Декемврийски бебета - тема 1

• 23 566
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
И аз боря с кърменето. Докато бях в болницата, той е ял от шише и е отвикнал, че трябва да се бори за млякото. Слагам на гърда, яде, ама му омръзва и заспива след 2 минути. Будя, щипя, не.  После цедя и давам от шише.
Одеве дохраних с 30 мл АМ. Изобщо не ме интересува - важното е да яде нещо.
Всички правим каквото можем и искаме най-доброто за бебоците, но не всичко зависи от нас.

# 76
  • Пловдив
Всички ще се справим! И моята кърма почти спря, но аз и не се бях фокусирала върху кърменето. Някак си предварително дори бях приела, че едва ли ще кърмя. Родиха се малки, така или иначе трябваше да ядат главно от шише и ми се струва непосилно да имам кърма и за двете на всяко хранене. Не ми е било на всяка цена. Имам моменти, в които това ме кара да се чувствам тъжна, че едва ли не не съм била достатъчно добра майка за тях, но се опитвам да не мисля по този начин. Храним се с АМ на три часа, имат режим и се будят. Наддават си, това е важното. И майка ми ме е кърмила малко, нямала е кърма нито с мен, нито с брат ми. Важното е децата да растат и да са здрави!

# 77
И моето бебе последните 2 дни е много неспокоен и почти не спи през деня. Нвкакви 10-ч15 мин на няколко часа и се буди с писък. Изтощава ме много, но се надявам да е период...имам момемти, в които изтрещявам, но после се сещам,че прекрасния ми батко, който е най-разбраното същество в момента беше същия...и това ще мине

# 78
Имате ли инфо какви са препоръките за седмично наддаване? Ние се движим с по 300 и нещо гр/седмица и се притеснявам, че прехранваме. За което ме навежда на мисълта и повечето повръщане.

# 79
Не знам. На 20-тия ден като бяхме на консултация беше наддала 750 гр. и ни направиха коментар, че това било нормата за месец...онзи ден като направи 1 месец я изтеглих вкъщи и вече беше 4200 гр, което е 1130 гр. от изписването. Чак ме хваща страх да не ни се карат да прегледа, ама като е гладно детето на диета ли да го държа. И моята повръща, но повече от факта, че трудно се оригва. Не знам...пробвах като да намаля малко поне АМ като дохранвам, но тогава много плаче, лапа си юмрюка...опитва се да цока от него, видимо е гладна, така че вече не правя опити да я ограничавам.

# 80
Големите ми наддаваха с по килограм и нещо на месец, само на кърма. Никога ЛЛ не ми е правила забележка, пък и какво означава норма за месец... те не се раждат всичките по един калъп...или пък всички възрастни тежим еднакво на еднаква възраст.  Щом детето е спокойно и нахранено и пълни памперсите не смятам че е притеснително че наддават около кило и нещо. Може би би ме притеснило ако качи 2 килограма за месец. За протокола Катя е на почти месец и по домашния кантар е около 1,400 горница. Родена 3030, изписана 2900, тежи около 4300.

# 81
За първия месец моята госпожица качи близо килограм и половина. Само на кърма.
И на мен ми се видя доста, но педиатърката нищо не каза. То и да беше казала, не виждам как точно бих я ограничила.. 🤔

# 82
Момичета, как се справяте с газовете на бебчо, при нас масажите не помагат, напъва се, пръцка по много, но и доста се мъчи.

# 83
И нашият педиатър нищо не каза, малкият се роди 3320, изписаха го 3080, 11 дни след раждането беше 3400, а онзи ден го измериха 5 кг (на точно 5 седмици). Бях го питала преди дали е проблем, че понякога го дохранваме след като си е изял всичко и ни каза, че щом детето е гладно, да му даваме. Според кутията АМ трябва да има с 1-2 яденета по-малко. Още си търси ядене на точно 3 часа, през нощта се опитваме да го задържим на около 4 часа, ама няма, братче, гладно е детето. 😄 Караме с млякото, което му даваха в болницата - на Хип.

# 84
Прекрасни мами, искам само да ви напомня, че тези периоди ще минат, повръщането ще спре, запека също, безсъзнанието също и всички подобни, но аромата на бебенце бързо ще отмине. Отделете 10 минути за себе си и се оставете на момента, защото съм сигурна, че на всяка от нас след време ще и липсва този период с мъниче, макар и тежък да е за момента.
❤️🤗

# 85
Момичета от доста време не съм писала но вкъщи е някаква лудница .. много съм притеснена на ръба на нервите съм и отново се завърнаха лошите мисли и паниката . Тази седмица реших , че вече каката и баткото трябва да тръгнат на градина , че от 3м не бяха ходили и така в четвъртък баткото се прибра с сополи и кашлица , а вчера и вдигна температура водихме го на доктор каза , че не е грип А и изписа лекарства , прибираме се ние и сменям памперса на Йоанна и гледам на пъпчето капки кръв веднага звъннах на педиатъра и тя каза директно детска хирургия отидохме от там ми казаха , че няма нищо страшно и понеделник да отида да я видят да няма херния като ми обясниха ,  че няма нищо опасно . Днес обаче Йоанна взе да кашля и да има сополи и в един момент вдигна 38,7 градуса , веднага отидохме в детско спешно и там правиха изследвания казаха , че са добре , но да остани докато чакахме да ни приемат екипа се смени и чакахме близо час и нещо , дойдоха новата смяна и казаха да се приберем като й изписаха антибиотик и мазила за пъпчето и да я следим дали яде и дали е по сънлива . Дадох вече лекарства сега няма температура , но преди да заспи й сложих свещичка за всеки случей. Кажете ми някой имала ли и болно бебче на 2м . Момичета много съм притеснена . Извинете ме за дългият пост .

# 86
За наддаването четох, че препоръките за първия месец са някъде по 150-200г/седмица. 🧐
А ексклузивно кърмените бебета трябва да се хранят с по 150мл на килограм за ден. Т.е примерно, ако бебето е 3кг:  3*150мл = 450мл. Ако има по 8 хранения се пада 450мл/8=56.25мл кърма на хранене.

Мамите, които кърмите или сте на смесено, ползвате ли вкъщи електронна везна? На ръба съм да купя, за да меря поне няколко дни колко суче, че това е мистерия.

gigato2, и нашата госпожица има газове бая. Давам Био Амика, но не знам колко и дали помага, защото продължават. Купила съм и Газ Бимби капки, но не съм ги тествала.

ELDB, стискам палци бързо да оздравява бебчо, а на теб сили и кураж. 🥹 Не знам наистина как се справяте всички с по 2 деца, вие сте нечовеци  👏

# 87
То е хубаво дя има газове. Тя био амика ги предизвикват. По добре да излизат.
Имам везна, но не я ползвам. Напряга ме

# 88
  • Пловдив
И ние много пръцкаме. Че и мирише 😂 Мерих ги два пъти на електронна кухненска везна и се успокоих, че си наддават.

# 89
Газовете добре, но такова напъване пада придружено от силен звук за напън и зачервяване за да ги изкара 1 час след хранене с продължителност 1 час после 30мин спане и огладнява, защото идва време за хранене. Четох, че не ги боли и че е нормално докато се научат да ги изкарват, но с тази измъчена физиономия за напън много ми се ще да помогна за да може да спи нормално... Може би е просто период и ще отмине, не знам и аз вече...

Общи условия

Активация на акаунт