Декемврийски бебета - тема 1

• 23 055
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
На ортопед нашата лекарка ще даде направление чак на 6 ия месец. Не знам дали по-рано ше го водя.

Погача сладка поръчах от една позната във фейсбук. Майка на три деца с това си изкарва доход. Не знам дали ще е вкусна, но изглежда добре.

Кърпа за погачата майка ми поръча. Искаше нешо да купи да му остане за спомен на малкия, аз ги видях и й ги показах. Персонализирани са, та тя поръча от сайта. Чисто бял и аз не зна от къде

# 61
На ортопед и ние няма да ходим скоро, но с големия бяхме при Любомир Атанасов и останахме много доволни. Като дойде време, пак мисля при него.

# 62
На ортопед и ние няма да ходим скоро, но с големия бяхме при Любомир Атанасов и останахме много доволни. Като дойде време, пак мисля при него.
И аз при него съм запазила. Всеки понеделник преглежда само деца.

# 63
Ние при доктор Кацаров ще ходим - там ни прсти личната. Иначе и от Ефремов съм доволна, ама при него е много сложно с часовете, така че за момента ще пропусна

# 64
И ние ще сме при Кацаров. С каката бяхме доволни от него. Утре ще видим как е 10 години по-късно.

# 65
Ние бяхме при доц. Алексиев в частния му кабинет. И баткото съм водила там -  изключително доволна съм 😊 Никакво чакане, тарапани и напрежение, винаги има супер отношение и е изключително мил и предразполагащ 😊

# 66
  • Пловдив
На мен днес педиатърката ми каза, че на ортопед след 4-ти месец. Може би ще си го заведа на частно в такъв случай.

# 67
Здрасти, момичета. Успявам да чета от време на време само и се записвам тук да следя.
Не съм писала досега, защото след раждането (което беше нелеко, ама то май няма такова) и изписването, вкъщи имах усложнения и чак сега се посъвземам физически.

Психически се боря за кърменето. В момента сме на кърмене и дохранване с АМ. Бях на консултация при Ася, вдъхна ми кураж, че имам достатъчно кърма и мога да махна АМ. Бебка сука само гърда при нея и се нахрани. Обаче като се прибрахме вкъщи нещата тотално не стоят така и продължавам да дохранвам с малко АМ. Много ме бутна това психически и си поплаках.
Нещо не мога да си намеря удобна за мен и бебето поза. Отделно трябва да събирам с колектор и дохранвам със сонда, за да стимулирам още, но ми е много трудно.
За режим и рутина още не може да говорим и това също ме тормози.

Относно излизането - много ми се иска вече да мърдаме по малко навън, досега сме само колата-кабинета. Мисля да се възползвам от предстоящото леко затопляне, като да започнем постепенно с терасата, пред блока и т.н. Вече 20+ дни в нас, малко изперквам, имам няколко къси излизания до магазин, болници, педиатри.

За ортопед и аз се чудих и четох, засега сме записали при Олег Младенов, малко преди 40тия ден на бебка ще го посетим.

И ние сме с парно вкъщи и е доста топло - 23-24 градуса. Обличах я до скоро с късо боди и отгоре дълго или ромпър. Но минах само на дълго/ромпър по препоръка на Ася и мисля, че е по-добре.

# 68
Бу и на мен при Ася всичко ми изглеждаше чудесно, но у дома нито сонда успях да сложа, нито нищо. И моето бебе не засуква добре, тя ми даде да пробвам със силиконови зърна, тези на Нук са ми по удобни и си ги купих.
И мен колектора ме дразни, бебето го рита и не е много удобно, но и аз само в една поза кърмя.
Нищо лошо няма да си дохранваш бебето! Да, всички казват, че така не суче добре, но ако е със силоконови зърна аз не виждам разлика между усещането за силикон в шишето и в зърната.
Ася каза ли ти, че може да й пишеш на вайбър и да й пращаш клипове? Ако искаш й кажи какво те притеснява и какви трудности имаш. Аз сондите ги зарязах. Кърмя, цедя, давам и гърда и шише кърма и шише АМ не съм забелязала да му се отразява драматично

# 69
Дух, да писах ѝ и чакам да ми отговори къде бъркам евентуално. И аз като теб додавам на шише събраната с колектора кърма, докато не овладея евентуално сондата. Пробвала ли си да даваш сондата заедно с гърдата за засмукване? Така няма ли да е по-лесно, отколко да се мушне при вече засукана гърда?
Между другото ми попадна този апп за насоки за обличане спрямо температурата навън, мисля да го тествам: https://babyweather.eu/

# 70
Пробвах, накрая с пръст давах, нали ти показа? Но той не засуква без притектор, а мен зърната вече са ми на дъвкана и изолюта баница. Така че си му давам от шишв

# 71
Не ми е показвала това с пръста. Преди малко пробвах да я дам сондата да я засуче направо с гърдата и се получи 🥳

# 72
Браво, супер.
Ами на мен ми показа как да "суче" пръста ми и на него да е закачена сондата.

# 73
И аз продължавам да имам драма с кърменето, все още нямам достатъчно кърма, понякога яде само 10 мл, друг път 40 или 60мл...отделно ходих на преглед за мен и се оказа, че имам задържана кръв, док нещо прави, извади съсиреци, било тапа на шийката и след това да пия 5 дни 3 по 2 бусколизин, имах леко кървене 1 ден и сега пак всичко приключи, дано съм ок, иначе съм 30 ден след раждане

# 74
И аз имах голяма драма с кърменето, освен че нямам зърна и пробвам с протектори, малката се дере от рев,после изцеждах и давах със шише, после дохранвах, но кърмата намаля и спря... сега нагаждаме АМ -ужасно е! Коликите намаляха но продължават. Не мога да и изградя режим будува по много, спи по малко, снощи е стояла будна от 9 до 4 изтощаваме това  много, че не мога да се справя. Сега опитвам да я храня на 3 часа...

Общи условия

Активация на акаунт