше в пакета скрининг за непоносимости. Оказа се с непоносимост към лактоза. Писах на лекаря , продължаваме с млякото на Хип. Още след първият прием имаше промяна- не плаче докато се храни и няма толкова газове.

# 51
Почти всеки ден излизаме, защото вземам големия от детска, честно казано иначе нямаше да се насиля, че на мен ми е студено Blush

Днес бяхме на кардиолог, затворила се е клапата, която беше открита като "дефект" на феталната ехокардиография. Прегледа беше най-добрия ми преглед до сега с бебе, отидохме със спящ беб, събуди се като го събличах, гък не каза на прегледа, после заспа гушнат в мен докато прегледаха брат му и така до вкъщи Blush После се приспивахме 3! часа, но каквото такова. Като говорихте за обличане навън, нашия в столчето за кола има одеалце и като е много студено отгоре му слагам едно като чувалче (което всъщност е покривало за бебеносене) и по пътя викам на мъжа ми взе ли го, той не бил разбрал. Добре че си носех приставката за якето, че го гушнах и така стигнахме.
Между другото ако някой ще ходи в НКБ при Маринов, или друг доктор, знайте че може да се спира вътре. Ние разбрахме чак като си тръгвахме.

mаrtIna как мина вашият гастроентеролог?

# 52
sisi11, аз си питах в онлайн консултацията накрая дали има нужда от преглед и Лазарова в общи линии каза, че няма.
Решихме все пак да направим консултация с педиатър неонатолог. Отидохме при д-р Слънчева, завеждащата неонатологията на Майчин дом. Потвърди на 99% нещата от онлайн консултацията с Лазарова: че не е нужно да давам AM, а да я кърмя, че не е нужна диета и че на този етап състоянието й не е притеснително. Ако повръща на фонтан извън уригването при хранене след 2 седмици, да сме направили ехография. Даде ни доста полезни съвети. Някои от тях са:
* Ако повръща при уригваме, да я тупкаме по дупето. Повръщането е следствие на това, че въздушният балон избутва и мляко при излизането. С потупкването трябва да мине над млякото.
* Ако е нервна при хранене, да се движа, докато яде, за да пресъздам усещането от утробата.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 10:37 от mаrtIna

# 53
Тук вятъра е ужасен (Бургас ); отделно няколко дни вали ту сняг, ту дъжд.
Вкъщи е 24-25 градуса, с парно сме. Бебето е с два ката дрехи (боди и ромпър); не смятам, че му е топло или студено. Съблека ли го по един кат посинява… 🤷🏻♀
Иначе пък го калявам с къпането (водата е не повече от 30-32 градуса, като това постигах постепенно); плюс, че го оставям по 15 Мин голичък, само с пелена) и после баня.

# 54
Димитрова, кой ви насочи към гастро? И къде ходихте /ако става въпрос за София/
Мамчета по колко пъти се изхождат вашите бебчета?
Сели, не сме от София.
На консултацията поисках направление от педиатъра. Пуснах му днес изследванията и да видим…
От новото мляко изяжда по-малко количество, но пък няма болки и не плаче.

# 55
Радвам се, че прегледите са минали и бебковците са здрави! Аз запазих час за ортопед началото на февруари. А реално днес е терминът на моя бебко 😂 А си имаме 20 дневно бебе.
У нас сега е 23 градуса и ми се вижда студено, навън вали като в приказка (София). Има ужасно много лед около блока и ще го изведа гушнат в мен. Ще се пребия с тази количка, аз трябва много да се пазя с бъгавата ми операция и не смея да бутам сама на това време.
Днес пак отивам на смяна на превръзката и утре имам назначена кръвна картина и црп.
Стискайте палци да бъде в норма.

# 56
У нас е 20 градуса в момента.
Вчера бебето плака много, беше много неспокоен, на 4 тия час драма го съблякох гол по памперс, съблякох и себе си гола (метнах си една жилетка) и го гушнах. Завих го, завих после о себе си и така накрая се успокои и заспахме.
В стаята беше 18 градуса, после вдигнах до 20

# 57
Бяхме при педиатъра днес, малкият вече е 5 кг и 58 см. Мислехме си, че сушилнята прекалено много свива дрешките 56-ти размер, а то какво се оказало 🤣🤣 Направихме бърза снежна разходка.
И ви черпя днес, тъй като съм рожденичка. Подаръкът ми вече си го получих през декември 🍀

# 58
Le strange, честит рожден ден!
Бъди здрава и много щастлива! 🍀🙏🏻✨

# 59
Честит рожден ден! Здрава и спокойна мама бъди Simple Smile

Я да ви питам аз по няколко теми различни;

Къде ще водите бебчетата на ортопед в София?
И знаете ли вкусни погачи в София откэде може да се поръчат готови?
Също кърпата/месал за наричането ня погачата откъде може да се снабдя? Освен ако не поръчвам бродирани, персонализирани и т.н. Чисто бял месал искам 😄

Общи условия

Активация на акаунт